Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
Odpuściłem sobie Dzielną, załatwiłem Transtec, udało mi się zjechać do 1,5 cm2 plastra (1.2 mg) yeah:D
  • 467 / 4 / 0
Jak zejsc z heroiny bupra zeby nie bolalo powiedzmy bez skreta na ktorego sobie nie moge pozwolic poprostu brqc przez jakis czas redukujacdawki i odstawic czy jak to wyglada moglby ktos to mi rozpisac jak pisze w zlym temacie prosze o przeniesienie i przepraszam.
  • 12452 / 2421 / 0
Zażywasz tabletki w dawce, która pozwala funkcjonować komfortowo, a następnie stopniowo dawkę zmniejszasz aż do zera.
  • 467 / 4 / 0
Co ile i o ile zmniejszac ta dawke bede to odczuwal tzn bedzie mnie lapalo jak bede zmniejszal dawke moglby mi ktos to rozpisac jak to mniejwiecej wyglada biore od cwiary do 2 dziennie tzn paczki od 10 do 20 £ dziennie jezeli ktos sie orientuje w miare dobrego stafu, iniekcje od 2 do 5 razy dziennie dawke powinienm miec ustalona w przyszlym tygodniu moze mozecie cos polecic od jakiej dawki zaczac czy to w rekach lekarza?
  • 12452 / 2421 / 0
Przejrzyj wątki o buprenorfinie - takich rozpisek znajdziesz kilka. Dopasuj do swoich potrzeb i tyle.
  • 56 / 6 / 0
Odswiezam. Gdzie teraz w wwa daja na substytut bunadol? Jestem w max desperacji bo detoksy w moim przypadku nie dzialaja a uzaleznienie ciagnie sie od 7 lat.
Eluteria odpada terapetua byl zboczencem.
  • 160 / 19 / 0
Na nowowiejskiej jest suboxon albo bunorfin (ten bez blokera) Ale wydaje mi sie ze najpierw trzeba być na metadonie i o niego przejść na suboxon.
Ale możesz zadzwoni i zapytać wtedy dowiesz sie napewno
  • 12452 / 2421 / 0
Byłyby jaja, gdyby kazali wejść na metadon, żeby przejść na buprenorfinę : D
W sumie to by mnie aż tak nie zdziwiło...
  • 160 / 19 / 0
Na Nowowiejskiej tak jest. Moze na innych inaczej. Na dzielną trzeba by zadzwonic. Tam prędzej bo to prywatny program. bupra jest droższa niz metadon i dlatego niechętnie przyjmują. Biorą na tylko najbardziej rokujących pacjentów.
  • 7 / 2 / 0
W Trójmieście nie ma problemu z buprą, poszedłem na program powiedziałem, że chcę na buprę i zero problemu, jednak jedno ale musiałem położyć się na 3dni do szpitala na odtrucie i mieli mi ustalić dawkę, która była moim zdaniem za niska 6mg powiedziałem lekarzowi na programie, że źle się czuję i chcę 8mg zero problemu. Metka i bupra się gryzą więc bardzo mnie dziwi, że u was najpierw każą na metkę a później na buprę. Bezsens totalny. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.