najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 39 / / 0
Ja w najmniejshych doniczkach jakich chodowałem lowrydery to były kubany takie jak na mózga ;-)
Na spocie lepiej wykop dołek i wsyp te 2-3 litry ziemi, niema potrzeby mieshać ją z ziemią ze spota bo i tak on wiele nie urośnie....
A wysadzaj jak jush będzie ładna pogoda, te 2-3 tygodnie spokojnie wystarczą, po tym czasie jush nawet mogą sie pokazać pleflowery-u moich roslin pokazywały sie po niecałym miesiącu....
Uwaga! Użytkownik marihuany fanatyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: piesek »
Wie ktos moze czy pokolenie f2 master low-a odziedziczy po rodziacach ceche autofloweringu i niskiego wzrostu???
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: silas »
DonJuan pisze:
i co z tym zapachem byscie mi doradzili]
Polecam filtr weglowy. Przy wentylacji boxu doczepiasz pudło wysypane na dnie węglem aktywowanym.
Sprawdzony w praktyce. Zabija większosc zapachu, twoje konopki beda prawie niewyczuwalne.
Załaczam projekt takiegoś filtra.
Shakira blondyna pisze:
zapach może być bardzo słaby do extremalnie silnego
Np.Extremalny zapach ma ww. tak jak mi kiedys napisałeś]
Wie ktos moze czy pokolenie f2 master low-a odziedziczy po rodziacach ceche autofloweringu i niskiego wzrostu???
To akurat bedzie się odbywało na zasadzie przypadku. Raczej nikt z tego forum nie uprawiał tej odmianki i z doswiadczenia nikt ci tego nie powie.
Jezeli wybierzesz do zapylenia najładniejsze dziewczynki najbardziej odpowiadające ideałowi to masz bardzo duże szanse na to, ze zachowają swoje właściwości.
Ale życze powodzenia!
Uwaga! Użytkownik silas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / / 0
Nieprzeczytany post autor: DonJuan »
tak? to elegancko a co byscie mi lepiej doradzili zamowic te Lowrydery od DrChronic i wysadzic je do boxa z czego wyszlo by ok 5 samic i szybko zbiory czy zamowic Northern Light z Nirvany i zrobic sCrooga z 2 samiczek chociaz tu to troche nie wiem jak to zrobic bo nie beda to feminizoane nasiona:(. Boxa mam 0,6x0,5x120 i lampe hps 100w=8000lm. Ewentualnie moge zrobic jeszcze niewielkiego filtr weglowy i wysypac do niego z 0,5kg wegla http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85489019 najlepiej dajcie mi swoje rady co byscie zrobili prad mam za darmoche jedyny problem to zapach i to ze bede tam robil jeszcze klony z passionow na out i troche tego tam bedzie :) . I chodzi mi oczywiscie takze o moc bo slyszalem ze lowryder nie jest zamocny?.
Uwaga! Użytkownik DonJuan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / / 0
Nieprzeczytany post autor: DonJuan »
albo ewentualnie moze Northern Light z Famale seeds jest tam oferta z 4 nasionami, 2 mysle min wykielkoja i na pow. 0,5x0,6 na sCrooga mysle ze by było ok co wy na to? bo te lowrydery troche drogi interes i z moca nie wiadomo czy takie dobre? bo na klony z northenrnow juz czasu nie bede mial zeby zrobic na scrooga jak myslicie na takiej powierzchni nie bedzie tak intensywny zapach?. Fakt ze pierwsze 1,5 miecha zanim zakwitnie to nie bedzie tak podbijala a pozniej juz bedzie cieplej, zacznie wszystko kwitnac to moze nikt nie bedzie zwracał uwagi? hehe:)
Uwaga! Użytkownik DonJuan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
DJ pisze:
co byscie mi lepiej doradzili zamowic te Lowrydery od DrChronic i wysadzic je do boxa z czego wyszlo by ok 5 samic i szybko zbiory
Mialem w zeszłym sezonie na out'cie ok.25 krzaków (kiełkowałem nasiona a pozniej do ziemi na spocie odrazu) i kilka mi zdechło z powodu zbyt małej powierzchni na taką liczbe krzaków (ok.3 zdechły, juz nie pamietam). I w tym miałem tylko 5 suczek na cała uprawe, reszta to faceci. ]moze Northern Light z Famale seeds jest tam oferta z 4 nasionami, 2 mysle min wykielkoja[/quote]
Wykiełkuja 4, bo to nasiona zajebi*tej jakosci.ale ten interes jest drozszy niż lowryder, bo 43 euro to naprawde dużo. A moze zainwestować w http://www.drchronic.com/products.asp?recnumber=1046?
