Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Czułem się dużo lepiej przy tym zestawie(jedyny antydepresant który działa na mnie bez skutków ubocznych, próbowałem prawie wszystkich.) Pomogło mi to wyzerować metadon i wtedy wszedłem na 225 wenli i 30 mirtazepiny. Zszedłem że 100 do 40 w ponad tydzień dobrze się czując. Od 40 zszedłem do zera od razu. Miałem czas na skręta, nie chciałem schodzić z 40 w dół bo raz już zszedłem do 5 i zacząłem znowu brać więcej. Także jak ktoś z was się źle czuje to nie powinien się obawiać, rozmawiałem z kilkoma lekarzami od uzależnień w Anglii i se Francji gdzie teraz mieszkam i mówili że nie ma problemu żeby łączyć metadon z SSRI czy wenla oby nie za dużo ;)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.