najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
  • 35 / / 0
Witam !
Ostatnio czytałem o odmianie Lemon skunk i wydaje się być bardzo ciekawa tylko jedyny problem w tym że dużo osób uważa że nie nadaje się ona na polski outdoor . Moje pytanie jest takie czy ktoś ją hodował na outdoorze a jeśli tak to czy jest tak kapryśna i trudna do utrzymania jak można wyczytać z opisów nasion ?
"Nie jestem szalony, interesuje mnie wolność. "

~ Jim Morrison
Artykuły
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.