4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 50 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: papiez »
W czym siedzisz 9 lat, sabotażu? W metkacie? Jak tak to szacun, bo nie wiedzialem ze ktos w Polsce wiedzial o tym wtedy..
Uwaga! Użytkownik papiez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 187 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sab0taZ »
ok - ma jednak ostatnia oftopowa sugestie - wydaje sie byc oczywista - przy kazdej substancji powinien byc MODEROWANY dzialik - INTERAKCJE - prosze o odpowiedz w tej sprawie na maila - znalezione interakcje Metylkatynonu - http://lib.bioinfo.pl/pmid:16137871 - z tego co wstepnie widze to zle dziala z diklofenakiem DICLO DUO i inne preparaty - moze dlatego PAPIEZ....

koniec juz tych offtopow ...

aha ... odnosnie temperatury to nie moze byc za niska - ja musialem ogrzac kieliszek w dloniach zeby wystartowalo ;) BRAWO Grusza
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2008 przez Sab0taZ, łącznie zmieniany 1 raz.
myślenie boli... ale jestem masochistą :)
:bongo: :psycho: :liść:
  • 50 / 3 / 0
Jeszcze tak offtopowo: jak sama powiedziała mi lekarka - zdarza się, że niektórzy po prostu kiepsko tolerują zyrtec, mimo że są młodzi i zdrowi (jak ja, hoho). Nie brałem wtedy żadnych innych leków przez długi okres czasu.

A swoja droga - poniewaz nigdy nie robilem metkatu jeszcze (no i poki co sobie daruje) - martwilem sie czy przypadkiem nie wpieprza sie w ten sposob nieprzerobionego nadmanganianu. Upewnilem sie, rzeczywiscie nie. Niewielka ilosc efedryny nie przereaguje, chyba ze mamy dokladna wage, ktora zwazy nam ~225,6mg ;).

[ external image ]

Wybacz Panie, że zwątpiłem.
Uwaga! Użytkownik papiez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: grusza »
nie wiem czy sie nie mylę (jak już było wspominane autor nie posiada wiedzy chemicznej), ale te proporcje dotyczą chyba stosunku pseudo-ef do KMnO4 w obojętnym środowisku reakcji. W naszym przypadku środowisku jest zakwaszane przez kwas octowy. poza tym, nieprzereagowany nadmanganian jest najzwyczajniej w świecie fioletowy/różowy, więc jeślibyś zrobił metkat z nadmiarem KMno4 zwyczajnie byś to zauważył.
Uwaga! Użytkownik grusza nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 3 / 0
Jeżeli Ty się nie znasz, to ja tym bardziej ;).

A powiedz mi taką rzecz - próbowałeś odparowywać wodę z tego i otrzymywać proszek?
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
-720mg chlorowodorku pseudoefedryny (1 paczka Acatar Acti Tabs, bądź Sudafed)

a ja dizś kupiłem sudafed i ma on 15 tabletek x 60mg to daje 900mg.... I jest to na pewno chlorowodorek pseudoefedryny, tabletki sa powlekane, koloru ciemno-czerwonego, podchodzace pod brązowy.

To jakas nowa seria czy co ?

Nie wiem czy nie bedzie za duzo 900mg na pierwszy raz no i chyba proporcje sie troszke zmieniają, nie ?

--------

Edit: Dobra, zrobilem z 12 tabletek, zostaly mi 3. Wydawalo mi sie ze troszke zjebalem, bo nie dosc ze po rozpuszczeniu pod wodą tej powloczki, wrzucajac tabletki do kieliszka zrobila mi sie w nim paćka - tabsy + woda - wiadomo, to po dolaniu octu i wymieszaniu nie zmienilo to konsystencji i bylo caly czas ciemnofioletowe, dopiero w lodowce w ktorej trzymalem to 50 minut, zmienilo sie w brazowy. To znowu nabrudzilem jak chuj bawiac sie trzeba strzykawkami, wata i chuj wie czym jeszce. łyknałem... kurwa jaki obrzydliwy smak.
Minęło 10 minut - nagly mocny przyplyw euforii, az mi sie banan na ryju pojawił. Po chwili przeszło, by po nastepnych 5 minutach zajebac tak mocno ze ja pierdole. PIEKNIE KURWA :d Zajebiste, coś po duzej dawce kody bez tolerancji no i trzymało mnie jakies 5,5h. Bardzo fajna sprawa
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2008 przez ArkejD, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 383 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: adhesive »
Wszystko ładnie pięknie, ale jak Wy możecie to pić ? :nuts:
Osobiście już trochę w siebie wlałem tego gówna, ale aktualnie sam zapach wywołuje u mnie reakcje wymiotne.

