Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Nie wyobrażam sobie @leo762 schodzenie np 5tkami na tak niskich dawkach. Ale organizmy są różne, jak i historie odstawiania, czy bycia na płynie. Dużo jest pozytywnych. Jednak uważam że metadon jest świetny na szybkie detoksy 5 dni na metadonie i redukcja każdego dnia o połowę i potem wejście na tydzień na prochy.
Co do mietka i tych 100 ml, to walnąłem go z tolerką, bupre tak samo. Mietek mnie wtedy mocno nabuzował, ale trwało to 2-3h. Fakt że na drugi dzień wstałem jak młody bóg, jednak skręt zaczął się pojawiać w okolicach popołudniowych. Bupra za to mnie trzymała w nieprzyjemnym dosyć pobudzeniu na granicy lęku 3 doby. Jak się zaczęła 4ta doba i objawy abstynencyjne wróciły, to się jeden jedyny raz w życiu z nich cieszyłem i z przyjemnością pojechałem po here.
Teoretycznie zaczyna się po 2 dobach. Także @Acapulcogold najlepiej słuchać własnego organizmu, bo nik ci złotej rady nie da.
I tak ku przestrodze, nie wiem czy to jest najlepszy pomysł zastępować tę substancję fentanylem, nawet w formie wolno uwalnianej. Na ekwiwalenty nie patrz, bo są gówno warte, tym bardziej że metadon kumuleje się w tłuszczach przez co wolniej wychodzi z organizmu. Na co nakładać będziesz fentanyl również odkładający się w tłuszczach, którego stężenie będzie wzrastać.
Wg mnie chcesz zrobić bardzo głupią rzecz.
------------------------
Proszę o scalenie
Jak syrop wychodzi z człokieka to w 3-4 dniu skręta mozesz spokijnie upierdolić się helupą.
A Ty mylisz że ten fencik będzie ci spokojnie skręta zaleczać. Oczywiście będzie, ale pomimo toleeki na metadon nie masz tolerkina fenta. Zdarzały się nie raz przedawkowania od samego przyklejonego plastra
I tak jeszcze btw przechodzenia przez bariery. Kilka przykładów Wam podam
2ml syropu długo pitego(bo do i takich małych dawek w ciągu schodziłem w swojej 7 letniej karierze) nie przepuszczało mi palonych 2 sztuk dobrego materiału. Paradoksalnie kilka razy przebiłem się na wyższych dawkach. Moi kumple walący po kablalach przez syrop(40 -70-100ml bez problemu się przebijali, włącznie z fentanylem.
Kiedyś na skręcie znalazłem jeszcze 2 odcięte plastry bupry. Na oko 5 mg. Zarzuciłem na japę, wyssałem. Wieczorem wpadł mi hajs na hel, spokojnie się upierdoliłem 2 sztukami. Następnegobdnia natomiast wszedł fent 75 i już się przebić nie chciał, także go odłołyłem na potem, bo słabo mi się robiło
@DexPL możesz spojrzeć na to co chce zrobić nasz kolega ? Bo nie wydaje mi się to bezpieczne
Scalono. taurinnn
---------------------
prosze o scalenie jesli napisze dwa posty pod sobą. Wiec zrobie tak jak mi doradziliscie odstawie metadon az do momentu kurewskiego skreta wspomagajac sie malymi dawkami morfiny i dopiero wtedy przykleje plaster , dzieki za rade w razie w mam nalokson jesli to ma jakies znaczenie i morfinke co aby sie wspomagac póki plaster nie zacznie dzialac.Ja pijac metadon dzisiaj na drugi dzien po poludniu juz mam dosyc duzego skreta nie wiem od czego to zalezy :( po prostu metadon na mnie jakos tak krotko dziala i juz na drugi dzien po wypiciu czuje sie chujowo ciezko by mi bylo wytrzymac pelny dzien bez metadonu bo mnie juz na drugi dzien rano lamie w plecach jest mi kurewsko zimno sram pod siebie po prostu metadon na mnie dziala krotko i slabo.Na buprenorfinie czulem sie miliard razy lepiej metadon byl wyborem mojego lekarza ( tak wiem powinienem protestowac to moja wina ) ale myslalem ze bede sie na nim lepiel czul a jest naprawde chujowo
Scalono. taurinnn
U mnie przelicznik był taki, że 30ml starego syropu odpowiadał sztuce dobrej hery.
Miałem okresy po kilku latach picia, że chciałem pare razy mietka odstawiać herą i spokojnie sztuka dziennie różno mocnego towaru mi starczała. Tylko że schodziłem wcześniej przynajmniej do tej 30tki.
Natomiast jak miałem ciągi metadonowo heroinowe i odstawiałem syrop, to przechodząc później na samą here dziwaczne było uczucie grypowego zimna po wygrzaniu hery. Ale 2-3 dni i to znikało.
28 grudnia 2019misiek010101 pisze: Jak rozpoznać ze dostaje legitny metadon? Są jakieś w butelkach np z zabezpieczeniem żeby było widać ze nie ruszany ?
Za granicą (konkretnie we Francji) są też zamknięte tak że widać, czy słoiczek otwierany, ale oni tam większość mieszczą w 15ml.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.