Całkiem pozytywnie sie zapowiada Zamal x Nev Haze, a 20 euro za 5 nasion to niewiele, przy naprawde obiecującym opisie (w sumie wszystkie sa obiecujące :rotfl: ).
I starczyłoby ci jeszcze na np.biggie small http://www.drchronic.com/products.asp?recnumber=748.
Też ładnie piszą: Thc Content: dance hall stylee :D
Na impreze zapewne perfect :d +odrobina alku.
Dj pisze:
Ewentualnie moge zrobic jeszcze niewielkiego filtr weglowy
Masz projekt jak zrobic to porządnie, bo na 2 duże rośliny w scrogu maly nie wystarczy.
Uwaga! Użytkownik silas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / / 0
A jak to jest z tym fotoperiodem u lr?
Mowimy o uprawie pod lampą,jaki czas naswietlania jest dla niego najlepszy?
Czy tak samo urosnie przy 12/12 jak przy np: 24/0?
Uwaga! Użytkownik CoolPeople nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="CoolPeople"]
A jak to jest z tym fotoperiodem u lr?
Mowimy o uprawie pod lampą,jaki czas naswietlania jest dla niego najlepszy?
Czy tak samo urosnie przy 12/12 jak przy np]

nie. Jest foto ob. i urośnie wieksza przy foto 24/0 lub 18/6
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 10 / / 0
silas pisze:
DJ pisze:
co byscie mi lepiej doradzili zamowic te Lowrydery od DrChronic i wysadzic je do boxa z czego wyszlo by ok 5 samic i szybko zbiory
Mialem w zeszłym sezonie na out'cie ok.25 krzaków (kiełkowałem nasiona a pozniej do ziemi na spocie odrazu) i kilka mi zdechło z powodu zbyt małej powierzchni na taką liczbe krzaków (ok.3 zdechły, juz nie pamietam). I w tym miałem tylko 5 suczek na cała uprawe, reszta to faceci. ]

Jak mozesz to napisz ile ci wyszlo g z jednego krzaka i czy ziolko pod wzgledem jakosci warte uwagi.
  • 8 / / 0
Jak mozesz to napisz ile ci wyszlo g z jednego krzaka i czy ziolko pod wzgledem jakosci warte uwagi.
Miałem w sumie tylko 3 LR i na dodatek all samice. Były to F3. Jeden zdechł, z niego bylo ze 2 g po 6 tyg.uprawy (cały czas marnie wyglądał). Chłopca rzadnego. Niby to dobrze, ale chciałem mieć sionka, chociaż te F4... :(
W konsekwencji nie miałem nawet rzadnej krzyżówki, bo chłopcy innych odmian zaczeli pylic pozniej.
Jeden krzaczek zakwitł dopiero po 12 tygodniach i z niego było ok.10 g, moc b.średnia (słabe). Z kolejnego było z 6-7 g.
Podsumowując: Warto uprawiac, ale ogólnie odmiana do dupy. Jezeli ma sie powiedzmy 10 nasion F1, albo chociaż F2/3 to warto urawiac choćby dlatego, ze nasion w lipcu (albo nawet czerwcu) zbierzesz może nawet kilkaset nasion i i wyjebiesz sobie z uprawą (w licu drugi raz na out) powiedzmy 100 krzaków. I tak byloby zajebiście :D :D :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).