Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 2939 / 1593 / 35
Dobra ja biorę teraz zanthoxylum i BPAP ale odpowiednio zmieszany z dmso itd plus zanthoxylum właśnie by wchłanianie wyszło 100% praktycznie. Nootropowe działanie poprawiające jakość życia, nie nie jest to narkotyk . Działanie jest spokojone i wyważone ale tylko z tą rośliną jest pełnia szczęścia działania. Bardzo małe dawki biorę chociaż mam 200mcg na ml płynu a jest maks 500mcg plus zanthoxylum i w płynie i z daleka w formie całej rośliny. Akurat ona ma Ala kratom plus psychodela działanie ale dalej ogar masakra. Stan nadtrzeźwości. Dodam fotki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 3013 / 1016 / 0
ja postanowiłem wznowić stosowanie donepezilu w połączeniu z Nootropilem (tj. piracetam, który niedawno zwiększyłem do 3600 mg/d) i będę relacjonował skojarzenie tychże kognitywnych poprawiaczy. piracetam zażywam już ponad rok i jestem zadowolony, nie zawodzi nigdy i wiele dobrego mi przyniósł, będąc przy okazji relatywnie "miękkim" środkiem nootropowym. donepezil ma trochę więcej skutków ubocznych i nie jest dla wszystkich, ale zamierzam wypróbować i zdać relację. działa na trochę innej zasadzie, ale w połączeniu z głównym lekiem może przynieść jeszcze więcej dobrych rezultatów.

mam preparat Donepex 5 mg po 28 tabletek, akurat dobrze, że mi tak wydali w aptece, bo recki miałem na 2 op. 10-tek, a zawsze łatwiej uregulować dawkę przy mniejszej wersji, tak z początku. jestem dobrej myśli. zaczynam stosowanie od 5 mg/d (0-0-1) i zamierzam podwyższyć ją do 10 mg/d (0-0-2) po upływie ok. 3-4 tygodni.

pozdrawiam, przodo
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 996 / 268 / 0
Ja przedstawiam mój aktualny mix nie do zajebania, niezwyciężony zestaw:

- modek 200mg
- kofa 200mg
- l-teanina 200mg
- sunifiram 50mg (a jak)

Dopasuje tylko jakichś wspomagacz pod suni - ALCAR lub Alpha Gpc, żeby mi mozdzku nie przepaliło i wchodzę w tryb robocopa.
  • 156 / 13 / 0
Neurolog mi powiedziała że piracetam i cdp cholina to placebo, żebym przestał to brać bo tylko wyrzucam pieniądze w błoto a recepty na to nie da bo w jej branży to faux pass. Przestałem to brać i w sumie dopiero teraz, po bodajze 4 miesiacach po rozstaniu z ex wstaje z łóżka i cokolwiek robię bo pomimo że sam zerwałem to mnie to rozjebało no i ogarniam jakieś podstawowe rzeczy, pity, pracę, te sprawy. Może też nie grały dobrze z pregabaliną a może po prostu czas trochę to wyleczył. Nie wiem, w każdym razie jak zejdę z pregaby albo przynajmniej ją obniżę to pewnie wrócę do piracetamu (lek z czech otc) i cdp choliny (suplement diety znanej polskiej firmy), pytanie tylko co do tego dodać żeby faktycznie dobrze działało szczególnie że pregaby to ja raczej nie rzucę w najbliższym czasie a może ograniczę do 300 ewentualnie +/-150mg. Najlepiej żeby był to suplement/lek otc z czech/polski/niemiec albo coś co łatwo dostać ze sprawdzonego źródła bo jakoś nie ufam półlegalnym sklepom z odczynnikami chemicznymi
  • 996 / 268 / 0
@Lotnik69

Piracetam to chujostwo, bardzo słabe działanie (przynajmniej u mnie) i nie zostawia żadnych trwałych efektów po zakonczeniu kuracji.

Kupże se/poczytaj o:

- fasoracetamie (trochę antylękowy, to może coś dla Ciebie jak bierzesz pregę),
- sunifiramie (jak szukasz czegoś energetycznego i pozytywnym wpływie na nastrój),
- noopepcie (najpopularniejszy i sprawdzony).

