Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3013 / 1016 / 0
miał ktoś styczność z tym absurdalnie małym flakonikiem metadonu (0,1%) produkcji Molteni zawierającym 10 ml? kosztują one ok. 6 zł i mają w sobie, szczerze powiedziawszy, dwie dawki przeciwbólowe. ciekawym ewenementem wydaje się być ich istnienie - owszem, figurowały one na różnych wykazach farmaceutycznych, ale receptę dostałem i osobiście wykupiłem trzy takie flakony dopiero w czwartek. ze wzg. na wielkość opakowanie nie zawiera pipetki, ani gumowej nasadki do mocowania pompki. skład i smak taki sam, co w setkach, jedynie "design" kartonika nieco okrojony.

warto jest mieć możliwość wykupienia i takiego wariantu, który na pierwszy rzut oka może wyglądać "out-of-place", no bo skoro sama ulotka leku raczej substytucyjnego doradza dozowanie 15-20 ml, to mało rozmysłu wokół wariantu niniejszego - 10 ml. niemniej krople przydatne, bo każdy miewa kiepsko z funduszami, a tak zawsze w takiej hipotetycznej sytuacji sobie może wziąć dodatkowo e-receptę na parę takich, zanim dozbiera na pełen litr bądź kilka setek. %-D

całkiem poważnie - moim zdaniem im więcej wariantów ilościowych, dawkowych, postaciowych, tym lepiej + oczywiście nieprzerwana dostępność. to akurat jest ogromnym plusem w przypadku metadonu, nigdy mi się nie przytrafiło, aby jakaś hurtownia nie miała do zamówienia. same apteki nieczęsto mają i trzeba dzwonić, ale jest, a e-recepta bez problemu zrealizowana. tego samego nie mogę np. powiedzieć o produktach znacznie bardziej znanej i lubianej Mundipharmy.

dla ciekawych, załączam fotkę kartonika oraz kropel:

EDIT: przepraszam za błędy stylistyczne, czy pozjadane wyrazy - miałem dziś męczący dzień. dziękuję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 4 / / 0
Czy przy 120mg/codzień metadonu zadziała tramadol? Jeśli tak to jaka dawka. Kusi mnie ale nie wiem czy jest sens ogarniać.

Co zadziała z opio i co z innych leków przy tej dawce 120mg/codzień
metadonu? I co wgl z leków oprócz benzo i pregabaliny? Z góry dzieki
  • 3013 / 1016 / 0
stosowanie tak silnego opioidu przez dłuższy okres czasu z pewnością w sposób wyraźny zmieniło próg tolerancji, co może uniemożliwić słabszym narkotykom z tej grupy pokazanie potencjału. na takim etapie, moim zdaniem, bezcelowe jest rozważanie stosowania tramadolu (będącego dodatkowo prolekiem), który zbyt wiele nie da po sobie poznać. zakładam, że próba przyjęcia dawek potencjalnie szkodliwych dla zdrowia nie jest przez ciebie rozważana.

nie zalecam łączenia ze sobą środków działających hamująco na OUN - potencjalne zagrożenie zdrowia i życia w przypadku niewłaściwych rachunków. również - raczej odradzałbym szukanie na siłę jakichkolwiek środków, które obejdą programowe testy, aby osiągnąć jedynie lekkie wzmocnienie działania syropu.

jeśli jest to absolutnie konieczne, a ty wiesz co robisz, to polecam gabapentynę - poczytaj o niej, możliwe, że cię zainteresuje. zalecam najniższe, aktywne terapeutycznie dawki.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 10 / 2 / 0
Siemano, od okolo 6 lat jestem wjebany w kode, staram się żyć pozornie normalnie - praca, siłka, szkoła w weekendy, ale zdrowia nie przeskoczę przy moich dawkach thiocodinu -aktualnie 4 paczki dziennie (było więcej, ale udało mi się jedną paczkę zejść) doprowadziły do stłuszczenia wątroby 2 stopnia, nie wiem ile dalej tak pociągnę a bez kody niestety życia sobie nie wyobrażam metadon ponoć jest jakkolwiek bezpieczniejszy i mógłby mi pozwolić na poprawę wątroby i ogólnie życia bo chodzenie po aptekach codziennie przez godzinę jest strasznie męczące o kasie już nie wspomne. Zapisałem się na rozmowę kwalifikacyjną do leczenia substytucyjnego w Chorzowie i teraz moje pytanie czy przyjmą mnie bez podjęcia prób odwyku? Nie wyglądam też na jakiegoś ćpuna, nie pocę się jak pojebany, nie brakuje mi zębów itd, ogólnie ciężko byłoby mnie podejrzewać o branie czegoś, mam 23 lata.
Zdrówka dla każdego
  • 151 / 21 / 0
@Dawid0010 Zrób sobie badania żołądka mordeczko. Ja 24 lata, znam kodeine z 7-8 lat z przerwami. Jednak nie przekraczam prawie nigdy 240mg. Co nie zmienia faktu że to syf. Uwierz mi że można mieć fajniejsze życie bez kody. Zbadaj sobie testosteron bo kodeina w duzych dawkach moze na prolaktyne oddzialywac
Poszukaj sobie na forum postów np uzytykownika @Jezus Chytrus nie pamietam dokladnie ale chyba z 1050 mg kodeiny bral a teraz wiele lat bez tego zyje i lepiej mu zdecydowanie
Spróbuj dowiedzieć sie od jakich emocji uciekasz zażywając opioid
Pozdrawiam trzymaj sie
  • 5066 / 867 / 0
Podstawowym lekiem na stłuszczenie wątroby jest sylimaryna – wyciąg z nasion ostropestu plamistego. Sylimaryna działa przeciwzapalnie, detoksykująco, antyoksydacyjnie, rozkurczowo, żółciotwórczo i żółciopędnie. Obniża poziom cholesterolu we krwi i zapobiega wytrącaniu się kamieni żółciowych.

