Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Z tego co ja wiem choć nie próbowałam to mak pełny jest odmiana papaver somniferum i zawiera taka sama ilośc alkaloidów jak popularny mak fioletowy. maki zamawiam z całego swiata takie moje poćpuńskie zboczenie i zawsze do instukcji dołączona jest informacja o tym ze ten mak jest wysokomorfinowy i że produkowane są z niego narkotyki.
Hurra, diese Welt geht unter
Maki pełne papaver somiferum Peoniflorum jak np: danish flag persian white flemish antique z kwiata zupełnienie nie przypominaja maku i maja zupełnie inne wymagania niz zwykły mak lekarski. Ale zawartość alkaloidów jest w nich taka sam.
......no i byście musieli poczekac na moją odpowiedz bo mak jest jeszcze nie do konca dojzały:) ze tak to ujme
...a wygląda on tak http://gstuff.co.nz/shop/garden/images/ ... carlet.JPG tylko ze jast rozowy !!!
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".