Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
-acatar acti tabs (opakowanie 12 tabletek)
-woda
-ocet spirytusowy
-nadmanganian potasu w tabletkach
-2 strzykawki 20ml
-2 igły 0,5
-2 kubeczki na mocz (lub szklanki/kubki)
-chusteczki higieniczne (trójwarstwowe)
-filtry papierosowe (do nabycia w tytoniowym: 120szt = ok. 4pln)
przygotowanie:
1. 12 tabletek acataracti tabs wyciskamy na środek ulotki z opakowania na płaskiej powierzchni, składamy ulotkę i rozwałkowujemy tabletki na pył butelką octu
2. powstały proszek zsypujemy do kubeczka, zalewamy 4-5ml wody, dolewamy 1,2 - 1,5ml octu i mieszamy poruszając kubkiem
3. wysypujemy na ulotkę z acataru 4 tabletki nadmanganianu potasu, składamy ulotkę i rozwałkowujemy tabletki na pył
4. wsypujemy nadmanganian do kubeczka z acatarem, wodą i octem, od razu rozpoczynając energiczne mieszanie
5. mieszamy tak następne 5 minut aż kolor przejdzie z fioletu w brąz, a zapach z octu przez marcepan w owoce
6. obrywamy 1/4 chusteczki, rozwijamy na płasko, składamy na 3 części, następnie jeszcze na pół (powinno wyjść coś zbliżonego do kwadratu)
7. z jednej strzykawki wyciągamy tłok i wciskamy do środka złożony fragment chusteczki, po czym zwilżamy go wodą, aż całkiem przesiąknie
8. taki nasiąknięty fragment chusteczki energicznie dociskamy tłokiem, po czym zatykamy wylot strzykawki i wyjmujemy tłok (chusteczka ma pozostać przy wylocie strzykawki)
9. na przygotowany w ten sposób filtr wylewamy zawartość pierwszego kubeczka, zakładamy tłok, umieszczamy strzykawkę nad drugim kubeczkiem i wyciskamy mocno, lecz bez przesady (w międzyczasie wyleci powietrze ze strzykawki i zostanie sama brązowa masa - to nic, wyciskamy dalej, aż do momentu, gdy trudno będzie wydusić kolejną kroplę)
10. do uzyskanego delikatnie żółtego płynu wrzucamy filterek papierosowy, na którym opieramy wylot drugiej strzykawki i zaciągamy przezroczysty, żółtawy płyn, zakładamy igłę i...
...voilà
przepłuczka:
celem wykonania klepiącej przepłuczki należy spłukać ze ścian pierwszego naczynia brązowy (nie fioletowy!) osad, poruszać chwilę naczyniem, następnie zatkawszy wylot strzykawki używanej jako filtr wyjąć z niej tłok, rozbić zebraną przy chusteczce brązową masę na możliwie najdrobniejsze kawałki, wlać popłuczyny z pierwszego naczynia, włożyć tłok, zatkawszy kciukiem wylot wstrząsać energicznie strzykawką przez 2 - 3 minuty, dalej standardowo wyciskamy i zaciągamy
addendum:
można równie dobrze wykorzystać strzykawki 10ml, lub nawet 5ml (pamiętając o odpowiednio mniejszym fragmencie chusteczki), igły również wedle gustu - 0,5 to moim zdaniem dobry kompromis pomiędzy transferem a wielkością ranki, jaką pozostawia
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
1. fragment interesującego wykładu
2. o samobóju bez nadętej bufonady
Przepis niewątpliwie ma zaletę taką że jest łatwy.
A i gratuluję oszczędności w użytych materiałach, ulotka jako rozdrabniacz itp ;-)
przepis jest dla osób, którym zależy na czasie i prostocie właśnie, bez najmniejszego uszczerbku na mocy - jeżeli mieszasz intensywnie, i nie przerywasz ani na chwilę, zanim reakcja się nie zakończy to otrzymasz kota porównywalnego z tym robionym w pół godziny w lodówce z filtracją masy tabletkowej
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Pytam z ciekawości :-D
And speak my point of view,
But it's not sane...
dodawanie wody pomagało, ale kot i tak wychodził słabszy
gdy szybko mieszamy przez ok. 5 minut nic takiego nie ma prawa się wydarzyć
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Shit no przetestowałbym, bo mi narobiłeś ciśnienie na szprycę, ale no cholera muszę się trzymać w trzeźwości! :-D
And speak my point of view,
But it's not sane...
Ja mogę dodać, że nadmanganianem w roztworze lekko rozcieńczonym(lekki fiolet) chyba da się przemywać miejsce wkłucia(mocno przetrzeć), przynajmniej ja tak robię jak będę miał żółtaczkę to odezwę się, że to kijowo działa. Sprzęt do I.V przemywam wrzątkiem(chyba trochę przesadzam) z nadmanganianem i chowam spowrotem do opakowania które zaklejam. Potem można wyjąć igłę jeszcze raz na wszelki wypadek ją wyparzyć(lub/i przelać roztworem nadmanganianu) i pukać jeszcze raz tą samą. 5 wkłuć i ani trochę nie zrobiła się tępa jak na razie.
Jak ma ktoś nadmanganian w saszetkach(w aptece mówiła mi, że się skończył w tabletkach) to trzeba usypać z niego prostokąt taki jak był w opakowaniu, wyrównać go linijką. Powinien mieć 10 cm równe, odmierzamy 0,85 cm i tu jest 400-450 mg nadmanganianu i tyle styka na jedną pakę acataru. Jak za dużo nadmaganianu trafi u mnie do kabli to mam ochotę wtedy zwymiotować a teraz jak w ten sposób odmierzyłem nic mi nie było, a kotek wyszedł przezroczysty więc to nie jest zła metoda.
@Dezinteglator ja przemywam sprzęt zwykłą wodą, zaciągam 4ml wody, zakładam używaną igłę, spłukuję naczynie po reakcji pod ciśnieniem (jeżeli mamy dodatkową pompkę można zaciągnąć rozrzedzone błotko kilkukrotnie, aby dokładniej spłukać ściany) druga igła zostaje na strzał z przepłuczki i do kosza wszystko
podczas wyciskania (szczególnie przepłuczki) może powstać nieszczelność, dlatego dobrze jest wetknąć 4 kawałki chusteczki w wolne miejsca na przekroju tłoku
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/culiacan.jpg)
Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary
Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.