Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3854 / 312 / 0
magister2222 pisze:
z palcow lubie strzelam, potem na starosc beda lapy bolaly
Też uwielbiam strzelać z palców, ale co do tych bólów na starość, to nie byłbym taki pewien. Odgłos 'strzelania', to (o ile pamiętam) pękające pęcherzyki powietrza. Jeden koleś dostał AntyNobla, bo przez ponad 40 lat badał wpływ strzelania, i doszedł do wniosku, że nie robi to różnicy, czyt jakoś tak.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 56 / 0
Też strzelam, ale nie tylko z palców, ale też z: karku, łokci, stóp, kręgosłupa, a i czasem mostkiem się uda. lol %-D
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 721 / 3 / 0
A strzelanie nie jest czasem niedoborem glukozaminy w chrząstkach stawowych? Odkąd przyjmuję siarczan nie mam takich problemów. A też nałogowo strzelałam z kręgosłupa i palców :-)
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 2372 / 56 / 0
Nie wiem czym to jest spowodowane, ale jest zdrowe, gdyż nie dopuszcza do całkowitego zrośnięcia się chrząstki (info od ukraińskiego znachora), choć ma i swoje negatywne strony: krzywe paluchy.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 989 / 76 / 0
Też se lubię postrzelać:kark, palce u rąk, paluchy u nóg, kości w śródstopiu, kolana, kręgosłup, czasem klata, kiedyś mogłem żuchwą teraz nie.

Mam nawyk spania z kołdrą miedzy nogami i śpię na boku, inaczej nie zasnę (to przez złą higienę snu, mój mózg przestawił się tak, że na boku tylko usnę, bo pozycja na plecach to pozycja do czuwania, zawsze tak czytałem książki czy oglądałem telewizję i teraz już się tego nie odwróci tak szybko i łatwo).
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
  • 7 / / 0
od dziecka zdzieram paznokcie (nie obgryzam!) i skórki wokół nich do KRWI I MIĘCHA! :/
co chwile dotykam twarzy i sprawdzam czy coś się na niej nie pojawiło, zdrapuje wszystkie możliwe strupki...
help!!;/
  • 1443 / 74 / 0
Myję codziennie włosy. Nawet jeżeli nie ma ku temu dogodnych warunków - myłem już w toaletach na stacjach benzynowych, w muzeum, na terminalach lotniskowych, w obcej szkole w umywalce.
LSD - Piękna i Bestia
  • 7 / / 0
Scone, propsy za higienę :D lepiej w tę stronę niż w tę drugą ! ;)
Też myję codziennie włosy. Mimo, że są czyste nie ruszę się z domu póki ich nie umyję, nie nawalę tony odżywek itd.
  • 684 / 154 / 1
Mam taki nawyk, że jak mam złe samopoczucie, to potrafię się nie myć tydzień nawet %-D .

Inne nawyki to codzienne sprawdzanie prognoz pogody, obserwowanie jej itd. Jeszcze inne to trening - nawet jak nie mam siły, to muszę zrobić trochę treningu ( przynajmniej pół godziny bardzo męczącego, ale zwykle robię parę razy dłużej ), mam również nawyk obserwowania wiadomości ze światka boksu :scared: .

Poza tym mam nawyk niespełniania postanowień, które tworzę z samego rana - np, że dziś wcześnie kładę się spać...
  • 358 / / 0
hipollek pisze:
Nie wiem czym to jest spowodowane, ale jest zdrowe, gdyż nie dopuszcza do całkowitego zrośnięcia się chrząstki (info od ukraińskiego znachora), choć ma i swoje negatywne strony: krzywe paluchy.
Był kiedyś na necie artykuł o gościu który przeprowadził eksperyment: przez bodajże 50 lat swojego życia strzelał paluchami tylko jednej ręki,drugiej nie ruszał. Okazało się, że różnicy nie ma, wystrzelana łapa nie był pochorowana.
O,znalazłem nawet: http://www.wykop.pl/ramka/1249341/50-la ... mie-nauki/

Dzięki za sporostowanie. :) - hip
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.