Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Adolf Hitler "Fuhrer" 1945 r.
http://images46.fotosik.pl/157/0f05856819c629c1.jpg
http://images37.fotosik.pl/153/6e03b92c0a7b0cc4.jpg
Z tym że ten pierwszy ozdobny chyba jeszcze się nie nadaje - na zdjęciu nie ma odpowiednich makówek.
Kurde, sam nie wiem właśnie co z tym peoniowym - kto się zna na kwiatach? Bo mam go w okolicy od cholery, parę tysięcy główek się pewnie uzbiera - tylko wszystkie są w takim stadium rozwoju jak na zdjęciu (mniej więcej)... Kiedy on będzie dobry? Bo wnioskuję, że jest jeszcze za wcześnie, a nie za późno - mam nadzieję.
Może to goździki wysokomorfinowe? :)
-----------------
Mam pytanie do tych co byli na wycieczce w Czechach: Ile makówek wyrasta z jednej rośliny?
Zasiałem trochę maku, ale zbyt późno. Roślinki są maleńkie - ich wzrost to maksymalnie wysokość butelki od piwa. 3 z nich kwitną na białawo - niebiesko - różowo (takie nijakie) , na jednym wykształciła siła się już makówka wielkości paznokcia kciuka.
Martwią mnie dwie kwestie: to że rośliny są niskie i to, że z każdej rośliny wyrasta tylko jedna makówka.
Na jedną makiwarę pewnie będzie, ale chyba nic ponadto :/
Jak patrzę na te Wasze maki, to są one takie dorodne, a moje to takie małe bidulki.
Oczywiście te które zasiałem, to odmiana Mieszko :)
Mam jeszcze jedną miejscówkę :D Tam w zeszłym roku zbierałem z jednej roślinki do 15-20 makówek (też Mieszka).
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.