4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2428 / 90 / 0
Przy 3-MMC problemem chyba jest jeszcze trudna synteza. Powinni dać sobie spokój z tym i za coś nowego sie wziąć bo póki co nic ciekawego z tego nie wyszło :(
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3206 / 175 / 0
Czytałem, że 3-MMC jest produktem ubocznym syntezy 4-MMC i może odpowiadać za nieprzyjemne zjazdy a nawet działanie.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2428 / 90 / 0
@UP - a nie czasem 3,4-DMMC ? bo coś o tym czytałem ale nie jestem pewien
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 634 / 3 / 0
surveilled: znasz się na chemii wiec pytanie do Ciebie: uważasz że da się w w miarę prosty (opłacalny na szerszą skalę) zsyntezować związek o działaniu podobnym do mefedronu bazując na szkielecie mefedronu albo metkatynonu ? Wiem ze oba są nielegalne w PL, ale chodzi mi o jakieś podobnieństwo 'wzorkowe'. Dla mnie wzory chemiczne to kreski tu i tam i nic ponad to, ale jakbyś rozwinął swoją wypowiedź i ją uargumentował to będę wdzięczny (przez chwilę poczuję się mądry %-D ). Z góry dzięki.
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 28 / 0
Każda zmiana w strukturze związku wywołuje zmianę jego właściwości. Spójrz na metkat, mefedron, metedron, 3,4-dmmc, 4-MEC, 4-fmc, 3-FMC, 4-MeMABP. Drobne różnice a zupełnie różne działania. Szukasz działania mefedronu to szukaj mefa
Ostatnio zmieniony 18 października 2011 przez derb, łącznie zmieniany 1 raz.
BS
  • 6156 / 431 / 12
Wesprę tu @derb'a, mefedron jest jeden i tyle. Jeszcze możesz 4-MMA albo 4-EAR kołować.^^

I nie znam się na chemii, tylko i wyłącznie myślę logicznie.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 2814 / 14 / 0
Modyfikowany Bigos pisze:
@UP - a nie czasem 3,4-DMMC ? bo coś o tym czytałem ale nie jestem pewien
Nie. W słabym stopniu zachodzi dipodstawienie w reakcji acylowania. Większa szansa ma właśnie podstawienie w pozycji meta. Handlowo dostępny 4-metylopropiofenon jest zanieczyszczony 3-metylopropiofenonem[1].
NeverRewarded pisze:
uważasz że da się w w miarę prosty (opłacalny na szerszą skalę) zsyntezować związek o działaniu podobnym do mefedronu bazując na szkielecie mefedronu albo metkatynonu ?
Wiele zmian strukturalnych przeprowadzono. Znaleziono mefedron? Ukrywano by "nowy mefedron"?
Wiele zmian strukturalnych przeprowadzono w grupie amfetamin MDxx. Znaleziono MDMA? Ukrywano by "nowe MDMA"?

Przypisy
  1. https://www.sigmaaldrich.com/catalog/Pr ... =ON&F=SPEC
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 634 / 3 / 0
derb pisze:
Każda zmiana w strukturze związku wywołuje zmianę jego właściwości.
No właśnie ja nie potrafię wróżyć ze wzorów jak niektórzy magicy tutaj hehe. Tyle to wiem, w sumie zastanawiam się nad założeniem wątku dla nowicjuszy np 'co robi co' czyli dlaczego taka a nie inna zmiana powoduje 'to i to' i to będzie bardziej adekwatny temat do dysput niż ten.
PcP pisze:
Wiele zmian strukturalnych przeprowadzono. Znaleziono mefedron? Ukrywano by "nowy mefedron"?
Podejrzewam że przez jakiś czas tak, o RC zrobiło się naprawdę głośno dopiero przez mefedron i ujawnienie godnego następcy na którego byłby ogromny boom sprowadziłoby na rynek RC wiele problemów.
Z opio-RC oprócz O-demetylotramadolu nie ma publicznie dostępnego nic ciekawego, a nie wierzę że nic wartego uwagi nie odkryto ;-)
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Ostatnio zakupiłem trochę więcej w malutkich igiełkach z nielegalnego źródła, po dość wyczerpującym weekendzie zostało mi 8g tego szitu, leżało sobie w szafce, po 4 dniach zauważyłem że ryż zmienia kolor, po 6 dniach zamienił się w pół płynną pól maziowatą czerwoną substancje, oczywiście kryształki wcześniej były w normalnym kolorze. Próbowaliśmy tego ze znajomymi w następny weekend ale raczej nie dawał efektu wrzucane oralnie(kryształki pochłanialiśmy nosem ale tego nie dało się tak zaaplikować ;) ). Może ktoś wie coś na ten temat, co mogło się stać z ta Krystą i dlaczego moje 400 zł w ryżu nagle straciło wartośc ;) ?
Uwaga! Użytkownik matiuzzz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / / 0
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.