Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1141 / 9 / 0
Odświeżam wątek :-)

Jak ktoś dobrze śpi, jednak potrzebuje mnie snu to bardzo polecam.
Brałem wcześniej 3mg i działała bardzo dobrze cały czas, później odstawiłem i sen powrócił do tego sprzed brania.

Teraz znowu biorę i już od pierwszych dawek jest duża różnica :cheesy:
  • 95 / 3 / 0
Okres brania - 4 dni. Przedłużała sen, spóźniałem się do szkoły. Sny bardziej intensywne, ale nie tak jak po cynamonie. Po obudzeniu nie czułem się bardzo wypoczęty.
Odrzuciłem to.
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / 1 / 0
Mnie pomaga juz 1,5mg na sen, najepszy srodek z tych bez recepty
  • 642 / 18 / 7
Dokładnie. Zarzucam czasem jak nie mogę zasnąć. Testowałem prawie wszystkie leki na sen otc i to jedyny, który działa. 5 mg godzinę przed snem zapite melisa i śpie jak dziecko. ;-)
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 2652 / 382 / 0
Dopowiem tylko, że nie zawsze działa za pierwszym razem. Melatonina nie jest lekiem, ani narkotykiem lecz hormonem i często aby widzieć jej efekty, należy stosować ją przez dłuższy okres czasu. Skierowane jest to do osób, które nie odczuły działania i zrezygnowały z suplementacji, a nadal mają zaburzenia snu/rytmu dobowego.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 610 / 133 / 0
MELATONINA 5mg sprawdza się w roli usypiacza na lekkiego zwała ?
  • 2652 / 382 / 0
Nie, melatonina w pełni swoich sił działa przy dłuższym okresie brania. To jest hormon, który masz za zadanie uzupełniać w razie niedoboru, a nie lek usypiający, ale oczywiście jak chcesz - możesz spróbować. Nie zaszkodzi.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 52 / 1
Nie polecam brania tego dłużej niż kilka dni. Po miesiącu na 5mg dziennie (nie pytajcie dlaczego) czułem się jak zombie. Niesamowita senność w trakcie dnia, dziwne pojmowanie rzeczywistości, wysokie ciśnienie i od groma innych dziwnych efektów ubocznych. Z ciekawości poczytałem o tej melatoninie, w stanach liczba samobójstw u osób z depresją biorących melatoninę wzrosła o 700%.
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 79 / / 0
W moim przypadku regularne branie melatoniny 5mg na sen powodowało paraliże przysenne po około 2h od położenia się spać. Poza tym jakość snu się poprawiła i byłem bardziej wypoczęty. Chociaż tak jak napisał przedmówca po dłuższym czasie brania melatoniny, też w ciągu dnia byłem bardziej senny.
Odstawiłem melatoninę paraliże przeszły.

Podobnie mam w przypadku 5-htp.
Zarzucane przed snem powodowało paraliże przysenne ok 2h od położenia się spać.
Jak zacząłem brać 5-htp w dzień, paraliże przeszły.

Ot taka ciekawostka :)
  • 642 / 18 / 7
No, mi paraliże zdarzały się za każdym razem jak brałem melatoninę.
The sooner you stop, the less you suffer.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.