chciałem się podzielić moimi doświadczeniami i jednocześnie poprosić Was o pomoc. Z góry wielkie dzięki i przepraszam za esej!
Generalnie jestem niedzielnym konsumentem – głównie – MDMA. Co 6 – 8 tygodni wychodzę ze znajomymi do klubu, a podczas zabawy wspomagamy się emką lub mieszanką MDMA (2/3) z mefedronem (1/3).
Czasami doświadczam mało przyjemnego zjawiska. Po kolejnych dawkach przypominających, wszystkie pożądane skutki zażycia zastępują następujące objawy: temperatura, zimne poty, drżenie kończyn oraz brak możliwości skupienia myśli. Największą zmianę obserwuję w odczuwaniu podniecenia – chuć z poziomu 200% spada do kompletnego 0%. Za pierwszym czy drugim razem, myślałem, że po prostu muszę dorzucić do pieca, aby odzyskać pozytywne efekty. Oczywiście nie przynosiło to oczekiwanego skutku, redose nie był efektywny, nie wracało żadne z przyjemnych emkowych doznań.
Jednak ostatnio przytrafiło mi się to już po „pierwszej” dawce. W cudzysłowie, bo po 30 minutach od wzięcia kapsułki z ok 170. mg MDMA, gdy poczuwałem, że wchodzę w peak, wziąłem drugą porcję. Niestety była ona nawet większa od pierwszej. Temperatura, pot oraz problemy ze skupieniem myśli pojawiły się pół godziny później. Wniosek: za dużo w zbyt krótkim czasie.
Wcześniej czytałem w internatach o zespole serotoninowym i generalnie myślałem, że doświadczam tego zjawiska, ale przeglądając hyperreal, znalazłem post, w którym ktoś, kiedyś opisał podobne dolegliwości, ale w kontekście przedawkowania.
Stąd moje pytania do Was:
1. przedawkowanie to synonim zespołu serotoninowego, czy generalnie są to różne zjawiska? Jeśli różne, które bardziej posuje do mojej historii?
2. kojarzę rekomendacje Erowid, ale:
a. jest jakiś konkretny, krytyczny próg ilości MDMA, który jest dla nas po prostu niebezpieczny?
b. jakiej ilości MDMA nie powinno się przekraczać w jednej dawce lub „na godzinę”, aby nie przekroczyć tej czerwonej linii?
c. jakie dawki i przerwy Wy praktykujecie, aby podtrzymywać fajne doznania, ale nie przekroczyć punktu krytycznego?
3. lepiej jest zacząć od mocniejszej dawki i potem wspierać się słabszymi, czy nie kozaczyć na początku i trzymać tę samą wartość dawek?
4. kiedy lepiej redose-ować: z zegarkiem w ręku po 2-2.5h od wejścia w peak czy czekać, aż zacznie wchodzi „dołek” (bliżej 3., 4. godziny)?
O mnie i o mojej konsumpcji:
• wielkość dawek: start: 150-180mg, potem: 100-120
• redose: ok. 1.5h po pierwszym peaku, potem ok. 1h po kolejnych peakach
• sposób dawkowania: oralnie, kapsułki do połknięcie
• substancja: samo MDMA w krysztale lub mix MDMA (66%) z mefedronem (33%)
• cel konsumpcji: potańczyć, wyprzytulać znajomych, a potem seks z drugą połówką (od razu dodam: czasem potrzebne wsparcie sildenafilem)
Generalnie może macie jakieś dodatkowe rady, przemyślenia? Co i jak robić, aby fajnie weszło i dobra faza została ze mną, jak najdłużej? Nie licząc pytań powyżej, może macie jakieś sprawdzone mixy z MDMA (z czym, jakie proporcje)?
Dzięki wielkie za cierpliwość i ewentualne (p)odpowiedzi oraz wskazóki!
PS Oczywiście wiem, że dawkowanie to sprawa bardzo indywidualna, że nigdy nie wiesz, co bierzesz, i z jakim poziomem jakości obcujesz.
Zacznę tak:
Stosunek brania to 1:1,5
Ty ważysz 64 (zazdroszczę!) więc powinieneś brać na start nie więcej niż 100mg tak więc już na dzięń dobry przedawkowujesz, a potem jeszcze dokładasz.
Twój miks mefy i mki? Tutaj się totalnie nie znam ale czy obie nie działają na sero? Czy to w ogóle bezpieczne? Pytam dla siebie chociaż ja do mefy się nie zabieram bo naczytałem się, że to paskudztwo.
• cel konsumpcji: potańczyć, wyprzytulać znajomych, a potem seks z drugą połówką (od razu dodam: czasem potrzebne wsparcie sildenafilem)
1. przedawkowanie to synonim zespołu serotoninowego, czy generalnie są to różne zjawiska? Jeśli różne, które bardziej posuje do mojej historii?
a. jest jakiś konkretny, krytyczny próg ilości MDMA, który jest dla nas po prostu niebezpieczny?
3. lepiej jest zacząć od mocniejszej dawki i potem wspierać się słabszymi, czy nie kozaczyć na początku i trzymać tę samą wartość dawek?
4. kiedy lepiej redose-ować: z zegarkiem w ręku po 2-2.5h od wejścia w peak czy czekać, aż zacznie wchodzi „dołek” (bliżej 3., 4. godziny)?
Czy mix jest bezpieczny? No, też nie wiem. Ale lubię to połączenie zanurzania się w muzyce z totalnym nakręceniem seksualnym. Wyjście do klubu pełni wtedy rolę gry wstępnej do tego, co na afterze. Generalnie polecam.
Dzięki wielkie za czas i odpowiedź. Z fartem!
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/przezroczyste-opakowanie-na-marihuane-kanada-420x280.jpg)
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę
W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kot-przemytnik.jpg)
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia
Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/fentanyl_hp.jpg)
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku
Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).