Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
PcP pisze:@euzebiusz:Nie wiesz o czym mówisz[1]. Marquis to nie multi test.Marquis test służy do badania głównie proszku. Multi test głównie moczu. One znacząco się różnią.
Dalej jestem botem,czy już stałem się bardziej ludzki?Ostatnio nie chce mi się odp.tak dokładnie,gdy to samo pytanie po 50 razy.
euzebiusz pisze:Mea culpa - już OK?
euzebiusz pisze:Bibliografia na 4+,
euzebiusz pisze:ale ja nie zadałem żadnego pytania.
O*Men pisze:czy moze teraz ten produkowany nie jest tak bardzo ("stezony"?)
O*Men pisze:Mianowicie w jakich formach wystepuje MDPV (chlorowodoku?)
O*Men pisze:ta gliniastasta wersja do palenia to co to jest za postac?
Aby napisać tą "publikację",a konkretniej aby podlinkować publikacje napisałem drobny skrypt, aby w przyszłości sobie ułatwić pracę.Kod źródłowy: http://wklej.to/NY46/html Tak,wiem.Jest niebezpieczny,ale adres znam tylko ja.Na serwerze nic takiego nie ma,można sobie kasować.
Bibliografia
- Joshua C. Yohannan* and Joseph S. Bozenko, Jr.,The Characterization of 3,4-Methylenedioxypyrovalerone (MDPV),Microgram Journal ,Vol 7 No 1 (PDF)
PcP pisze:Zwróć uwagę dodatkowo, że swoją wypowiedzią podważasz moją wcześniejszą wypowiedź, choć błędnie.
PcP pisze:Właśnie o brak bibliografii mi chodzi.Zwykle staram się ją podawać,5 minut dłużej.Tutaj był tylko przypis bez żadnej publikacji.Oddzielać publikacji od przypisów też zwykle mi się nie chcę,bo i tak jest czytelnie.
PcP pisze:Nie spotkałem nigdy gliniastej formy MDPV.Może chodziło ci o crack?Jest to zanieczyszczona kokaina poprzez nie odpowiednie doczyszczenie produktu końcowego.Zawiera chlorowodorek kokainy.Produkt ten jest bardzo szkodliwy,z względu na zanieczyszczenia oraz chlorowodorek właśnie
PcP pisze:Aby napisać tą "publikację"....
1. Za http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=6967
Staram się pisać poprawnie.O tej regule wiem,często o niej pamiętam,ale zdarza się.
PcP pisze:Określenie stężenie nie pasuje tu.Od sprzedawców RC zakłada się sprzedaż poza pewnymi wyjątkami(jasno określony w zamówieniu r-r) jest czystą substancją. Często towar uliczny jest rozcieńczany w celu uniknięcia przedawkowania(fentanyl jako heroina),albo z przyzwyczajenia klientów do takiej dawki(amfetamina),a przy okazji często w celach marketingowych i maksymalizacji zysków.O*Men pisze:czy moze teraz ten produkowany nie jest tak bardzo ("stezony"?)
Poza tym zawsze MDPV nadawało sie do "palnenia" dopiero od niedługiego czasu jest dostepne w sypkiej krystalicznej formie i podgrzanie tego na folii i zaciagniecie >TYM< dymem grozi wypłynieciem oczu :huh:
PcP pisze:Nie spotkałem nigdy gliniastej formy MDPV.Może chodziło ci o crack?Jest to zanieczyszczona kokaina poprzez nie odpowiednie doczyszczenie produktu końcowego.Zawiera chlorowodorek kokainy.Produkt ten jest bardzo szkodliwy,z względu na zanieczyszczenia oraz chlorowodorek właśnie
O*Men pisze: Aż boję się napisać ;) ale chodzi pewnie
o "tan mdpv", partia wychwalana na [BL], ponoć miała kolor jasnobrązowy i pachniała ziemią(gliną?) ze względu na zanieczyszczenie pirolidyną. Z tym, że to nie była żadna specjalna forma do palenia, po prostu ludzie ją palili i wychwalali.
e tam, nabyłem u forbaba naszego to raczej niemozliwe ale fakt ze capiła w taki własnie sposob jest niezaprzeczalny :finger:
Poprawka BBCode - PcP
PS- tabaka rozszerza naczynia w śluzówce nosa, więc to chyba nie jest zbytnio zły pomysł. Próbował ktoś?
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
kolega mial 0.25g
powiedzial ze dostal od kogos w szkole
powiedzialem mu rozsyp na 2 jest godzina 18:00 o 19:30 ide grac w pilke akurat zejdzie
i to byl moj najwiekszy blad w zyciu
co prawda gralem w pilke i to odziwo calkiem niezle :D
po pilce zaczelem jarac ziolo i pic piwo okolo godziny 1:30 w nocy poczulem sie lekko zmulony i poszedlem do domu
wykapalem sie wmusilem w siebie jedzenie i polozylem sie i zaczal sie moj koszmar
przez 6h caly czas nie moglem zlapac oddechu mialem dreszcze trzeslo mnie w lustrze wygladalem jak trup naprawde az sam sie przerazilem
dretwialy mi ręce(naćpany wkręcilem sobie ze to stan podzawałowy zreszta chuj wie bo serce napierdalalo mi jak by mialo mi wyskoczyc przez jakies 6 godzin nie moglem zlapac głębokiego oddechu jak przechodzilem kumulacje wtedy kiedy dretwialy mi rece to juz naprawde myslalem zeby zejsc z lozka i isc do starej i powiedziec jej zeby dzwonila po karetke bo zchodze ale nie chcialem jej o tym mowic zeby jej darowac nerwow po tym co przeszla ze mna.okolo godziny 8 wkoncu moglem zlapac jakis oddech ale bylem tak naspidowany wycpany oczy wyjebane w 5 zl
ogarnelo mnie straszne wkurwienie ze te kurestwo mnie jescze klepie i bedzie klepac przez kolejne 10 godzin pewnie poszedlem do monopolowego i kupilem sobie 3x200ml zubrowki wypilem z 0.5l w ciagu 20 minut i okolo 9:00 zasnelem
kurwa to byl moj akt desperacji zeby sie uwolnic od tego gowna nie pije wody a tego mialem juz dosyc
0 przyjemnosci z jazdy no moze przez pierwsze 2h ale jak na okrec klepania 20h to przejebane
przypominalo mi to troche jazde jak po tej jebanej gumijagodzie
nie polecam nikomu straszne kurestwo
Kolejny idiota. Jak walnąłeś połowę tego towaru, to przedawkowałeś nawet 10-krotnie. To co miał Twój kolega to było ok. 25 porcji, względnie 12 dla hardkorów, a nie 2. Tak trudno sprawdzić, co się wciąga?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.