Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 66 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: funatic »
Bierzesz jakieś leki przeciw depresji albo jakieś inne?
Uwaga! Użytkownik funatic nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
@na_jednej_nodze : Efekty które masz ( wymioty, poirytowanie, dolegliwości fizyczne ) są także charakterystyczne dla osób uzależnionych od kratomu. Z tego co znalazłem na internecie to jest pewien procent osób używających kratomu którzy mieli podobne efekty, nie wiem, może jest to spowodowane uczuleniem na któryś z alkaloidów występujących w kratomie ? Brałeś kratom po posiłku czy na pusty żołądek ?
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 77 / 1 / 0
@funatic - nie zazywam żadnych leków, nie mam depresji, choc stan emocjonalny ostatnimi czasy niezbyt ustabilizowany

@kuba powiatowy - były to pierwsze próby z kratomem, spożywanie z reguły odbywało się na pysty żoładek lub zasilony lekkim jadlem w małej ilosci na 2h przed spozyciem kratomu

na ile wpływ moze mieć codzienne spozycie alku, najczęsciej w postaci około 2 litrów bro? może to świadczy o jakiegoś rodzaju crossingu wywołanego niezdiagnozowaneą chorobą alkoholową?
...
  • 2129 / 27 / 0
Alkohol zwiększa działanie kratomu nie zawsze na plus. Jak już pisałem, przy dawce 5g kratomu browar jest wskazany. Przy dawce 10 g wypiłem piwo i mnie rozłożyło, po 3 godzinach zadzwonił kumpel i wyskoczyliśmy do knajpy. Wypiłem tam jeszcze 3 piwa i miałem lekkie nudności, byłem ospały i z deczka przygnębiony. Wniosek, Twoje picie ma wpływ na działanie kratomu. Z doświadczenia wiem, że alko zwiększa sedację, to całe " opiatowe uwalenie ", natomiast zmniejsza euforię. Spróbuj przyjąć kratom nie pijąc wcześniej w tym dniu alkoholu.

usunięto cytat - łysy
  • 77 / 1 / 0
małe sprostowanie...źle napisałem pisząc że dzień w dzień spozywam alko..wyłączeniem są dni, w których coś testuja i wiem jaki wpływ może mieć jego spożywanie...zazwyczaj przy kratomie nie piłem w ten dzień lecz zdarzyło sie spożyc jedno bro po spożyciu kratomu, mniej więcej w dwugodzinnym odstępie czasowym....
więc raczej na ile ma wpływ nie spozycie w danym dniu lecz w ogóle (oczywiście rozpatruje to tylko i wyłącznie w moim przypadku, ponieważ osobiście nie znam innych takich przypadków)
...
  • 164 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: amorescu9 »
Ja też jestem kratomem nieco /mocno zawiedziony. Jest to takie wielkie , rozbuchane nie wiadomo co .Generalne dragi , które nie robia wkurwiają. Ja nie mam przynajmniej zwały na drugi dzień. Ale piwko przy 7 g sprawiało , że było lepiej trochę.
BTW może masz "trzęsionę" poalkową.
  • 2129 / 27 / 0
Nie wiem dlaczego kratom na niektóre osoby nie działa albo powoduje nieprzyjemne efekty. Ale tak samo jest z innymi substancjami, znam osoby które mówiły że MJ czy kodeina to zamulające gówno i nic poza tym. Na mnie kartom zawsze działał i jest jednym z lepszych chillouter'ów IMO.
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
@na_jednej_nodze, a może problem stanowi dawka? Może spróbuj nie 5, 10, 12 g, ale najpierw 7-8 g.
MJ jest nieocenionym wspomagaczem kratomu %-D Tylko trzeba uważać, aby nie przeholować, bo można się wystraszyć.
Piszesz coś tam o piwku. Ja też od wielu lat piję codziennie ok 4 piwek. Kiedy jadłem kratom to przeważnie do tego było ze 2 piwka. Bardzo lubię takie połączenie %-D
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 77 / 1 / 0
@mniemanolog - zazywałem także dawki pośrednie..ogólnie ozostawiłem po sobie na próbach około 10 podejśc i jak na razie żadne nie było satysfakcjonujace...muszę najwidoczniej bardziej wczytac się w lekture tego specyfiku by wiedzieć jakie krzyżówki lub jakie uczulenia i na co moga wystąpić...najwidoczniej kratom nie jest dla mnie
...
  • 15 / / 0
wczoraj była pierwsza próba kratomu. na jakże pamiętny 1 raz poszło ~3g maeng da thai, czyli taka imo optymalna dawka. było to w formie zwykłej herbatki ze zjadaniem fusów. ładowało się dość długo, po 0,5h czuć było efekty kodeinopodobne, bardzo przyjemne. wydawało mi się, że ku mojej radości będzie już tak przez całą fazę, ale te efekty ciągle się nasilały. w końcu ta przyjemność przerodziła się w dyskomfort, zrobiło mi się gorąco i cały ten czilałt gdzieś uciekł. na żołądku ciężko, niestety trzeba było zwrócić część fusów w wc, ale po tym wszystko przeszło jak ręką odjął. z chęcią spróbuję jeszcze raz, ale mniejszą ilość, bo może być ciekawie.
Uwaga! Użytkownik wearerockstars nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".