Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2225 / 377 / 0
Cali od Kalifornii czy od kartelu Cali z Meksyku?
  • 75 / 22 / 0
12 listopada 2023Czoug pisze:
kiedyś synonimem porządnego zioła był super lemon haze

tera CALI weed wiedzie prym - to taki mefedron wśród konopi :liść:
Kiedyś jak jeszcze chodziłem do ogólniaka to zioło dzieliło się na "polaczka" i "holendra" %-D
  • 605 / 156 / 0
No bo to taki sam chwyt marketingowy. Holender, Czech, Cali, następne to już chyba będzie kosmiczne zioło z upraw orbitalnych prosto od muska
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 1253 / 317 / 12
Komercjalizacja zioła postępuje, teraz bez jakiejś świecącej etykiety to żaden OGkush. Trochę podobnie było z whiskey leje sie Jacek Daniels a rednecki z Tenessy dalej pędzą w beczkach.

Ludzie już dawno zapomnieli do czego ta roślina miała służyć.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 12435 / 2419 / 0
Cali od Kalifornii. Cali to miasto w Kolumbii, nie Meksyku.
  • 491 / 102 / 0
12 listopada 2023Czoug pisze:
Komercjalizacja zioła postępuje, teraz bez jakiejś świecącej etykiety to żaden OGkush. Trochę podobnie było z whiskey leje sie Jacek Daniels a rednecki z Tenessy dalej pędzą w beczkach.

Ludzie już dawno zapomnieli do czego ta roślina miała służyć.
Ta je.

Kurła, to ja sieje odmiany THC:CBD 1:1, bo samo THC mi za mocno ryje banie, a tu ludzie coraz wincy i wincy THC chco.

Tak btw, mi to wygląda na opruszone jakimiś wzmacniaczami. Oglądałem se pare tych cali odmian na necie i wszystko wygląda bardzo podobnie, a podpisane, że odmiany różne, w tym strainy takie które znam na wylot i wiem, że nihuja nie idzie zrobić takich grubych bobów. Ale smacznego :)
  • 3 / / 0
10 listopada 2023no1special pisze:
mnie schizowała mj , a popalałem za małolata wiele , przerwa i nagle mj działa jak powinna, Fajnie jest lolusia przyćmić .... ; 3 a kiedyś na widząc lolka dostawałem automatycznie tachykardii
A u mnie jest zupełnie odwrotnie... Paliłem kilka lat, aż w pewnym momencie dostałem tachykardii na codziennej fazce. Teraz wystarczy, że wezmę jednego bucha i serce wywala mi do ponad 100bpm. Nie wiem w czym jest problem, bo zrobiłem badania krwi i wszystko mam w normie. Ktoś miał podobne doświadczenia?
  • 12435 / 2419 / 0
Może to jakieś genetycznie modyfikowane? Pod kątem absurdalnej produkcji trichomów? Nie znam się na tym i może głupoty plotę. Widziałem jednak wiele wypowiedzi różnych ludzi, że zioło raperów z usa to jest inny level - w sensie mega mega mocne.
  • 75 / 22 / 0
Diler w mojej okolicy sprzedaje vape peny z olejkiem THC. Reklamuje je jako "Indica Cali". W działaniu nie widzę różnicy między tym a zwykłym paleniem jakiego pełno na ulicy. Także to całe zioło Cali to często nic innego jak chwyt marketingowy dla młodzieży.
  • 299 / 37 / 0
Może być lemon haze, purple czy inna zajebista odmiana ale jak jest chujowo wychodowana to i klepać będzie słabo.

A te vape peny to albo mnie nie klepią albo to jakiś shit bo próbowałem od 3 znajomych i nic jeden mówił że to jakieś hhc czy coś ale cieszę się że sam nie wyjebałem na to siana bo miałem zamiar.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.