Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 29 / 1 / 0
Jestem nowy w snifowaniu. Jestem w trakcie rzucania. Mój problem to coągły katar z krwią. Cały czas jak dmucham nos to leci mi krew, ale nie takie małe ilości tylko z rana mogę zlużyć 6 chusteczek. Wkładam palec i cały zjebany krwią.psijam do nosa wodą morską. Czy to normalne?
Uwaga! Użytkownik Kebus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / 1 / 0
Najwidoczniej mocno podrażniłeś śluzówkę nosa i zapchałeś zatoki, to normalne. Na razie wstrzymaj się z waleniem do wygojenia (powodzenia w rzucaniu), nos oczyszczaj rzadko przez smarkanie, żeby nie powodować krwotoków, możliwe że to nie brud a strupy na ranach w nosie, wtedy gojenie potrwa dłużej ale wszystko gra, to nic wielkiego. Płucz nos wodą z solą morską i rób inhalacje, wtedy łatwiej będzie oczyścić nos i zatoki a śluzówka się szybciej zregeneruje.
  • 1 / / 0
Ciągły katar z krwią, zwłaszcza w większych ilościach, jak opisujesz, nie jest uważany za normalny i powinien zostać oceniony przez pracownika służby zdrowia. scratch geometry dash
  • 1037 / 242 / 0
Krwotoki z nosa to często wina tzw kruchych płytek krwi, oczywiście także podrażnienie delikatnej śluzówki nosa.
Rada to stosowanie witaminy C i galaretek by wzmocnić produkcję kolagenu co uelastyczni i będę szybko regenerować uszkodzenia w obrębie nosa.
  • 3245 / 617 / 0
Ciśnienie krwi ma ogromne znaczenie, np przy wysiłku który jest już przeciążający, wynikający też połowicznie z osłabienia.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 555 / 2
Ja jak przypierd*liłem kristal meth w ilości chyba z pół grama dosłownie wysadziło mi kichawę od środka i lekko polało się krwią xD
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / 3 / 0
Dla wszystkich nie zajechanych śluzówek (początkujących) z podrażnionym nosem od środka i z zewnątrz obok dziurek:
dwa waciki małe w rulonik zmoczyc obficie solą morską, cyk do nosa i sobie siedzimy w oczekiwaniu na ulgę która jest natychmiastowa(wygląda śmiesznie ale nie raz uratowało mi nos kochani)
i pomadka zawsze w kieszeni bezbarwna bezwonna i cyk co jakoś czas smarujemy nosek od dołu, szybkie , częste i najszybciej podziała kojąco ;3
  • 12444 / 2419 / 0
Nigdy nie wciągałem zawodowo więc nie miałem takich problemów, ale potwierdzam, że sól morska bardzo kojąco działa na śluzówkę. Czasem sobie zapodam tak dla kurażu - tylko bez patyczków - roztwór do nosa i potem kto jak woli - połknąć albo wypluć.
  • 2 / / 0
Krwawe krwawienia z nosa mogą pojawić się, gdy błona śluzowa nosa jest sucha, podrażniona, podczas kichania, kataru itp. Wtedy w wypuszczanym smarku może być domieszka krwi. Błona śluzowa nosa staje się sucha i wrażliwa, co często zdarza się, gdy jest sucha pogoda i zmieniają się pory roku.
  • 78 / 11 / 3
Krwawi mi czasem nos jak już przesadzę dość z stimami, czy psikanie kroplami do nosa po sniffowaniu to słaby pomysł który bardziej rozjebie mi nos?
Nie dotykaj narkotyków, bo Cię kurwa zmiotą z planszy.

Masz jakąś sprawę? Napisz na oooizneb@hyperreal.email/oooizneb@tutanota.de bądź na czacie

Jabber: oooizneb@jabber.5july.net

:liść: :wino: :papieros: :kreska: :strzykawka: / sober: 01.05.2025
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.