Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2392 / 664 / 0
Otóż totalnie przypadkiem zrobiem wiadro z butelki przez którą przeszło z 10 przepłuczek. Starsza mi wpadła na chate i niczym wichura ja wysprzątała i wyrąbała mi stare wiadro więc przez totalny przypadek byłem zmuszony użyć tej butelki i dzieje się ciekawa rzecz. Oróż wszystkie wiaderka jakie ściagam mają silny makowy posmak ;) Nie obrzyldiwy smak przepłuczki tylko wlasnie posmak takiego dobrego już przepłukanego maku. Jako że mam temat który smakowo jest średni to mi dużo daje :D Mam wrażenie jak bym każde wiaderko zagryzal jakimś dobrym makowcem. Ciekaw jestem jak długo to się utrzyma. Na razie poszły 3 i ten posmak cały czas się utrzymuje :D Jak to potrwa dłużej to teraz buteleczki po przepłuczkach zyskają u mnie drugie życie :D
  • 2392 / 664 / 0
proszę o scalenie
Utrzymało się przez całą jedną sesję ;) Na drugi dzień już ten efekt zaniknął
  • 1522 / 73 / 0
Nominuję Cię do ćpuńskiego odkrycia roku, wygrałeś talon na gastro i kapsalon %-D
tekst powyżej =/= prawda
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów