Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji piątej – np. 5-MeO-DMT, bufotenina lub ibogaina.
ODPOWIEDZ
  • 1857 / 66 / 80
januszgarlacz pisze:
moklo ?
5meodmt + maoi to świetny breakthrough, tylko taki minus ze już się nie wraca
nie wiadomo dlaczego tej tryptaminy z maoi nie polecaja laczyć, można bardzo łatwo zejść
erowid
Dementuje te info, nie wchodzi nawet wyraźnie gorzej fizycznie niż bez maoi poprostu po 5-MeO-DMT część osób ma wrażenie że jest wyraźne zagrożenie. Moim zdaniem to wkręta.

Żeby nie być gołosłownym paliłem ~35mg 5-MeO-DMT na podkładzie 200moklo.

Inna sprawa że ani milimetr dalej w hiperprzestrzeń sie nie zapuściłem i serio nie chce; i już wiecej 5-MeO nie zwaporyzowałem.
Parathormon pisze:
Niewydajnie palicie; kupcie sobie vaporGenie i jarajcie z zapalniczką żarową.
Żarówka nie powiedziałbym że jest odpowiednia, bo bardzo trudno opanować temperature i zaczyna sie na momencie węglić.
  • 625 / 28 / 0
bo niebezpiecznie jest przy podaniu doustnym
Although 5-MeO-DMT is present in some plants used in ayahuasca and in some ayahuasca brews, Erowid has received several reports of very troubling physical reactions in people who have ingested 5-MeO-DMT with MAOI harmala alkaloids. There appears to be the risk of severe hypertensive symptoms, overheating, serotonin syndrome, etc. It is important to note that the profile of these risks are not fully understood, because the long history of use of brews containing some amount the two in combination.
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 3898 / 238 / 13
Anon - najpierw obczaj co to jest vaporgenie, a zobaczysz sens uzywania zapalarki żarowej. Cały nexus jedzie na takim secie man ;)
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 67 / 4 / 0
VaporGenie to wydatek ok.160zł a to trochę dużo. na allegro są takie dziwne sprzęty, ktoś coś o nich wie/testował?

http://allegro.pl/vaporizer-elektryczny ... 63553.html

http://allegro.pl/lufka-fajka-bezdymna- ... 47707.html
  • 344 / 6 / 0
Parathormon pisze:
Możesz przekształcić w freebase za pomocą zasady;

Druga opcja (nie wiem czy na 100% zadziała, ale jak nie to nie jest to pułapka bez wyjścia):

1 - Robisz małą ilość nasyconego roztworu NaHCO3 (tak 100-150ml jeśli masz tego 5meo około 500-1000mg) - nasyć porządnie roztwór i zlej go znad nierozpuszczonego NaHCO3.
2 - Do drugiej szklanki wsyp swoją sól 5MeODMT i wlej do tego bardzo mało gorącej, czystej wody, tak by rozpuścić całe 5meodmt w jak najmniejszej ilości wody.
3 - Wlewaj po kilka mililitrów stężonego roztworu z 1pktu do szklanki z 2go pktu i obserwuj (zacznie buzować i zmieniać kolor) - wkraplaj po pare mililitrów i czekaj - obserwuj co się dzieje, jeśli następna dolewka już nie poskutkuje buzowaniem i zmianą koloru - nie wkraplaj więcej.
4 - Wstaw szklankę w której się wszystko rozgrywało do lodówy (zakryj od góry szczelnie folią żeby się tam woda nie dostała) i odczekaj 3 dni.
5 - Jeśli skrystalizowało na ściankach coś to jest to freebase 5meodmt i masz spokój; jeśli nie - wsyp kilka kuleczek naoh do tego rru i wyekstrahuj 3x 20ml benzyny ekstrakcyjnej - w benzynie będzie 5meo fb - mozna odparować.

et voilla!
Wielkie dzięki za ten tutorial :). Nie będę chyba jednak ryzykował utraty materiału, skoro nie ma pewności co do powodzenia tej reakcji. Zorientuję się jeszcze u kumpla chemika.

Btw. Ile sniffować? 50mg? 100mg? Chyba nie muszę dodawać, że chcę uzyskać coś w miarę głębokiego.
  • 343 / 8 / 0
50 kuźwa przy 100'u mg tej tryptaminy (nie wyobrażam sobie) organizm Cie wyzwie od sadystów i skurwieli...
Swoją drogą zastanawiam czy 50mg to nie czasem za sroga dawka... Jakie miałeś z tą substancją doświadczenia przedtem? Chodzi mi jakie największe dawki przyjmowałeś i jakie efekty u Ciebie wywołały...
Choć i tak te 35-40mg powinno już sobie dać dobrze rade z Tobą
  • 344 / 6 / 0
Wcześniej, raz tylko paliłem 5-MeO-DMT. Zwaporyzowane 40mg. Efektem był intensywny wystrzał w hiperprzestrzeń i bezpardonowy breakthrough. Ekstremalne doświadczenie transpersonalne. Srodze mnie to przerosło, ale w gruncie rzeczy spokoloko i siemanko. Fizycznie, bez większych problemów (chyba).
  • 343 / 8 / 0
Eeee to w takim razie myślę, że tak z 60mg sniffem również powinno Cie zadowolić ;] Wiadomo, że nie będzie to taki wystrzał bo jednak palone to palone, ale przynajmniej trip będzie dłuższy
  • 1290 / 7 / 0
Zastanawiam się właśnie czy nie spróbować 5meo właśnie w sniffie z moklo, bo palenie tego już mi się znudziło. Wyżej polecane jest 60 mg sniffem, ale ile moklo i jak to rozplanować w czasie? Jak wygląda taki trip? Jak z motoryką? Kontaktowaniem się z innymi?
  • 343 / 8 / 0
Podobno moklo i 5-meo-dmt to bardzo niebezpieczne połączenie (nie pamiętam dlaczego poszukaj na erowid/bluelight) więc odradzam. A polecałem tyle temu co jada pachy ponieważ już próbował dużych dawek palonych. Dodaj do swojej zadowalającej palonej dawki 50% i tyle wciągnij nie ma co szarżować, ale bez iMAO.
Trip wygląda jak to po 5-meo-dmt tyle, że mniej intensywny i rozłożony w czasie ;p
Motoryka jak i kontaktowanie się z innymi to kwestia dawki i momentu tripu... Przy dawce rzędu 50-60mg motoryka jest mocno zaburzona, ale do jakoś na upartego da się chodzić, choć po mieście bym nie spacerował. Na peaku sensowne komunikowanie się może być bez sensu hehe
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.