Oczywiście te rzeczy wymagają źródła choliny - ja osobiście zamówiłem teraz alphę gpc bo taniej wychodzi niż cytykolina oraz ALCAR, który już dawniej stosowałem jako wspomaganie do kuracji nootropowych.
  • 9310 / 1809 / 2
20 kwietnia 2025Lotnik69 pisze:
Neurolog mi powiedziała że piracetam i cdp cholina to placebo, żebym przestał to brać bo tylko wyrzucam
XD
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20163115/

Czyli takie badania to placebo ? To w sumie ja bym zamknął pubmed za to, że wrzucają artykuły o placebo 😄😄😄😄😄

A tak na poważnie. Piracetam jest fajny do miksów. Bdb podbija inne substancje. Ja to stosowałem 2 czy 3 razy w życiu i zawsze w suplementacji kojarzonej.
Najwceiej o słabości piracetamu piszą Ci którzy nie umieją z niego korzystać. Ci którzy umieją muszą np jeść go do godziny 16, bo potem mają kłopoty ze snem - jeśli to efekt placebo to każdy z nich weźmie takie placebo.

Ostatnia kwestia - suplementacja nootropami typu piracetam to dużo wieksza suplementacja której celem nie jest jakies hiper mega wywalenie w kosmos.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 156 / 13 / 0
@Stteetart Nie wiem, ja tam nie miałem problemów z zasypianiem, wręcz przeciwnie od dłuższego czasu bardzo łatwo zasypiam i bardzo nie chce wstawać śpiąc wystarczająco długo ale pomimo że strasznie chujowe to jest to raczej są kwestie wjazdu ostatnich wydarzeń na psyche niż leków, anyway stosując piracetam jeszcze przed tym całym cyrkiem też nie miałem problemów z zaśnięciem a ostatnią dawkę brałem około 20 także pewnie zależy kto jak stosuje, ja brałem 1600 3 razy dziennie, czyli łącznie 4800 i do tego 750 cdp choliny, nie wiem, może coś źle robiłem albo pregaba niszczyła cały efekt ale nie brałem jej na wieczór tylko pierwszą dawkę o 9 a drugą o 12 albo tylko o 9, zależy od dawki.
@GermanskiOprawca z tego wszystkiego to z oficjalnego źródła kupię chyba tylko noopept ale to przy wschodniej granicy, a raczej za nią. Nie wiem dlaczego ale jakoś nie mam zaufania do „undergroundu” niby świadomie wiedząc że pewnie jest lepiej przebadany niż polski rynek suplementów i prędzej się suplementami zatruje niż nootropikami z „podziemia”.
Btw. Mam też trochę tianeptyny, że chujowy z tego antydepresant na dłuższą metę oraz że działać rekreacyjnie w dużych dawkach to potrafi to wiem ale podobno też potrafi działać to nootropowo, może by to z czymś zmiłować dla znośnego efektu? Nie oczekuję fajerwerek ani żadnej fazy tylko polepszenia koncentracji i ogólnego ogarnięcia po wyleczeniu się z uzależnienia od benzo
  • 996 / 268 / 0
@Lotnik69

Ja brałem kiedyś tianeptynę, ale max 2 miesiące i to był mój pierwszy zestaw leków, których brania zaprzestałem, bo byłem wtedy na etapie strachu przed lekami psychoteopowymi xD

Cośtam chyba dawała, przynajmniej przestałem płakać ciągle i panikować w epizodzie depresji psychotycznej. Nie nadużywałem jej.

Ogólnie z nowości ja czekam na paczkę z coluracetamem po świętach, bo liczę na wyostrzone barwy i dźwięki oraz boost do nastroju, bo ostatnio cinko, mimo że jestem mega naszprycowany wieloma lekami.
  • 9310 / 1809 / 2
21 kwietnia 2025Lotnik69 pisze:
X
No to masz wyjaśnienie - pręga wszystko załatwiła.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3177 / 368 / 0
Nie wiem w sumie gdzie to umieścić, więc dam tutaj. Nigdy nie brałem żadnych nootropów dopóki lekarz na dolegliwości związane z podejrzeneim uszkodzenia czy też nadwyrężenia nerwów przy kręgosłupie zalecił mi branie Urydyny. W aptece nie mieli czystej urydyny, za to lek ją zawierający (plus masę innych dodatków typu Omega3 czy liczne witaminy z grupy B) o nazwie Sinaxto. Po przeczytaniu info w necie spodziewałem się placebo, ale jednak się zaskoczyłem. Efekty odczułem już pierwszego dnia dosyć wyraźnie :
- lekkie pobudzenie, raczej bardziej psychiczne niż fizyczne
- jaśniejsze myślenie
- znaczna poprawa jakości snu (szybsze zasypianie, budzenie się bardziej wypoczętym)
- z negatywnych to zwiększona drażliwość i uczucie podobne do tego jak się czułem kiedyś jak brałem SSRI (sertralinę konkretnie) to znaczy że jest się pod wpływem czegoś ale cieżko zdefiniować dokładnie na czym ten wpływ polega.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.