Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 329 / 9 / 0
Morbid Amgel sprobuj powoli rozne leki az powoli dojdziesz do celu..Masz do dyspozycji internet-szukaj osob z podobnymi zaburzeniami ,pytaj co biorą i jakie mają efekty.Wiem ze celujesz w concerte,ale pamietaj ze ten lek nalezy do tych "uzalezniajacych" (mnostwo info znajdziesz na ten temat w internecie).Jezeli jednak bedziesz sie pilnował i dozował sobie dawki to ryzyko nie jest az takie duze.Ja tez myslę o Ritalinie ale jeszcze chcę popróbować od innej strony.
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 630 / 3 / 0
Morbid, ja byłem prywatnie, ale nawet jak idziesz prywatnie, to lekarz nie zawsze da Ci to co chcesz.
Jeśli chodzi o państwówkę, to nie ma chyba centralnej dokumentacji pacjentów, gdzie każdy lekarz miałby wgląd w Twoją historię, więc specjalnie bym się nie obawiał, że ktoś coś wykryje.

Jeśli chodzi o brak motywacji i zaangażowania, to bupropion (bo tylko z takim ndri mam doświadczenie) może pomóc, ale nie drastycznie. Ten lek podnosi nieco nastrój, powoduje, że rzadziej bywasz zmęczony pracą, potrzebujesz mniej snu itd. W moim odczuciu ten lek sam w sobie nie jest specjalnie motywujący, ale te efekty, które przed chwilą wymieniłem, mogą mieć wpływ na ogólny poziom motywacji. Wg mnie warto spróbować.
  • 406 / 3 / 0
Moje wątpliwości co do stosowania SSRI wzięły się właśnie z opisów w tym dziale. Mam na myśli początki stosowania i występujące przy tym efekty uboczne. Ewentualnie spróbuję jakiegoś SSRI, który będzie miał najlepszy stosunek zalet do efektów ubocznych. Biorę pod uwagę to, że każdy może inaczej reagować na konkretną substancję i dawkę. Może to też inny problem niż myślę, psychiatry posłucham, konsultacja raczej nie zaszkodzi.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 630 / 3 / 0
SSRI nie na wszystkich działają motywująco/pobudzająco. Na mnie sertalina działała prawie jak lek nasenny, chociaż pamiętam, że fluoksetyna działałą na odwrót.
  • 406 / 3 / 0
Dziękuję za opinie i rady. Teraz jeszcze zostaje kwestia znalezienia dobrego psychiatry. Ewentualnie rzucanie palenia.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 205 / 1 / 0
mam pytanie czy jak zadzwonie do szpitala i powiem ze mam stwierdzone adhd i trzesa mi sie nogi to jest szansa ze dostane jakis ndri z inhibitorem zwrotnym wychwytu dopaminy? jak "podejsc" lekarza zeby np. wypisal recke? prawde mowiac nie mam ADHD tylko porazony osrodkowy uklad nerwowy stad czasem zrzuca mnie z krzesla ;)
http://www.youtube.com/watch?v=yiwek6SDl7w
  • 163 / 5 / 0
Od jakiegoś czasu zmagam się z obniżonym nastrojem, brakiem motywacji do pracy i nauki. Myslałem o wizycie u psychiatry, ale nie chce jakiegoś zamulającego antydepresanta ale lek który pobudzi i zmotywuje do życia. Znacie coś takiego?
  • 454 / 39 / 0
[mention]dyplomata[/mention] z pobudzających masz Wellbutrin, tylko trochę drogi.
  • 1893 / 179 / 0
[mention]dyplomata[/mention]
imho Concerta lepsza
  • 163 / 5 / 0
Czy Wellbutrin albo Concerte jest w stanie przypisać mi lekarz już na 1 wizycie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.