ODPOWIEDZ
  • 374 / 3 / 0
Mam od lat migrenę. POstanowiłem wreszcie coś z tym zrobić, ale oczywiście lekarze wypisują mi tylko głupie tabsy, a jak proszę o zastrzyki, to ni chu** (zaznaczam, że najczęściej, jak mam atak, to po prostu tabletkę wyrzyguję ze względu na nudności). Da się dostać jakikolwiek (oprócz Pyralginy) lek przeciwbólowy w zastrzykach, ale bez recepty?

Przeniesiono do odpowiedniego działu. LMR
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn :D
  • 5299 / 104 / 0
Słabo się starasz p[aździochu, może po prostemu zmień lekarza? Nie sądzę żeby coś przeciwbólowego w zastrzykach było OTC, najlepiej będzie jak się do apty przejdziesz i zapytasz - ale bardzo w to wątpię. Jak na mój gust pyralgina to trochę słaby kaliber, jednak czy ja się tam znam
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 143 / 21 / 0
A psychodeliki w niepsychoaktywnych (albo i psychoaktywnych) dawkach próbowałeś?
"(...)kto jest zniewolony przez potrzeby fizyczne: Hindus harujący od świtu do zmroku przy zręcznym pługu za miskę ryżu czy Amerykanin jadący na traktorze?"
  • 415 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 720 / 12 / 0
Tak samo grzyby.
  • 284 / 17 / 0
Dobrze, że nie zapytałeś w opio, już by Ci poradzili coś otc ;)
I nie, nie ma niczego iv, im. Spróbuj czopków, szybko działają, np. paracetamol. Poproś o coś przeciwymiotnego skoro masz takie problemy, antyhistaminę I gen czy jakiś metoklopramid choć pewnie go nie otrzymasz.

Poza tym jeśli to migrena rzeczywiście to stosuje się alkaloidy sporyszu, np http://www.doz.pl/leki/p836-Coffecorn_mite
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2013 przez totentam, łącznie zmieniany 1 raz.
wykrwawiaj się szybko. krzycz cicho. oddychaj płytko. tnij pewnie. bo każda strużka krwi, kreśli trajektorię
twojego upadku
  • 460 / 3 / 0
Jedz do szpitala w taki upalny dzien i poskarż się na ból głowy to bankowo ketonal domiesniowo dostaniesz lub coś pidobnego bo tylko takie maja. Miałam taka sytuację dwa dni temu więc jak źle się czujesz to zwyczajnie jedz do szpitala. Chyba że masz te migreny codziennie to już inna sprawa.
Ile nie miał byś hajsu, ile nie miał byś rzeczy,
możesz szczęścia nie zaznać, temu nikt nie zaprzeczy.
.
  • 281 / 26 / 0
4-HO-MET jest do niczego na migrenę, za to paracetamol + prometazyna załatwia sprawę, bez recepty masz to w choligripie na noc + DXM. NLPZ i opiaty jakoś nie bardzo, choć nie próbowałem opiatów i.v. (i nie zamierzam), a ketonal i.v. dostawałem po urazie głowy, tyle że mnie wtedy nic nie bolało (bo nerwy mi się znieczuliły na czaszce i pół głowy nadal słabo czuję), przez co dawali mi to na darmo. Zaznaczam że same w sobie paracetamol i prometazyna nie działają jakoś szczególnie mocno na migrenę, dopiero w połączeniu tworzą odpowiednią synergię :finger:. Działają też dobrze na światłowstręt, fonofobię i nudności (nigdy nie miałem aż tak silnych by wymiotować, choć czasem było ciężko).
  • 857 / 2 / 0
Trawsko na to nie pomaga albo chociaz nie sprawia, ze bol staje sie znosniejszy?
Uwaga! Użytkownik Raoull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 408 / 3 / 0
Może ketonal w ampach ? Paracetamole i inne gówna nie działają u mnie na ból głowy, za to 50mg ketoprofenu (pół tabletki) znosi go w ciągu 10-15 minut.
Uwaga! Użytkownik FrozenSynapse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.