Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 27 / 0
Najwięcej LSA zawierają nasiona powoju hawajskiego, który został zdelegalizowany. W sprzedaży są natomiast nasiona Ipomoea Violacea ( Morning Glory ), który zawiera mniej LSA dlatego używa się większych ilości ( najczęściej 5- 10 g przy przyjęciu oralnym ). Najpewniejsze odmiany tych nasion to : Heavenly Blue, Pearly Gates i Flying Saucers.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 145 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sky »
Spotkałem się na zagranicznych stronach z odmianą Blue Star-próbował jej ktoś może. Rozmawiałem z obsługą Shamanshop i powiedzieli że mogą sprowadzić ale jest ok 2 x droższa, czyli jakieś 32-35 zł za 20g.
Czy warto zainteresować się tymi nasionkami?
  • 2129 / 27 / 0
Osobiście nie sprawdzałem, ale faktycznie, odmiana blue star także zawiera LSA. Ze swojej strony mogę polecić " Heavenly Blue "
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
ale przykladowo powoj kupowany nie ze stron etnobotanicznych tylko typowo ogrodniczych mimo ze jest to odmiana ktora powinna dzialac zwyczajnie nie zawiera lsa badz sa to jakies smieszne ilosci choc nie zawsze... tu tesh ma znaczenie producent i kraj pochodzenia (w jakis sposob sie to wiaze jedno z drugim).
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MłodyBakacz »
Chłopaki napiszcie ile normalnego (polskiego) powoju trzeba wszamać lub wypić (przy ekstrakcji)
Po prostu che jeszcze kontaktować ale przy tym ładnie banie potrzrepać halunami
Uwaga! Użytkownik MłodyBakacz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
Co to znaczy " normalnego ( polskiego ) powoju " ? Mógłbyś trochę jaśniej. Jeżeli chodzi Ci o ten rosnący u nas - powój polny, to wiedz, że nie ma właściwości psychoaktywnych.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
To ja Ci Kubo wytłumaczę na szybko: nie ma czegoś takiego %-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 95 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nihilion »
Ile wszamać Ipomoea tricolore "Heavenly Blue" na pierwszy raz? Kupiłem 50g nasionek.
Czy nasionka powinno się zmielić, zalać wodą a następnie skonsumować?
Co z cyjanowodorem o którym gdzieś czytałem. Jest sens bawić się w jakieś ekstrakcje?
Ostatnio zmieniony 16 września 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 2129 / 27 / 0
Ile wszamać Ipomoea tricolore "Heavenly Blue" na pierwszy raz? Kupiłem 50g nasionek.
Wszystko już było wielokrotnie opisane. Myślę, że 10g przy przyjęciu oralnym będzie w porządku. Przy ekstrakcji możesz śmiało zwiększyć ilość, ponad dwukrotnie.
Czy nasionka powinno się zmielić, zalać wodą a następnie skonsumować?
Generalnie, nasiona zawsze powinno się mielić, przy podaniu oralnym także. Jeżeli nie chcesz bawić się odczynnikami, możesz przeprowadzić ekstrakcję wodną, tzn. zmielone nasiona zalać wodą, odczekać kilkadziesiąt minut i przecedzić, przez np. chusteczkę higieniczną. Pozostały napój o nieprzyjemnym smaku- wypić.
Co z cyjanowodorem o którym gdzieś czytałem. Jest sens bawić się w jakieś ekstrakcje?
Związki cyjanogenne nie są w przypadku tego powoju tak uciążliwe jak przy powoju hawajskim, niemniej jednak jedynym sposobem na ich pozbycie się jest ekstrakcja. Jest o tym osobny wątek => http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21501 Przyjęcie powoju bez ekstrakcji może objawiać się mdłościami i bólem żołądka. Objawy te jednak nie są bardzo silne i przechodzą najczęściej samoistnie po kilkunastu minutach. Zniwelować je można także przyjmując powój na pełen żołądek.
Ostatnio zmieniony 16 września 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 145 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sky »
Czy nasiona z shamanshopu są aktywne, mowa o odmianie "Heavenly Blue":
http://shamanshop.pl/sklep/product_info ... cts_id=336

Ja po Morning Glory mam bóle trwające do 15 czy 20 min, przy wzięciu na pełny żołądek-są to bardzo słabe bóle, więc według mnie szkoda bawić się w ekstrakcje.
ODPOWIEDZ
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.