Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 71 / 2 / 0
Podłącze się pod temat, bo akurat ostantio zaciekawił mnie powój.:)
Więc... kupiłem hawajski, ale 1 g - 9 nasion - 17 zł to troche dużo (+ wysyłka).
A zatem w ogrodniczym są nasionka powoju, ale w jakich cenach? I Ile trzeba ich zjeść tak na początek?
Edit: A faktycznie coś mi sie pokićkało :), ale patrz:
WILEC "Powój pnący" ( Ipomoea purpurea ) 1.98 zł
WILEC "Niebiańskie pnącze" ( Heavenly Blue ) 2.25 zł
WILEC "Szkarłatny" ( Quamoclit coccinea ) 1.80 zł
W normalnym sklepie ogrodniczym ceny tanie jak barszcz, chyba jednak przerzucę się na "naszą" odmianę, bo 30 zł (z wysyłką) za 9 nasionek hawajskiego powoju to torche dużo.
A ile trzeba wszamać tego "naszego" powoju?
Ostatnio zmieniony 26 marca 2008 przez grzybiarz, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 273 / / 0
mylisz argyreia nervosa z ipomoea tricolor
  • 181 / / 0
fraktal owszem rekwiatowy dziala ponoc najlepiej,tyle że za chuja nie moge go zdobyc :#: a ten z selecty powiedzmy,że dziala ale delikatnie.Zjadlem tego 10gram rozkruszone i 'coś' tam było,ale to nawet nie było ćwierć tego co powinno być po rekwiatowym.Zastanawiam się co by było gdyby tak tego z Selecty wjebać 20gram czyli 4paczki %-D ale już chyba wole jakoś skombinowac rekwiata <_< Tak w ogóle ja tą kiepską faze na tamtych nasionkach opisałem tutaj ale poszło się jebać gdy się forum zjebało.
Uwaga! Użytkownik Anthony20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 617 / 5 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
Słuchaj, ja jadłem 3 razy powój.Pierwszy raz trzy paczki rekwiata (Wilec purpurowy/ipomea purpurea, jedna paczka 3g, miałem ok.180ciu nasion).Świat się zrobił troche dynamiczny i wszystko mnie dziwiło troszeczkę jak po deksie + lekkie pobudzenie.Ale i tak to były dosyć słabe efekty, po paleniu już było mocniej :-D
Za drugim razem (najbardziej udany) zjadłem 3 paczki Wilca purpurowego(błękitnego..? nie pamiętam dokładnie) firmy Legutko.Jedna paczka 2g, czyli wyszło że zjadłem 6 (mniej niż za pierwszym razem) a zadziałało mocniej.Latałem w Mediamarkt między korytarzami stworzonych z lodówek jakbym szukał jakiegioś wyjścia %-D Też dosyć delikatnie, ale na 100% nie placebo.Czas szybko mi leciał, zaburzeń wzroku (cev,oev) nie zauważyłem (za mała dawka).
3 próba z powojem to jakiś lipnej firmy z Obi, zjadłem 3 paczki i nic, po prostu nie działały.

Także ja polecam Rekwiata, a szczególnie Legutko z tych bardziej popularnych.
:kawa: &AMP; :skret: o n l y
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Pierwszy raz trzy paczki rekwiata (Wilec purpurowy/ipomea purpurea, jedna paczka 3g, miałem ok.180ciu nasion).
Za drugim razem (najbardziej udany) zjadłem 3 paczki Wilca purpurowego(błękitnego..? nie pamiętam dokładnie) firmy Legutko.Jedna paczka 2g, czyli wyszło że zjadłem 6 (mniej niż za pierwszym razem) a zadziałało mocniej.
Mógłbyś zarzucić linki do tych produktów, byłbym wdzięczny?
  • 617 / 5 / 1
Sory Virus X, znalazłem tylko tego Legutko, rekwiata dam Ci zdjęcie tylko.
Wilec "Heavenly Blue" W.Legutko:
http://www.ogrodniczy.eu/product/id/194 ... venly-blue

Wilec purpurowy "Rekwiat"
[ external image ]

sam kupiłem dzisiaj 6 paczek wilca purpurowego firmy Legutko, ale innego, nie heavenly blue, tylko Wilec, powój pnący (jednak rzekomo jest to nadal Ipomoea purpurea).W paczce 3g zamiast dwóch, ale mam nadzieje że działają, niedługo sprawdzę :-D

Jeszcze mi sie przypomniało, że wtedy jak jadłem Legutko zjadłem 4 paczki, nie trzy, czyli 8 gram tego Heavenly Blue.
  • 463 / 6 / 0
Ok, dzięki. Mówisz 4 paczki i działani jest właściwe? Wychodzi 5,20 zł...w porównaniu do hawajskiego ze smartshopu to bardzo tanio. Po 11 smartowych nasionach było wyśmienicie. W przyszłym tygodniu jak opchnę mp3 przetestuję to.
  • 617 / 5 / 1
Jesli mówisz o 4 paczkach Heavenly Blue firmy Legutko to tak.Ale polecam co najmniej sześć :-D Będziesz wyraźnie czuł działanie.
Jak nie znajdziesz tych to śmiało kup Rekwiata o ile masz do niech dostęp.Tych tez polecam 6-7 paczek.
Ja dałem dzisiaj za swoje 6 paczek po 1,80 za sztuke.
W tej chwili je właśnie spożywam, poczekam jak sie troszke załaduje i idę na spacer.Dam znać jak było.

edit:Zjadłem te 6 paczek i nic :-/ Więc jak kupujecie Legutka to tylko Heavenly Blue, nigdy przenigdy wilca pururowego, powoju pnącego (ale to głupio brzmi %-D ).
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2008 przez fraktal, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 210 / / 0
Nieprzeczytany post autor: rezystor83 »
Zjadłem osiem tych nasionek wiec zostało mi jeszcze
http://www.smartshop.pl/product_info.ph ... cts_id=254

sposób wsadziłem do paszczy pożułem jakieś 15 min pogryzłem umieściłem
pod językiem, po 30 min zjadłem . efekty typu bule brzucha mdłości nie wystąpiły .
za to efekty działania były cudowne sufit pływał obrazki na ścianach falowały świeciły
jasnym złotym kolorem , drzwi mieniły się kolorami to było piękne

jeśli efekty działania LSD są podobne to dam za niego wszystkie pieniądze :)

następnym razem zjem 10 %-D

własnie zamówiłem kolejne 27 nasionek to jest zajebiste!!!!
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2008 przez rezystor83, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 463 / 6 / 0
edit:Zjadłem te 6 paczek i nic Więc jak kupujecie Legutka to tylko Heavenly Blue, nigdy przenigdy wilca pururowego, powoju pnącego (ale to głupio brzmi ).
Ja tak samo się rozczarowałem gdy zjadłem Rivea Corymbosa. Nie ma co za bardzo eksperymetować z tymi powojowatymi bo spora część z nich jest nieaktywna. Póki co wiem tyle że hawajski jest świetny, gdyby nie to że ten Heavenly Blue jest dużo tańszy to pewnie dałbym sob spokoj z eksperymentami i kupował tylko hawajski. A tak przetestuję jeszcze jeden. Jak będzie dobry to zostanę przy tym.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.