ODPOWIEDZ
  • 7 / 3 / 0
Cześć,

chciałem się podzielić moimi doświadczeniami i jednocześnie poprosić Was o pomoc. Z góry wielkie dzięki i przepraszam za esej!

Generalnie jestem niedzielnym konsumentem – głównie – MDMA. Co 6 – 8 tygodni wychodzę ze znajomymi do klubu, a podczas zabawy wspomagamy się emką lub mieszanką MDMA (2/3) z mefedronem (1/3).

Czasami doświadczam mało przyjemnego zjawiska. Po kolejnych dawkach przypominających, wszystkie pożądane skutki zażycia zastępują następujące objawy: temperatura, zimne poty, drżenie kończyn oraz brak możliwości skupienia myśli. Największą zmianę obserwuję w odczuwaniu podniecenia – chuć z poziomu 200% spada do kompletnego 0%. Za pierwszym czy drugim razem, myślałem, że po prostu muszę dorzucić do pieca, aby odzyskać pozytywne efekty. Oczywiście nie przynosiło to oczekiwanego skutku, redose nie był efektywny, nie wracało żadne z przyjemnych emkowych doznań.

Jednak ostatnio przytrafiło mi się to już po „pierwszej” dawce. W cudzysłowie, bo po 30 minutach od wzięcia kapsułki z ok 170. mg MDMA, gdy poczuwałem, że wchodzę w peak, wziąłem drugą porcję. Niestety była ona nawet większa od pierwszej. Temperatura, pot oraz problemy ze skupieniem myśli pojawiły się pół godziny później. Wniosek: za dużo w zbyt krótkim czasie.

Wcześniej czytałem w internatach o zespole serotoninowym i generalnie myślałem, że doświadczam tego zjawiska, ale przeglądając hyperreal, znalazłem post, w którym ktoś, kiedyś opisał podobne dolegliwości, ale w kontekście przedawkowania.

Stąd moje pytania do Was:
1. przedawkowanie to synonim zespołu serotoninowego, czy generalnie są to różne zjawiska? Jeśli różne, które bardziej posuje do mojej historii?
2. kojarzę rekomendacje Erowid, ale:
a. jest jakiś konkretny, krytyczny próg ilości MDMA, który jest dla nas po prostu niebezpieczny?
b. jakiej ilości MDMA nie powinno się przekraczać w jednej dawce lub „na godzinę”, aby nie przekroczyć tej czerwonej linii?
c. jakie dawki i przerwy Wy praktykujecie, aby podtrzymywać fajne doznania, ale nie przekroczyć punktu krytycznego?
3. lepiej jest zacząć od mocniejszej dawki i potem wspierać się słabszymi, czy nie kozaczyć na początku i trzymać tę samą wartość dawek?
4. kiedy lepiej redose-ować: z zegarkiem w ręku po 2-2.5h od wejścia w peak czy czekać, aż zacznie wchodzi „dołek” (bliżej 3., 4. godziny)?

O mnie i o mojej konsumpcji:
• wielkość dawek: start: 150-180mg, potem: 100-120
• redose: ok. 1.5h po pierwszym peaku, potem ok. 1h po kolejnych peakach
• sposób dawkowania: oralnie, kapsułki do połknięcie
• substancja: samo MDMA w krysztale lub mix MDMA (66%) z mefedronem (33%)
• cel konsumpcji: potańczyć, wyprzytulać znajomych, a potem seks z drugą połówką (od razu dodam: czasem potrzebne wsparcie sildenafilem)

Generalnie może macie jakieś dodatkowe rady, przemyślenia? Co i jak robić, aby fajnie weszło i dobra faza została ze mną, jak najdłużej? Nie licząc pytań powyżej, może macie jakieś sprawdzone mixy z MDMA (z czym, jakie proporcje)?

Dzięki wielkie za cierpliwość i ewentualne (p)odpowiedzi oraz wskazóki!

PS Oczywiście wiem, że dawkowanie to sprawa bardzo indywidualna, że nigdy nie wiesz, co bierzesz, i z jakim poziomem jakości obcujesz.
  • 363 / 49 / 0
Nie znam się to się wypowiem :)

Zacznę tak:
Stosunek brania to 1:1,5
Ty ważysz 64 (zazdroszczę!) więc powinieneś brać na start nie więcej niż 100mg tak więc już na dzięń dobry przedawkowujesz, a potem jeszcze dokładasz.
Twój miks mefy i mki? Tutaj się totalnie nie znam ale czy obie nie działają na sero? Czy to w ogóle bezpieczne? Pytam dla siebie chociaż ja do mefy się nie zabieram bo naczytałem się, że to paskudztwo.
• cel konsumpcji: potańczyć, wyprzytulać znajomych, a potem seks z drugą połówką (od razu dodam: czasem potrzebne wsparcie sildenafilem)
mój ulubiony cel.
1. przedawkowanie to synonim zespołu serotoninowego, czy generalnie są to różne zjawiska? Jeśli różne, które bardziej posuje do mojej historii?
raczej tak - zesp. zostaje Ci na dłużej niż jedna impreza :)
a. jest jakiś konkretny, krytyczny próg ilości MDMA, który jest dla nas po prostu niebezpieczny?
Chyba za dużo tu zależnych.. jeden zje 1gram i tyle, a innego odetnie.. lub gorzej. Sam wszamałem kiedyś 0.5g wymieszane z alko i jak się okazało nie pamiętałem pół imprezy XD (od tego momentu nie mieszam)
3. lepiej jest zacząć od mocniejszej dawki i potem wspierać się słabszymi, czy nie kozaczyć na początku i trzymać tę samą wartość dawek?
Ja robie tak, że na start zapodaje sobie ok 140mg, a później robie 2 bombki po 60mg efekt lepszy niż jak robiłem 2x140 nie mówiąc o tym, że lepiej się czuje kilka dni po imprezie.
4. kiedy lepiej redose-ować: z zegarkiem w ręku po 2-2.5h od wejścia w peak czy czekać, aż zacznie wchodzi „dołek” (bliżej 3., 4. godziny)?
Nie patrzę na zegarek tylko jak czuję, że wyraźnie mi schodzi bo i tak nowy nabytek zacznie działać po ok 15 min.
Cogito ergo sum
  • 7 / 3 / 0
To żebym dobrze zrozumiał: moje incydenty to "zwykłe" przedawkowanie, a nie ZS?I wystarczy nieco więcej umiaru (mniej, wolniej), a będzie wszystko, jak trzeba?

Czy mix jest bezpieczny? No, też nie wiem. Ale lubię to połączenie zanurzania się w muzyce z totalnym nakręceniem seksualnym. Wyjście do klubu pełni wtedy rolę gry wstępnej do tego, co na afterze. Generalnie polecam.

Dzięki wielkie za czas i odpowiedź. Z fartem!
  • 363 / 49 / 0
Myślę że tak. O SR więcej poczytasz używając duckduckgo. Ja doktorem nie jestem jednak nawet używając co 2 tygodnie nie stwierdziłem u siebie SR. Inna sprawa że nie ma tego efektu jakbyś brał co 2 miesiące.
Cogito ergo sum
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).