Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 262 / 46 / 0
@junkiexl Obcinaj dawki systematycznie, nic wielkiego nie powinno się dziać. Ja o 5ml dziennie sobie zjeżdżałem, aż dochodziłem do tych 15-10 i wtedy juz na spokojnie. Powiem Ci, że mietek ma tak długi okres półtrwania, że ja byłem w szoku. Kiedyś byłem chyba w programie około roku i postanowiłem sobie sam odstawić, w międzyczasie wyrzucili mnie z programu. Zjechałem do dawki 10ml na dzien i odstawilem. Pierwsza noc normalnie, druga też, trzecia normalnie, czwarta bez problemu. Pomyślałem, że udało mi się wyjść z tego gówna. I dopiero na piątą noc około godziny 2 w nocy dopadły mnie poty i ogólnie delikatny skręt. Bardzo długo musiał się utrzymywać w organiźmie.
Alfaosobnik
  • 591 / 144 / 0
Przeczytałem w jakimś źródle kiedyś o redukcji 10% i tak robiłem. Każdego dnia ciąłem odmierzając strzykawką te 10%, tylko co 4ty dzień musiałem powtarzać dawkę z dnia poprzedniego, bo inaczej robiło się nieprzyjemnie. Piłem stężony i zszedłem do 0,1 ml, czyli 0,5 ml normalnego. Po dwóch dniach zaczął się skręt i wszedłem na 15mg rolek, 450 mydocalmu i 300 ketanolu. Jak odstawiłem prochy po 2 tygodniach, to zderzenie z rzeczywistością było tak brutalne, że zacząłem grzać here i benzo po 3 dniach. Dosłownie wyłem, ale zaciskałem dupę i w końcu poległem. Bardzo możliwe że rolki się do tego przyczyniły.

Nie wyobrażam sobie @leo762 schodzenie np 5tkami na tak niskich dawkach. Ale organizmy są różne, jak i historie odstawiania, czy bycia na płynie. Dużo jest pozytywnych. Jednak uważam że metadon jest świetny na szybkie detoksy 5 dni na metadonie i redukcja każdego dnia o połowę i potem wejście na tydzień na prochy.

Co do mietka i tych 100 ml, to walnąłem go z tolerką, bupre tak samo. Mietek mnie wtedy mocno nabuzował, ale trwało to 2-3h. Fakt że na drugi dzień wstałem jak młody bóg, jednak skręt zaczął się pojawiać w okolicach popołudniowych. Bupra za to mnie trzymała w nieprzyjemnym dosyć pobudzeniu na granicy lęku 3 doby. Jak się zaczęła 4ta doba i objawy abstynencyjne wróciły, to się jeden jedyny raz w życiu z nich cieszyłem i z przyjemnością pojechałem po here.
Uwaga! Użytkownik thermogrippp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
Wracając do mojego pytania ktoś może pomoc ? Chce zaleczyć skręta po metadonie plastrem duragesic kiedy przykleić plaster po odstawienia metadonu żeby nie dostać skręta a jednocześnie żeby nie został zablokowany przez metadon który mam w sobie. Po prostu muszę z metadonu przejść na inne substancje wiec tak bardzo w skrócie.OdstAwiam metadon dzisiaj nie biorę mojej standardowej dawki,po jakim czasie przykleić plaster z fentanylem tak żeby działał normalnie ? Przyklejony plaster 75ug/h powinien zastąpić 80 mg metadonu . Prosze o pomoc kogos ogarniętego moje pytania są pomijane a nie sa głupie.Jestem na 80 mg metadonu. Chce go przestać brać i zamiast niego przykleić plaster duragesic żeby nie mieć skręta do tego mam 600mg morfiny na złagodzenie całego przejścia w razie w a później z tych plastrów szybko przejdę na bupre .nie przejdę z metadonu od razu na bupre ze względu na długi czas pół trwania metadonu a powinno się wziąć bupre dopiero gdy tamta pierwsza substancja przestanie działać.Prosze o pomoc
  • 262 / 46 / 0
@Acapulcogold Metadon dlugo bedzie Ci siedzial w organizmie tym bardziej ze jestes na wysokiej dawce. Postaraj sie wytrzymac jak najdluzej po ostatnim lyku metadonu. Najlepiej do tego czasu az zacznie sie skret. Tylko w przypadku metki moze to byc nawet 3 doby i dluzej, zalezy jak dlugo pijesz. Mnie po roku picia skret dopadl dopiero po 5 dobach. Czyli jesli to mozliwe wytrzymaj jak najdluzej i dopiero naklej. Mozesz go nakleic wczesniej, ale zmarnujesz plaster bo mietek jest bardzo silnym agonistą receptorow opioidowych. Nawet nawet nie poczujesz tego plastra. Dla przykladu, ja bedac na 40 ml walilem cwiare browna i nic nie czulem. Moze chwile mnie nos zasawedzial.
Alfaosobnik
  • 591 / 144 / 0
Znałem wiele osób, gdzie przy dawkach ponad 100 z braku mietka książkowo skręt im się zaczynał.
Teoretycznie zaczyna się po 2 dobach. Także @Acapulcogold najlepiej słuchać własnego organizmu, bo nik ci złotej rady nie da.

I tak ku przestrodze, nie wiem czy to jest najlepszy pomysł zastępować tę substancję fentanylem, nawet w formie wolno uwalnianej. Na ekwiwalenty nie patrz, bo są gówno warte, tym bardziej że metadon kumuleje się w tłuszczach przez co wolniej wychodzi z organizmu. Na co nakładać będziesz fentanyl również odkładający się w tłuszczach, którego stężenie będzie wzrastać.

Wg mnie chcesz zrobić bardzo głupią rzecz.

