A cena nie jest taka dziwna, weź pod uwage że koszt 10g to jakieś 700zł, 50zł przebitki na gramie to dobra opcja, ale że większość dilerów to kurwy i inne RPK to i ceny są różne.
Też boję się ciemności, chcę mieć przezroczystą trumnę!
Anon pisze:Ale na tych zdjęciach to ma normalny kolor i wygląda jak mdma tylko że zdjęcia słabej jakości.
Anon pisze:A cena nie jest taka dziwna, weź pod uwage że koszt 10g to jakieś 700zł, 50zł przebitki na gramie to dobra opcja, ale że większość dilerów to kurwy i inne RPK to i ceny są różne.
Mam jednego przyjaciela w Brln, który kupuje mdma hurtem za 10euro/sztuka, ale i tak sprzedaje po 40 (35 dla znajomych), przy czym to kryształ najwyższej jakości. Wydaje mi się, że diler znając jakość swojego towaru, raczej nie obniża tak bardzo cen i mając coś dobrego zwiększa cenę (i to nie kwestia kurestwa). Oczywiście to moje spekulacje i mogę się mylić.
Grassik pisze: Mi się udało zejść max. do 160 za równy gr. z wagi sortu z nl, ale może ktoś ma lepsze kontakty.
The most important staff they never tell you; you have to imagine it on your own
A co do wielkości kamieni to też jest różnie, kiedyś miałem 7g w dwóch kamieniach + troche zmielonego gruzu tam było z jakieś 500mg.
Dziś próbowałem (wg. wagi 100mg) około 14 i teraz czuje jeszcze lekki pozytywny stan ale juz lekko, tylko ze ja to czuje tak mentalnie to w srodku jest, ale oznaki zewnetrze wiadomo jakies musza byc, a dodam ze tydzien wczesniej juz probalem niecale 200mg.. Ale kiedys, to bylo 6 lat temu gdzies byl bezowy jasno bursztynowy krysztalek i byla moc :] , ale ten szary rowniez niczego sobie. Tak nawiasem ten gorzki cierpki smak juz mnie meczy ;(
P.S postaram sie dac jakoś na czasie zdjęcia w lepszej jakosci dla lepszego przyjrzenia sie sprawie.
Anon pisze:(...)nie wiem czy zrozumiale to opisuje.
A co do wielkości kamieni to też jest różnie, kiedyś miałem 7g w dwóch kamieniach + troche zmielonego gruzu tam było z jakieś 500mg.
MDMA to MDMA i kolor oczywiście nie świadczy o jakości/mocy/czystości, ale często już coś mówi. Raz dostałem 2g w jednym przepięknym krysztale
@Benny10 spoko, ja nie mam zamiaru oceniać. Po prostu na własnym doświadczeniu wiem, że nie warto nic brać, kiedy ma się coś do zrobienia. Pamiętam jak jarałem spice czy rebela w gimnazjum na przerwie obiadowej, a potem siedziałem poskładany na lekcji i nie potrafiłem nic zrobić, albo siedziałem z przyjaciółmi na kanapach w korytarzu, czekając aż zejdzie, bo nie byliśmy w stanie iść na lekcje. Albo przychiłem do szkoły ujarany trawką, lub jarałem się za osławioną szkolną górką. Niby było spoko, ale nic nie wynosiłem z tych lekcji. Mogłem się zerwać i efekt byłby taki sam, a chociaż nie traciłbym "fazki". A kryształ... MDMA w szkole to już cięższa akcja. Ja na przykład nie chciałbym, żeby ludzie wiedzieli, że coś biorę. A nie będę latał w przyciemnianych okularach i żuł ciągle gumę, bo wyjdę na pajaca. I tak uchodziłem za "buntownika", bo ludzie wiedzieli, że "czasem palę trawkę" i zjadłem kwasa. A gdyby wiedzieli o wszystkim!
The most important staff they never tell you; you have to imagine it on your own
Junger pisze:Czaję o co ci chodzi.Anon pisze:(...)nie wiem czy zrozumiale to opisuje.
MDMA to MDMA i kolor oczywiście nie świadczy o jakości/mocy/czystości, ale często już coś mówi. Raz dostałem 2g w jednym przepięknym krysztale) Ale krysztale nie kamieniu. Oczywiście, może być to jakość zdjęcia (które jest słabe), ale kamień to kamień, kryształ to kryształ.
@Benny10 spoko, ja nie mam zamiaru oceniać. Po prostu na własnym doświadczeniu wiem, że nie warto nic brać, kiedy ma się coś do zrobienia. Pamiętam jak jarałem spice czy rebela w gimnazjum na przerwie obiadowej, a potem siedziałem poskładany na lekcji i nie potrafiłem nic zrobić lub leżałem z przyjaciółmi na kanapach w korytarzu czekając aż zejdzie, bo nie byliśmy w stanie iść na lekcje. Albo przychodziłem do szkoły ujarany trawką czy jarałem za osławioną szkolną górką. Niby było spoko, ale nic nie wynosiłem z tych lekcji. Mogłem się zerwać i efekt byłby taki sam, a chociaż nie traciłbym "fazki". A kryształ... MDMA w szkole to już cięższa akcja. Ja na przykład nie chciałbym, żeby ludzie wiedzieli, że coś biorę. A nie będę latał w przyciemnianych okularach i żuł ciągle gumę, bo wyjdę na pajaca. I tak uchodziłem za "buntownika", bo ludzie wiedzieli, że "czasem palę trawkę" i zjadłem kwasa. A gdyby wiedzieli o wszystkim!
Junger pisze:To i tak całkiem niezła cena. Ja posiadam kontakty na mdma w cenach od 180 do 250 złotych, przy czym wiem, że jest to mdma, a nie ekstazka + mefka lub inna krzywa kombinacja. Inne kontakty wyrzuciłem już dawno i były to właśnie ceny w przedziale 140/200 złotych za gram mki wymieszanej z Bóg wie czym.
Ja się spotkałem tylko z mlecznobiałymi i przezroczystymi, ale właśnie niemal przezroczystymi, ale kolor naprawdę o niczym nie świadczy.
Też boję się ciemności, chcę mieć przezroczystą trumnę!
Grassik pisze:Ja się spotkałem tylko z mlecznobiałymi i przezroczystymi, ale właśnie niemal przezroczystymi, ale kolor naprawdę o niczym nie świadczy.
Ale głównie kolor to chyba kwestia syntezy. Fajnie gdyby jakiś obcykany chemik się wypowiedział.
A i przepraszam, że się tak czepiam. Jestem po prostu bardzo przewrażliwiony na punkcie czystości towaru, bo mam związane z tym nieprzyjemne przeżycia. Zawsze warto wiedzieć, co się bierze ;-)
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/b/b900066e-3a83-4f75-a352-037566040652/LwcHmo%20%281%29.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250502%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250502T054602Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=efa4ca2b1cdea6529e8ebe9ee3e848d2caf1d37899578998b266c6b2c80d3d6a)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.