Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 422 / 4 / 0
Ja bełtałem po kilku minutach od zaprawienia kratomu 300ml piwa :D Alkohol nie pasuje do kratomu, zepsuje fazę po całości.
  • 199 / / 0
Kuba Powiatowy pisze:
Pierdolicie. Kratom jest dość mocny. Nie ma mowy o przyrównywaniu do melisy. jeżeli na kogoś nie zadziałało to znaczy, że coś schrzanił albo sort był słaby. (inna sprawa, że jak jak się przedawkuje to się rzyga i występuje uczucie jak przy grypie) Kratom to praktycznie to samo co tramadol w działaniu. Pamiętam też, ze kapsułki działały słabiej (ale bardziej euforycznie) niż susz.
Dawno mnie tu nie było :)
Nie zgadzam się z tobą co do działania Kratomu, Tramal to inna bajka - przynajmniej dla mnie. Po kratomie jest bardzo przyjemnie, nie tylko relax ale i chęć do działania, po tramalu prawie zawsze czuje się źle, źrenice mam rozjebane jak po fecie, po kratomie mam szpilki, po tramalu ciężko mi zasnąć, po kratomie śpie jak zabity. Kwidron myślę, że nawet przy regularnym braniu kody kratom zadziałał by tak samo jak byś nie brał, inna sprawa czy to działanie by cię usatysfakcjonowało. Powiem Wam w sekrecie, że on jest nadal do zdobycia mimo, że jest u nas nielegalny od dwóch lat... :)
  • 3206 / 175 / 0
Jakie ceny za kratom są dobre? Jak to się ma do kodeiny, dla kogoś, kto brał bardzo okazyjnie (ostatni raz z kodą może kilka miesięcy temu, nigdy w ciągu)?

Ogólnie - warto?
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2011 przez ItvH2erPPPWR, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 562 / 29 / 0
Jeśli ktos brał kodeinę okazyjnie to wydaje mi się że kratom powinien w odpowiedniej dawce zadziałać jak należy. Ja przed pierwszym zażyciem kratomu zażywałam kodeinę regularnie mniej więcej co tydzień/co dwa tygodnie przez ponad półtora roku zaliczając tylko jednokrotnie ciąg miesięczny i trzy miesiące całkowitej przerwy, a kratom zadziałał całkiem przyjemnie chociaż spodziewałam się zupełnie czegoś innego. Głównym efektem była euforia, nadmiar energii, stymulacja, przyjemność podczas styczności z różnymi przedmiotami. Na drugi dzień czułam się trochę jakbym miała goraczkę.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 3 / 0
Paranoja kratom w ustawie o przeciwdziałaniu narkomani jest w tej samej grupie co heroina i opium.
Diviner Sage
zamawiasz kratom z zagranicy? czy gdzies w pl zdobyłes kontakt i źródło do kupna kratomu. Ja bym na pewno nie ryzykował próbując zamówić kratom z zagranicy skoro moge miec potem takie same problemy z prawem jak przy próbie przemytu hurtowej ilości heroiny.
  • 562 / 29 / 0
Ja zamawiałam z zagranicznego sklepu, na szczęście nie miałam żadnych problemów ale nie wiem czy warto tak ryzykować, wszystko zależy od przypadku.
Szczerze powiedziawszy to trochę rozczarowałam się działaniem, chociaż było przyjemnie. Miałam nadzieję że Kratom to taka mocniejsza wersja Kodeiny, a okazało się że działa stymulująco. Może to wina zbyt małych dawek, pewnie większe zapewniają tę obezwładniającą błogość o jaką mi chodzi.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 927 / 6 / 0
podobnie do opiatow dzialaja dwa rodzaje -bali i meangda (czy jakos tak).
te inne - czerwony indo, hujwiejaki hujwieco - to tylko wkurwiaja.
jak zalatwiacie to zalatwiajcie tylko bali albo ten pimpgrade. pimprade jest chyba 2-3 razy drozszy od bali, ale jebie tylko 20-30% mocniej - nie oplaca sie. dla mnie najlepszy (i najtanszy) jest zwykly bali z pokruszonych lisci, nawet nie zmielony.

nie kupujcie extraktu bo to bzdura.

a poza tym po huj wam kratom w PL skoro macie prawie darmowy dostep do Mofiny czy kody?
  • 3309 / 21 / 0
http://en.wikipedia.org/wiki/Kratom#Safety - wynika z tego, że sprzedawcy mieszali kratom np. z metabolitem tramadolu.

edit: a w związku z tym część opisów poszła się pieprzyć, bo nie wiadomo kto jakie wynalazki ma.
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
sqrt(666)
  • 578 / 14 / 0
Piłem Kratom 15x (Sticky Tea) 2g czyli według opakowania 4 krotna zalecana dawka. Efekt słaby, lekka sedacja, trochę odprężenia.
Z cukrem smakuje jak kawa zbożowa, nawet smaczne lecz za słabe.
  • 2129 / 27 / 0
Ekstrakty działają według mnie inaczej. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Według mnie susz jest mocniejszy w działaniu.
Jeżeli masz dostęp do suszu to kombinuj z nim. Wierz mi, przy dużej dawce (zakładając, że nie masz dużego obycia z opiatami) nie będziesz w stanie za bardzo chodzić. To nie jest takie lekkie ziółko.

wycięto cytowanie posta wyżej - łysy
Toksyczna chemia z 15 metrów
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".