Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Mój organizm nie tolerował tego zbyt dobrze . Dostałem jako stabilizator, po miesiącu problemy z wypadającymi włosami, otępienie.
  • 77 / 3 / 0
Czy można się tym usypiać po stymulantach?
KOCHAM KOCHAĆ BEZWARUNKOWO! A co Ty o tym sądzisz?
  • 1 / / 0
Nie wiem czy w ogóle jest jakikolwiek efekt rekreacyjny możliwy po zażyciu czegoś działającego na GABA, brałem w dawkach terapeutycznych - lek ma właściwości stabilizujące nastrój, to tzw. Normotymik, podaje się zazwyczaj w zaburzeniach bipolarnych (Chad - choroba afektywna dwubiegunową, dawniej psychoza maniakalno depresyjna, jeszcze dawniej cyklofrenia), nie wiem czy stosuje się go stricte na depresje bo ma stabilizować nastroj , nie poprawiać (bije do tego ze jakbys np. Podał osobie mającej Chad jakiś antydepresant mogło by to spowodować wystąpienie epizodu manii - odwrotnie do depresji), lek ma raczej zabezpieczać wystąpienie epizodu depresyjnego i maniakalnego, trzymać psychikę w pionie :-). Wracając do tematu watka nie wiem czy jest sens to brac , bo zapewne jedynym efektem jak odczujesz po zażyciu np. Depakiny Chrono będzie spora sennosc, splątanie etc, pozdrawiam mam nadzieje ze pomoglem :-)
  • 94 / 2 / 0
Pierwszy raz kwas walproinowy zażywałam jako stabilizator przy podejrzeniu ChAD. Na początku rzeczywiście działał kojąco, po dłuższym stosowaniu (~3 miesiące) obudziłam się jednak i stwierdziłam, że skutki uboczne przewyższają profity i rzuciłam to gówno, gdy zorientowałam się, że po prostu spuchłam mimo diety i ćwiczeń, wypadła mi masa włosów i ogólnie czułam się struta.

Teraz jednak drugie podejście - co mnie skłoniło?
Ano desperacja, nagła odstawka benzo po 3 tygodniowym ciągu. Pomogło mi wczoraj zasnąć, zniwelowało trochę sztywność karku i wydaje mi się, że jestem mniej powykręcana, a przynajmniej nie wkręcam sobie tego tak bardzo i dlatego TO DZIAŁA.
Czuję się dużo gorzej, gdy depakinka schodzi, trochę mnie przez nią mdli, ale jednak to jest dobrodziejstwo w tej sytuacji.
Staying awake to chase a dream
  • 100 / / 0
Jak lek o nazwie Convival Chrono 500mg będzie działał na kode i deksa? deks w dawkach 150 do podbicia kody. Dawkowanie po 1 tabletce na dzień.
  • 1889 / 72 / 3
Z tego co pamiętam to w środku terapii nic mi nie przeszkadzało jak waliłam ten mix.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 100 / / 0
A nie osłabiało ? A jak walić samą kode ?
  • 2 / / 0
Nie polecam ! Lek biorę na niestwierdzoną padaczkę od kiedy go biorę ( kilka lat ) muszę kilka razy dziennie spać. Pomagać pomaga na "drgawki" -> nie występują. Cały czas jestem zmęczony przez ten lek. Również co jakiś czas mam próby wątrobowe. Jednocześnie przy antydepresantach powoduje ostry zjazd " bad trip " Kiepsko się po nim funkcjonuje ze względu na to,że nawet podczas dnia prowadząc samochód potrafiłbym usnąć.
  • 1889 / 72 / 3
JohnSmith nie zauważyłam zmiany.
@up porozmawiaj z psychiatrą. + to nie jest lek tylko na padaczkę.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 2 / / 0
Owszem również lek antydepresyjny,ale najczęściej stosowany jako przeciwpadaczkowy. Dopóki go nie brałem czułem się świetnie (psychicznie). Ewentualnie mam "depresje" i potrzebuje psychiatry --> lek nie wiążę się z moimi dolegliwościami "psychicznymi" i po prostu cierpię na depresje. pzdr
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.