Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 487 / 144 / 0
W Polsce też można dorwać po 5 dych (a nawet taniej) za gieta zioło dobrej jakości, jak ktoś nie biega z tematem dla zysku tylko czasem znajomemu odsprzeda coś ze swoich zapasów to można liczyć na dobrą jakość i uczciwość. No tylko w sumie to rozwiązanie nie tak dalekie od wymienionej przez Ciebie opcji palenia swojego. A co do telegrama no to się nie wypowiem jak tam rynek wygląda, bo jedyne do czego używałem swego czasu to kontakt z niektórymi znajomymi.
  • 191 / 28 / 0
[/quote]
To nie wyglada na sztuke, raczej 0,5g. Powiedz mu ze kupisz bez tego opakowania i z wagi 1g za 60zl, powiedz ze przyjdziesz ze swoja waga, ciekawe co odpowie.
W Polsce sie tylko medyczna oplaca kupowac, na telegramie sami oszusci. W UK moge sie umowic z byle kim i dostaje 5g ladne topy prosto z wagi i jeszcze gratisa dorzuci.
Jak chcesz w Polsce palic ziolo to albo swoje albo medyczna, no chyba ze chcesz placic 60 zl za polowke. ja bym tego od niego nie bral
[/quote]

to nie prawda akurat, mozna kupic dobry temat w dobrej cenie na telegramie tylko trzeba duzo w tym siedziec, vendorzy sie zmieniaja caly czas ktos przychodzi i odchodzi. Scamow jest w chuj ale jak sie chce to da rade ogarnac. Sam kupilem takimi sposobami +- 0.5kg w przeciagu pol roku i nigdy wala nie dostalem
dawka czyni truciznę
  • 12452 / 2421 / 0
Trzeba zważyć, bo na zdjęciu nie widać poziomu "zbicia". Po samej objętości można jedynie wróżyć.
  • 1882 / 304 / 0
Kiedyś, jak marihuana medyczna nie istniała w PL, w pogoni za pysznymi buszkami często lądowało się w jakiś bardzo dziwnych miejscach albo z bardzo dziwnymi ludżmi. Warszawski Ursynów, Mokotów to masa dobrych wspomnień sprzed wielu lat :liść:
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 487 / 144 / 0
21 maja 2025jezus_chytrus pisze:
Trzeba zważyć, bo na zdjęciu nie widać poziomu "zbicia". Po samej objętości można jedynie wróżyć.
Ostatnio jak ze znajomym wymienialiśmy się swoim ziołem i haszem to padły tam od jego znajomego słowa, że po 10 latach palenia *podniósł topa* nie powiem ile to waży. Przykładowo zioło które w kwietniu zamawiałem było tak mało zbite, że jego 1g wyglądał jak w niektórych mocno zbitych przypadkach 2g. Swoją drogą to jak też porównałem zapach tego zioła z tym które on miał to niesamowite jak mocno zapachem się różniły. Moje było takie cytrusowe, a jego pachniało słodko. Moc natomiast całkiem zbliżona, ciężko mi wskazać które mocniejsze było. Fajnie natomiast się tak powymieniać z koneserami zioła zapasami, bo nie tylko wspomniany stopień zbicia topa i zapachu profil działania też czasem bardziej a czasem mniej się różni. Poza tym na wagę też wilgotność może wpływać, bo mocniej wysuszone będzie lżejsze, tak więc podsumowując i pomijając sporo dygresji z mojej strony, nie tylko z powodu stopnia zbicia jest to wróżenie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.