ODPOWIEDZ
  • 440 / 30 / 0
5-MAPB nie dorasta do pięt MDMA. Koniec, kropka. 5-MAPB to typowy drug pierwszego użycia, kiedy mamy jakąś tam fajną bombę, każdy następny raz to gówno. Przy MDMA bomba jest "naturalna", myśli się normalnie, jest przytulnie. Po 5-MAPB czułem się jakby ktoś zajebał mi wielkim młotkiem w głowę, a później zapodał dużą dawkę kody, benzo i pentedronu. Zbyt chaotycznie jest działanie tej substancji.
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 698 / 171 / 0
stubborn pisze:
A ja brałam raz ok. 150mg tego białego sortu i jakoś w szpitalu to ja nie wylądowałam.
No to jest rzeczywiście koronny dowód w sprawie - skoro Tobie nie zaszkodziło 150 mg, to mi pewnie też nie, tylko sobie wymyśliłem taką scenkę rodzajową ze zdychaniem przez pół doby :nuts: Próbowałem 5-MAPB kilka razy i werdykt jest jednoznaczny: to gówno mnie nie lubi, a ja mimo dobrych chęci muszę odwzajemnić te uczucia %-D
  • 138 / 8 / 0
po zjedzeniu mapba powinienes byc w stanie zasnac po jakichs 8-10 godzinach, tak bylo przynajmniej w moim przypadku
  • 708 / 24 / 0
Jaki zapach ma 5-MAPB bo zamawiałem razem razem z EPH a vendor nie znakował odczynników , dla pewności się spytałem i zdziwiłem się że odpisał że proch to 5 ,a kryształ EPH
  • 440 / 30 / 0
5-MAPB to głównie proch o zapachu takim, który wywołuje u mnie odruch wymiotny, ciężko powiedzieć.. Za to EPH ma taki gorzki zapach, ciężko to ująć w słowa pomimo tego, że polski język jest obfity w tego typu przymiotniki.
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4894 / 853 / 0
Pawel_31 pisze:
Jaki zapach ma 5-MAPB bo zamawiałem razem razem z EPH a vendor nie znakował odczynników , dla pewności się spytałem i zdziwiłem się że odpisał że proch to 5 ,a kryształ EPH
Duzo ludzi porownuje do zapachu marcepanu i w sumie to sie z tym zgadzam . Zapach podobny do marcepanu , troche inny.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 708 / 24 / 0
Ok dzięki wielkie faktycznie czuć marcepan wiec 5 proch EPH kryształ.
  • 466 / 10 / 0
no no po zielonych granatach jest pluszowo typowo jak na MDMA wiec co ty gadasz za pierdoly, i nie jestem zadnym gimbem xD
  • 11 / / 0
Leciałem na tym przez pare dobrych weekendów, powiem szczerze że jak do tej pory najlepsze z czym miałem do czynienia :) Dawki 70-90 mg sniff i 3 dokładki co półtorej godziny takich samych dawek. Zaczynając o 19.00 kończąc o 8.00 nad ranem, najlepsze imprezy jakie kiedy kolwiek przeżyłem :) Na mnie działało przede wszystkim bardzo empatogennie, chęć gadania ze wszystkimi o wszystkim byle by tylko gadać. Oczywiście mowa o białym pudrze, innych sortów nie probowałem ale jestem lekko zawiedziony, próbowałem dzisiaj nabyć kolejną paczkę na kilka kolejnych miesięcy lecz w jednym ze znanych sklepów internetowych dostałem informacje że 5-MAPB jest wycofany ze sprzedaży z powodu zmian w Polskim prawie. Czy ktoś coś o tym wie ?? tutaj autor grzecznie prosi o namiar gdzie można to kupić...

... za co następnym razem dostanie od razu bana a jego konto usunięte na zawsze jako kara za łamanie regulaminu ;].lajt
  • 4894 / 853 / 0
5mapb zostanie zdelegalizowane na 99% 1 lipca. Pewnie vendor nie zamawia nowej partii bo nie zdola sie wyrobic ze sprzedaza w terminie.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.