------------------------

Proszę o scalenie

Jak syrop wychodzi z człokieka to w 3-4 dniu skręta mozesz spokijnie upierdolić się helupą.
A Ty mylisz że ten fencik będzie ci spokojnie skręta zaleczać. Oczywiście będzie, ale pomimo toleeki na metadon nie masz tolerkina fenta. Zdarzały się nie raz przedawkowania od samego przyklejonego plastra

I tak jeszcze btw przechodzenia przez bariery. Kilka przykładów Wam podam

2ml syropu długo pitego(bo do i takich małych dawek w ciągu schodziłem w swojej 7 letniej karierze) nie przepuszczało mi palonych 2 sztuk dobrego materiału. Paradoksalnie kilka razy przebiłem się na wyższych dawkach. Moi kumple walący po kablalach przez syrop(40 -70-100ml bez problemu się przebijali, włącznie z fentanylem.

Kiedyś na skręcie znalazłem jeszcze 2 odcięte plastry bupry. Na oko 5 mg. Zarzuciłem na japę, wyssałem. Wieczorem wpadł mi hajs na hel, spokojnie się upierdoliłem 2 sztukami. Następnegobdnia natomiast wszedł fent 75 i już się przebić nie chciał, także go odłołyłem na potem, bo słabo mi się robiło

@DexPL możesz spojrzeć na to co chce zrobić nasz kolega ? Bo nie wydaje mi się to bezpieczne

Scalono. taurinnn
Uwaga! Użytkownik thermogrippp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
Nie mam dostępu do innych substancji niestety mam tolerke na wszystkie opio poza fentanylem właśnie, no chciałbym przykleić sobie odopewiadnia ilość plastrów i jednocześnie wspomagać się morfina. Żeby tylko przetrwać te pare dni zastąpienie metadonu fentanylem doradził mi nawet mój lekarz , być może jest to niebezpieczne niestety nie mam pojęcie dlaczego.Metadon będzie coraz słabiej działał a fentanyl będzie się powoli wkręcał przez skore niestety ale muszę odstawić to gowno metadon, muszę się tego pozbyć.Chyba lepiej odstawiać to fentanylem niż na sucho bez niczego prawda „? Mam dosyć dobra obstawę lekowa prosze kogoś zaawansowanego o pomoc.Czy da radę zastąpić metadon fentanylem ? Czy jest to w miarę bezpieczne? Nie mówię żeby latać nacpanym tylko żeby przeżyć i odwirować się z mety dzięki za pomoc

---------------------

prosze o scalenie jesli napisze dwa posty pod sobą. Wiec zrobie tak jak mi doradziliscie odstawie metadon az do momentu kurewskiego skreta wspomagajac sie malymi dawkami morfiny i dopiero wtedy przykleje plaster , dzieki za rade w razie w mam nalokson jesli to ma jakies znaczenie i morfinke co aby sie wspomagac póki plaster nie zacznie dzialac.Ja pijac metadon dzisiaj na drugi dzien po poludniu juz mam dosyc duzego skreta nie wiem od czego to zalezy :( po prostu metadon na mnie jakos tak krotko dziala i juz na drugi dzien po wypiciu czuje sie chujowo ciezko by mi bylo wytrzymac pelny dzien bez metadonu bo mnie juz na drugi dzien rano lamie w plecach jest mi kurewsko zimno sram pod siebie po prostu metadon na mnie dziala krotko i slabo.Na buprenorfinie czulem sie miliard razy lepiej metadon byl wyborem mojego lekarza ( tak wiem powinienem protestowac to moja wina ) ale myslalem ze bede sie na nim lepiel czul a jest naprawde chujowo

Scalono. taurinnn
  • 343 / 15 / 0
Jak rozpoznać ze dostaje legitny metadon? Są jakieś w butelkach np z zabezpieczeniem żeby było widać ze nie ruszany ?
  • 24 / / 0
Czy ktos wie mniej wiecej jak szybko rosnie tolerancja po metadonie ? W sensie przykładowo jadłem 1000mg kody jak byłem przed metadonem , po 6 miesiacach picia metadonu pewnie tolerancja wzrosła ( na pewno ) tylko ktos wie jak dużo ? wiadomo każdy organizm jest inny ale moze ktos w przybliżeniu albo jest w stanie podać chodź jeden przykład. Ile waliłeś mg towaru i jakiego przed kuracją metadonem ale ile mg towaru potrzebowałeś po kuracji zeby zaleczyc skreta ?
  • 591 / 144 / 0
Z kody na metadon ? Nie przypierdalam się ale grubo. Ile walisz dziennie syropu ? Na programie jesteś, czy na lewo ?

U mnie przelicznik był taki, że 30ml starego syropu odpowiadał sztuce dobrej hery.
Miałem okresy po kilku latach picia, że chciałem pare razy mietka odstawiać herą i spokojnie sztuka dziennie różno mocnego towaru mi starczała. Tylko że schodziłem wcześniej przynajmniej do tej 30tki.

Natomiast jak miałem ciągi metadonowo heroinowe i odstawiałem syrop, to przechodząc później na samą here dziwaczne było uczucie grypowego zimna po wygrzaniu hery. Ale 2-3 dni i to znikało.
  • 924 / 138 / 0
28 grudnia 2019misiek010101 pisze:
Jak rozpoznać ze dostaje legitny metadon? Są jakieś w butelkach np z zabezpieczeniem żeby było widać ze nie ruszany ?
Są litrowe, widać że zamknięte - to w Polsce.
Za granicą (konkretnie we Francji) są też zamknięte tak że widać, czy słoiczek otwierany, ale oni tam większość mieszczą w 15ml.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.