Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji piątej – np. 5-MeO-DMT, bufotenina lub ibogaina.
ODPOWIEDZ
  • 26 / 7 / 0
Dobrze, że czytałem sporo o ropusze i podszedłem z pokorą i zacząłem od minimalnej dawki - 5 mg, bo pierwsze jebnięcie po niespełna sekundzie od wzięcia bucha było takie oszałamiające, iż patrząc na nóż leżący na stole miałem mieszane odczucia. To był taki szok dla mojemu mózgu, iż chciałem zrobić cokolwiek byleby wyrwać się z tego stanu. Inaczej sobie to wyobrażałem.
Dobrze, że myślą utrzymującą mnie było <to zaraz minie>; usiadłem, napiłem się wody i zrobiło mi się niedługo lepiej. Wręcz przeszedłem do ekstazy z powodu mojego rozsądku.
Ale mogę sobie wyobrazić, iż brak pokory w połączeniu z większą dawką mógłby przynieść skrajnie inne zakończenie.
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2025 przez Brylantowy, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".