Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 674 / 304 / 0
A ja zjadłem 2 mg melatoniny wieczorem i śpię. Więcej nie potrzeba.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 199 / 16 / 0
26 kwietnia 2023mefa247 pisze:
elo wlasnie zjadlem ok. 95 mg melatoniny cos mi bedzie?
Piszesz po fakcie? 😶 No i co coś ci było? Zmarłeś? Spałeś tydzień? 😅
Fatal Error.
  • 1298 / 258 / 0
@mefa247
w sumie też jestem ciekaw? kupka? wyciek jakiś?
  • 479 / 72 / 0
Też jestem ciekaw tego eksperymentu 95 mg. @mefa247

Zawsze mam melatoninę przy łóżku. Jak spałem w weekend majowy do 10:30, chodziłem spać po 2:00 , to sobie rozregulowałem zegar, następnego dnia wstawałem o 5:30, to 3 mg melatoniny bardzo mi pomaga w takich sytuacjach. Zapodane godzinę przed planowanym zaśnięciem.

Jak rzucałem fajki, miałem dużo energii, poddenerwowany byłem, melatonina była zapodawana codziennie przed spaniem.
  • 1298 / 258 / 0
najlepszy nootrop, niby lepiej brać mniej niż więcej ale nie wiadomo, tak czy siak nie powinna wywoływać senności w dzień, dobra tez dla tych co duzo naswietlaja oczy monitorem bo ona tam sie zgrywa z barwą dnia/nocy w oczach jakos tam, oczy daja sygnal aby sie wydzielała albo nie, i cos tam

oczywiscie miliard innych wlasciwosci, ochrania mitochondria, likwiduje powiklania po grypach, bardziej sprzata/ochrania niz atakuje ale spoko jest
synchronizuje zegarki w narządach i organizm idzie sam spać, ona nie usypia wg mnie
  • 9299 / 1807 / 2
26 kwietnia 2023Krzysiu86Dr pisze:
A ja zjadłem 2 mg melatoniny wieczorem i śpię. Więcej nie potrzeba.
Nadal to za dużo.
Już kiedyś Wam pisałem - melatonina lubi małe dawki ale długo. Jej głównym celem nie jest uśpienie Was a wyregulowanie zegara odpowiadającego za zasypianie.

Dzisiaj (choć nie mam kłopotów z zasypianiem) to wrzucałbym 2 mg może 5 dni i od razu schodził na 1-1.5mg. na kolejne 3-4 tygodnie i dalej schodził do 250mcg tnąc dawki o 25-30proc.

Czyli z 1.5 mg do 1mg a potem już lykalbym 0.7mcg, 0.5mcg i aż do 0.25mcg.
A to wszystko zależnie od stanu i samopoczucia.
Ja akurat stosowałem melatoninę bardzo długo. Próba nagłego ucięcia 1mg była bolesna. Źle się czułem. Na jakiś czas wskoczyłem na nizsze dawki i potem było ok.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1298 / 258 / 0
tak czy siak powinna być obowiązkowa po bombieniu czegoś pobudzającego pamiętam, że niektórzy tu pisali o porównywalnym efekcie pomagającym zasnąć do silnych leków usypiających/benzo
ale raczej dzialanie lekow jest sporo silniejsze - wiadomo i inne (ale silnie uzalezniaja w porown. do melatoniny)

cudów po niej nie ma ofc - ale także nie ma duzych efektow ubocznych i nie uzaleznia choc powyzej kolega zle sie czul po odstawieniu w co wierzę ofc (choć pewnie to nie byl duzy zjazd) - organizm oszczedzil energie i przestal produkowac skoro mial duzo

z wlasnego doswiadczenia i z tego co pamietam - melatonina dziala bardzo dobrze jak ma obstawe - boostuje pozytywne działanie innych substancji, leków czy witamin

z dragami tego nie brałem więc nie wiem, raczej psuje bombe choć z drugiej strony może ograniczyc histamine po zajebaniu czegos silnego do jelit,
zalezy ile czego i gdzie %-D zawsze
  • 674 / 304 / 0
@Stteetart
Od jakiegoś czasu nie mam problemów ze snem, nie biorę melatoniny. Pomagała mi zawsze, kiedyś ją brałem regularnie kiedy np. odstawiałem różne używki. Zgadzam się z tobą że pomaga ona wyregulować nasz zegarek. Brana doraźnie raczej nie spełnia tej roli.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 72 / 2 / 0
Hej. Biorę regularnie 4 mg Xanaxu sr, na odwyk idę po obronie magisterki (za 2 miesiące). Oprócz tego pregabalina 600 mg dziennie, kwetiapina 100 mg na noc. Mimo tego nie śpię. Spróbowałam 5 mg melatoniny - nic, 10 mg - kilka h snu (za malo), a wczoraj wieczorem zapodałam 20 mg i spałam pięknie cała noc, ale niestety cały dzień jestem przywalona, zasnęłam na ławce w parku podczas czytania. Co radzicie?
  • 1298 / 258 / 0
zmniejszyc dawke do 2-3mg godzine przed snem i czekac 2 tyg, ale jak kweta cie nie usypia to nie wiem co tam sie dzieje, nie zawsze im wiecej tym lepiej, wlasciwosci kwetiapiny tez nie powinny byc nasenne przy mniejszej dawce? nie pamietam

o jakich porach bierzesz te cudowne leki?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.