Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 454 / 39 / 0
Czy meliska z 5 torebek 2g pomoże mi zasnąć po speedzie? Generalnie minęły już efekty działania, ale ja po kazdym stymulancie nie mogę zasnąć całą noc.
  • 3524 / 576 / 1
Ja właśnie też wypiłem z 4 torebek po kocie. Oczy pizdaa ale ziewam sie więc może coś pomoże
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 9304 / 1809 / 2
Halooo zalanie wrzaca woda niszczy te najlepsze skladniki melisy.
Wiem, ze to nie placebo co pijemy, wiec kwestia otwarta jest ile z tych skladnikow przetrwa.
Ja inwestuje w olejek z melisy i we wlasna uprawe.
Jesli to, ze melisa jest iAchr (i to dosc mocnym) to jestesmy w domu.

Pamietajcie- nie kupujemy torebek a sypane ziola
Lyzka melisy
2 lyzki szyszek chmielu
Lyzka rumianku
Wszystko firmy flos. Taki mix kladzie.
Dziwne, ze o chmielu tak malo.
A juz calkiem zabawne, ze ktorys skladnik szyszek dziala antygabaergicznie.
Ogolnie 5 dni takiego mixu i troche iph i jest ciekawie.

Flos ma tez genialna waleriane. Niestety tu schemat podobny jak przy melisie.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1864 / 698 / 0
[mention]Stteetart[/mention]Wiadomo wrzątek to przesada, w takim razie jaka temperatura jest odpowiednia? Szukałem w necie i spotkałem się z opinią że 95C, co o tym sądzisz? Mówisz o firmie Flos poszukam w swojej mieścinie, a zioła firmy Kawon znasz? Jeśli tak co o nich sądzisz? Ja miałem melise firmy Bifix i robiła robotę, ale na prawdę mocny napar, świetnie mnie zamulał do spania.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2017 przez LOBO87, łącznie zmieniany 3 razy.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 9304 / 1809 / 2
Wchodzić i głosować
  • 1864 / 698 / 0
Czytałem to. W tym artykule jest mowa o temp. suszenia że nie powinna przekraczać 35C, ale nic o temp. parzenia. Jeśli olejków jest tak mało to ilość suszu musi być znacznie większa niż zalecana. Ja sypałem 4 czubate łyżki melisy i i łyżkę rooibosa do french pressa, może dlatego czułem jakieś działanie, fakt że jakieś mocne uspokojenie to nie było(to w końcu tylko zioła, a nie benzo), ale do spania wystarczyło na wieczór.
11 grudnia 2017Stteetart pisze:

Jesli to, ze melisa jest iAchr (i to dosc mocnym) to jestesmy w domu.

Możesz to rozwinąć, bo nie bardzo kumam o co chodzi.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 9304 / 1809 / 2
Wchodzić i głosować
  • 1864 / 698 / 0

Pamietajcie- nie kupujemy torebek a sypane ziola
Lyzka melisy
2 lyzki szyszek chmielu
Lyzka rumianku
Wszystko firmy flos. Taki mix kladzie.
Zakupiłem rumianek i chmiel Flos. Mix trochę zmieniłem 2 łyżki melisy i łyżka rooibosa+dwie saszety owocówki, reszta jak u Ciebie, doprawiłem miodem i cytryną. Mix tak jak pisałeś kładzie, sedacja na miłym poziomie i senność, w smaku średnie, ale idzie wypić, mogłem z tym poczekać na wieczór %-D
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 9304 / 1809 / 2
[mention]LOBO87[/mention] obczaj moje wpisy w temacie rumianku i chmielu.

Zebys sie nie zdziwil jak dzialanie zejdzie i bedzie problem z zasnieciem %-)

Co do melisy- ciekawe jest blokowanie tsh.
Funkcje tsh
https://wylecz.to/pl/badania/badania-la ... popupClose
Wchodzić i głosować
  • 1864 / 698 / 0
Przed snem planuje jeszcze jeden dzbanuszek strzelić takiego mixu. Chyba że już nie zadziała, albo są jakieś przeciwwskazania ?

Co do melisy- ciekawe jest blokowanie tsh.
Czym jest tsh wiem, ale w jakim sensie blokuje tsh? Zaciekawiło mnie to, ale nie wiem jak to rozumieć ? %-D
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2017 przez LOBO87, łącznie zmieniany 3 razy.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.