.//

Znalazłem sobie przepis na krystalizacje metkatu, w poście który opisuje całkowicie inny sposób syntezy.
Tutaj opis krystalizacji
Teraz należy dodawać po kropli kwasu solnego, cały czas mieszając i po jednaj - dwóch kroplach sprawdzając pH. Jeżeli zaobserwujesz lekko różowe zabarwienie papierka uniwersalnego, przestań dodawać kwasu. Bardzo ważne jest, by nie dodać go za dużo, ponieważ krystalizacja zostanie opóźniona, a nadmiaru kwasu ciężko jest się pozbyć.

W ten oto sposób otrzymujemy metkatynon w postaci soli kwasu solnego, a nie wolną zasadę, która może się rozłożyć bardzo szybko.

Uwaga – zamiast papierka możesz użyć wywaru z czerwonej kapusty (oczywiście również innych wskaźników, np esencji herbacianej-kolor słomkowo-żółty) – w jej przypadku lekko kwasowe środowisko oznacza kolor czerwony.

Teraz przelej cały roztwór do odpowiedniego (do objętości roztworu), otwartego naczynia.

Niech nie będzie za wysokie, dobierz je tak, aby było ci później wygodnie wydobyć wysuszony proszek.

Najlepiej pozostawić roztwór w spokoju aż do wyschnięcia, jednak jeżeli Ci się spieszy, możesz podgrzać to w mikrofalówce lub nad płomieniem palnika/ na płycie grzewczej (tylko uważaj, by nie doprowadzić do wrzenia!).

Gdy na dnie zaczną się osadzać kryształy, lub później, gdy wody będzie wyraźnie mało albo prawie wcale, dodaj etanol (spirytus), aby przyspieszyć proces suszenia. Pomaga on usunąć wodę spomiędzy kryształów, a sam bardzo szybko paruje.

To byłoby wszystko ;). Po osuszeniu powinieneś mieć ok. 3 gram metkatynonu (jeżeli perfekcyjnie wykonałeś wszystkie czynności).
Pytanie do fachowców, tym sposobem da skrystalizowac ten metkatynon, który jest otrzymywany przez sysnteze opisywany tutaj?
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2008 przez adhesive, łącznie zmieniany 1 raz.
adhsive@safe-mail.net
  • 2012 / 83 / 0
Wal w baty synu(nie zachęcam nikogo do ćpania). Najlepiej igłe 0.5 albo 0.45 fajne też są bo krótkie. Mówie Ci nie pożałujesz, kurwa znów se ciśnienia narobiłem i musze przykurwić po instalacji. Pzdr
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 1199 / 7 / 0
Nop to również pikuś przy rozpuszczonych acodinach w wodzie lub ayahuasce.

PS. Najlepiej zatkać nosek i duszkiem wypic.
  • 8 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: grusza »
znów odpowiem jedynie na podstawie własnego doświadczenia. metkatynon otrzymany z tego przepisu już po kilkudziesięciu minutach zaczyna się rozpadać - zmienia kolor na całkiem przezroczysty, a w działaniu przypomina efedrynę. wydaje mi się, że w procesie odparowywania doszłoby do tego samego i jeśli otrzymałbyś proszek, to byłaby to właśnie efedryna. nie wiem jakie ma to pokrycie w rzeczywistości, ale osobiście nie ryzykowałbym, szkoda czasu i pieniędzy.
Uwaga! Użytkownik grusza nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.