Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
@cpunex
Ja mam tak że im więcej go zjem tym jest mi lepiej, może po prostu już się wytrenowałem na makiwarze, kodeinie i tramalu

scalono - łysy

Jak robicie kratomowy napar to wydaje mi się iż warto dodać odrobinę soku z cytryny. Lepiej się wtedy rozpuszczają związki z naszego suszu, empirycznie stwierdziłem że herbatka wychodzi wtedy mocniejsza

zmieniono cytat na mention - łysy
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 708 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pawel_31 »
ja zawsze zalwalem wrzatkiem ale na sucho tez powinno dzialac np kratom gold w tabletkach popjiasz tylko
  • 577 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: cpunex »
Ja wypilem z fusami i za 2 - 3 h zwrocilem w calosci na pusty zoladek %-D
  • 199 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
mniemanolog pisze:

Nie wiem dlaczego, ale napar robi o wiele mocniej niż kratom jedzony na sucho.
Ile ja tego szitu zmarnowałem jedząc na sucho... :wall:
Jak dla mnie subiektywnie rzecz ujmując nie ma różnicy czy jem na sucho czy robie napar, w obu postaciach działa na mnie tak samo.
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
@ksionc
Powiadasz, że thai najlepszy, bo najbardziej energetyzujący... Dziwne, bo w tym wątku (a przeczytałem cały) opinie są inne. Jednak, jak dotąd polegałem na twoich opiniach i nie zawiodłem się.

wycięto część dotyczącą źródeł - łysy
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2008 przez mniemanolog, łącznie zmieniany 2 razy.
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Generalnie trzyma tak samo a różnice są dosyć subtelne ale jednak odczuwalne, czuć ze po thai jest mniejsza zamula.

Mi też się już kończy kratom i będę zamawiał jakieś 0,5kg. Chyba zrobię tak ze zamówię 300g Thai i 200g Bali. Kratom thai będę stosował w sytuacjach typu: wracam zmęczony z uczelni około 18, a tu jeszcze muszę kilka h pouczyć się. Wtedy mniejsza dawka Thai + yerba mate skutecznie likwiduje zmęczenie, dodaje energii, rozjaśnia umysł

Kratom bali będę stosował na weekendowy relaks. 10-15g bali + dobry browar i jest przyjemnie, dobry chumor, dobre samopoczucie na jakieś spotkanie, na wyjście do kina.

Generalnie problem jest tylko z tolerką. Teraz ograniczam się do stosowania 2x na tydzień i idzie mi 10-15g jednorazowo.

wycięto fragment dotyczący źródeł - łysy
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 10 / 0
7 g cos tam powinno porobic. Was tez tak swedzi wszystko po kratomie?
  • 199 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
Nom, ciekawe czym to jest spowodowane ?
  • 66 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: funatic »
amorescu9 pisze:
...Czy duża , zasadnicza róznica jest w stopniu działania a stopniu zapełnienia żoładka ?...
Jeśli masz na myśli że byłeś najedzony, to duża różnica. Podstawowa zasada Pusty żołądek czyli co najmniej 3 godz. po niewielkim posiłku. Inaczej będzie słabo działał.

scalono - łysy
cpunex pisze:
7 g cos tam powinno porobic. Was tez tak swedzi wszystko po kratomie?
Wszystkie opiaty powodują swędzenie ciała.
Uwaga! Użytkownik funatic nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 10 / 0
Mysle ze jak dodam z 2 mg alprazolamu do tego kratomu to moze byc calkiem milo :rolleyes: Ale to dopiero na wyplate wybiore sie do lekarza. Mieszaliscie juz benzo z kratomem ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.