Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Ja sobie podzieliłem metadon(ten stężony) na dwie dawki dziennie, ponoć lepiej dzielić na trzy, ale ja wolałem dwie. Niestety jak ktoś jest na stężonym, to czeka go zabawa w ułamki.
I teraz tak, każdy wiadomo ma inny organizm, ale ja ścinałem codziennie 10% danej dawki. Najpierw z tej rannej, potem z tej wieczornej, żeby je co jakiś czas równać. Ale nie tak, że zjeżdżasz rano do 1 ml. a wieczorem 9. Tylko zjeżdzam np do 4ml rano, wieczorem pije 6 i następnie równam żeby było 4-4.
Tylko u mnie występowało coś takiego, że co 3 dni musiałem pić dawkę z poprzedniego dnia, bo zaczynało boleć. I wtedy najlepiej dobić syropu do tej poprzedniej dawki, dojeść ketonal, bo on bardzo dobrze te bóle metadonowe wbrew pozorom zabija, jak jesteś na małych ilościach.
No i jak już nastąpiła taka sytuacja, że zabrakło mi strzykawki, bo byłem na kresce rano i na kresce wieczorem, co daje 1 ml tego normalnego starego metadonu, to posiedziałem na nim 4 dni, żeby organizm nie doznał szoku i odstawiłem.
Przez pierwsze dwa dni, jak metadon wychodizł mi z ciała, nie czułem żadnego bólu i potem zaczęło się, ale nie żaden koszmar, tylko dzięki tym prochom co wymieniłem, normalne życie.
Najważniejsze żeby mieć trochę więcej benzo i nie żadne klony, tylko rolki i jak najszybciej umówioną wizytę u psychiatry, bo mi po dwóch tygodniach detoksu tak psychika pierdolnęła, że myślałem że sobie coś zrobię i zacząłem grzać.
Czy metadon po np, 2-3 dniach (przy takiej samej dawce) działa słabiej/krócej niż po 12-14 dniach?
Jeżeli tak, to jak długo trwa działanie tak naprawdę? (jeżeli nie, to w sumie pytanie pozostaje). Czy przy większej dawce mietek działa dłużej czy po prostu mocniej?
Biorę od 4 dni, i jeszcze ostatnie pytanie, czy faktycznie po kilku miesiącach będę już czuł najwyżej to, co obecnie czuje po 3-4 godzinach od wzięcia swojej dawki [50mg]?
Chodzi mi o coś pomiędzy dołem psychicznym gdzie człowiekowi się nawet nie chce leżeć w łóżku, nie mówiąc już o jakiejkolwiek pracy, a wkurzającym uczuciem "niedoćpania" gdzie człowiek niby chciałby coś robić, ale po kilkunastu minutach odkrywa że nie sprawia mu to żadnej przyjemności i po prostu spędza resztę dnia na oglądaniu pierdół, i w końcu na poszukiwaniu snu po 8-12 godzinach od wzięcia aby tylko jak najszybciej dotrwać do następnego dnia
Wybaczcie trochę chaotyczny post, ale chyba zrozumiecie o co pytam :P
04 listopada 2017Selevan pisze: Witam. Mam pytanie. Czym jest to całe nasączanie? Czy to ma jakiś inny cel oprócz ustalenia optymalnej dawki?
04 listopada 2017Selevan pisze: Czy metadon po np, 2-3 dniach (przy takiej samej dawce) działa słabiej/krócej niż po 12-14 dniach?
04 listopada 2017Selevan pisze: Czy przy większej dawce mietek działa dłużej czy po prostu mocniej?
04 listopada 2017Selevan pisze: Biorę od 4 dni, i jeszcze ostatnie pytanie, czy faktycznie po kilku miesiącach będę już czuł najwyżej to, co obecnie czuje po 3-4 godzinach od wzięcia swojej dawki [50mg]?
Może to że czujesz się źle psychicznie oznacza, że aktualna dawka jest za niska dla Ciebie, albo potrzebne będą jakieś leki wspomagające, bo może masz jakąś formę depresji.
Z tego co mowicie, to nie ma znaczenia czy ktos bierze pierwszy lub drugi raz np 60mg, czy po raz czternasty (nie mowimy tutaj o 2-3miesiacach), zadziala tak samo?
I ostatnie pytanie, czy jest opcja na programie jakos rozlozenia dawki na dwa razy w ciagu dnia? Bo gdy wypije mietka "na raz" rano, to pierwsze kilka godzin czuje sie dobrze, jestem zmotywowany do dzialania, a pozniej (po 4-6h) dosc gwałtownie opada ze mnie ten normalny nastroj, ucieka gdzies jakakolwiek motywacja, i resztę dnia jest ogólnie mówiąc zle. Zaczyna sie myslenie aby ten dzien sie juz skonczyl, abym juz mogl wziac kolejna dawke mietka, bo psychicznie nie jestem juz w stanie funkcjonowac.
Co do podzielności dawki, to jasne że jest taka możliwość, tylko musisz porozmawiać z lekarzem, żeby ci to zmienili. Dużo osób tak robi. Poza tym przy np zerowaniu, wręcz zaleca się rozbicie dawki na 2, a nawet 3.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.