Dobre rzeczy slyszalem o Cytryncu Chinskim czy Kurkuminie.

Walisz alko ?

No i podstawa to zmiana diety czy aktywnosc fizyczna .

Zaden zdrowo myslacy lekarz nie wpieprzy Cie z deszczu pod rynne jesli bedziesz szczery w tym co mu powiess czyli o braniu kody .
Metadon to jest dopiero lancuch a zejscie z niego masakryczne .
Mnie lekarz w nie przyjal na program mimo ze mialem epizod dozylnego uzycia morfiny , heroiny .
Stwierdzil ze nie jestem cpunem opianckim tylko sie pogubiłem xd
Kaciuba sie nazywał.
I w sumie mu jestem wdzieczny .
Bylem wtedy w kryzysie.
Przez przedawkowanie stracilem robote.
Paly znalazly towar.
Ja zaraz zglosilem sie do osrodka zeby miec podkladke na przyszle problemy za posiadanie .
A sprawa rozeszla sie po kosciach
Do dzis zadnego pisma w sprawie
Mimo ze Pan Policjant przyszedl z kwitem do szpitala i jak wol tam bylo ze znalezli pol grama helu
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 677 / 305 / 0
@Dawid0010
Cześć Dawid. Masz 23 lata, jesteś młodym oraz wartościowym człowiekiem. Nie jesteś ćpunem i tak się nie nazywaj. Fajnie że jesteś.. że napisałeś o swoim problemie, jeżeli masz możliwość detoksu to z niego skorzystaj ! Ratuj się Przyjacielu, otrzymasz pomoc tylko wtedy... gdy o tą pomoc poprosisz. Pamiętaj o tym i trzymam kciuki że uda Ci się powrócić do pełni zdrowia. Po jakimś czasie bez używek oczywiście, tak jak napisali inni koledzy owszem możesz sobie zrobić takie badania jak krew mocz, próby wątrobowe. Dbaj o siebie,, Pamiętaj... to od Ciebie zależy jak długo Pożyjesz ! Szanuj swoje życie, masz tylko jedno ! ŻYJ !!!
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 10 / 2 / 0
Prób rzucenia kody było wiele, jestem na tyle słaby że nie potrafię żyć bez fazy. Chciałbym uporządkować swoje życie bo mimo wszystko je lubię, mam cudownych ludzi wokół siebie, dobrze płatną pracę, tylko zdrowia brakuje w ostatnim czasie. Leczenie substytucyjne w moim przypadku to ostatnia deska ratunku, mimo że metadon jest gorszy do rzucenia, ponoć dużo gorszy, to nie jest tak szkodliwy dla wątroby jak tak duże ilości kodeiny jakie ja biorę, chyba że się mylę to możecie dać znać, ale dość szeroko o tym ostatnio czytałem. Zastanawiam się jeszcze na odwykiem, ale tego się wystrzegałem przez lata sugerując sobie że nie dam rady. Jutro zapisuje się do lekarza zobaczymy co tam z bebechami bo ostatnio często mnie wątroba kuje zobaczymy czy jest w ogóle do odratowania bo ostatnio badania miałem trochę ponad rok temu i wyszło stłuszczenie wątroby stopnia 1/2 więc może teraz pora na marskość, co do alko nie pije, innych używek także nie zażywam, w prawdę mówiąc żadnych innych opioidów w życiu nie próbowałem.
  • 5066 / 867 / 0
Jak masz na metadon wchodzic to lepiej sie zainteresuj buprą czy Kratomem.
Metadon Cie zmuli i zabierze z Cb zycie.
Jego profil dzialania jest hmm kosztowny
To dla ludzi naprawde wjebanych a nie kodeiniarzy
Nie ujmujac temu nalogowi,.bo wiem co to jest kodeizm i jak ciezko rzucic kodę...
To bylby Twoj wielki blad jakbys wszedl na mietka
Bylem na tym detoxie i stare cpuny po scianach chodzily na zejsciu z metadonu
On odklada sie w tkance tluszczowej
A zycie na tym to wegetacja
To jest dobre raz na jakis czas sobie przyjebac i pofazowac
To jest naprawde mocne
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 770 / 176 / 0
@Dawid0010

No jak nie byłeś na terapii a myślisz nad metadonem to ja bym w ogóle uciął spekulacje. Po prostu wygodnie Ci ćpać i tyle. Wiesz ile razy ja byłem w ośrodkach? 7 razy. I dopiero się zdecydowałem najpierw na buprę, która jest o wiele skuteczniejsza (wolę kodeinę, ale brałem w przeszłości mocne opio również dożylnie) i ostatecznie na metadon, który jak napisał przedmówca jest gównem.

Co do wątroby to nie wierzę, że sobie ją tak zajechałeś samą kodeiną. Dla wątroby jest ona względnie niegroźna, nawet sulfogwajakol aż tak dla wątroby zły nie jest. Więc pozostaje kilka możliwości. Jesteś po prostu gruby, myślisz, że tłuszcz to tylko ten na brzuchu? Wewnątrz też się osadza tzw. tłuszcz trzewny, otłuszcza się wątroba. Twoja dieta i brak sportu co wiąże się z powyższym. Może bierzesz antka/solpadeine i robisz chujowo ekstrakcje i masz efekty. Sama kodeina takich efektów nie powoduje. W takim wypadku ja już bym nie żył i pewnie kilkoro z nas na tym forum. A obecnie moja wątroba generuje w granicach około 20 aspatu i alatu + 30 ggtp.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.