Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 67 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tobias777 »
Ponawiam pytanie i dodaję nowe: czy mogę to szamać jeśli jem deprim? Czy można to mieszać z alko or mj?
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
@Tobias777

Nawet należy mieszać z alko i z mj ;) Z tym, że z alkoholem lepiej nie przesadzać. Jedno, dwa jasne pelne, jeśli to twoj poczatek z kratomem i gitara. A połączenie z mj (też nie za dużo) to już istne niebo :D

Skoro jesz deprim, to pewnie masz jakieś powody. Jeśli miewasz dłuższe okresy obniżonego nastroju to odradzam Ci zażywanie kratomu. Na pewno bardzo Ci się spodoba (jak mnie), bo taki niewinny i daje ukojenie. A ludzie piszą, że wciąga i coś w tym chyba jest ;)

zmieniono cytat na mention - łysy
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: behemoth777 »
miksowanie z alkiem sprawia, że faza robi się mniej euforyczna i bardziej uspokajająca ale co do zielonego to jak najbardziej doskonale polaczenie
You have experience the river of blood
Which i here flowed day by day
Against our sworn enemies
I came not to send peace but a sword
And i...i have made war
  • 319 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cannabizzz776i99 »
1,5 łyżeczki do herbaty to wedle wszelkich znalezionych przeze mnie informacji to jakieś 3,5-4g.
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
@Tobias777
1 moja plaska lyzeczka super proszku waży równo 2 gramy. Taka standardowa, ani plaska ani wypukla, taka przecietna.

Jak wygląda ten kratom z cut - źródło /łysy? Jesli jest mniej sproszkowany to załóż, że jedna łyżeczka wazy 1,5 g.
Testuj szybko i zdawaj relacje ;)
  • 67 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tobias777 »
No to ja już zgłupiałem. Na forum dla sportowców wszyscy piszą że lekko czubata łyżeczka do herbaty ma około 5g . A w jaki sposób inaczej w miarę precyzyjnie to odmieżyć bo mam zonka? Nie posiadam wagi elektronicznej.

wycięto nieaktywne łącze - łysy

Ten Super Malazjan z cut - źródło /łysy wygląda na bardzo dobrze przemielony. Miałki zielony proch:). Jak będę miał czas to wrzucę foto.
Ostatnio zmieniony 24 października 2008 przez Tobias777, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
1 łyżeczka to 5ml płynu, natomiast co do proszku, nie da sie jednoznacznie okreslic - od 0,5g do nawet 7-8g, w zaleznosci co wazymy - lekki pulchny proszek. Po weekendzie moge zbadac, ile wazy lyzeczka plaska kratomu :D
  • 199 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
Łyżeczka łyżeczce nie równa, zależy jaka jest gramatura ważonego towaru, glutamina jest dosyć mocno zbita więc waży więcej.
U mnie taka łyżeczka :
cut - nieaktywne łączą do zdjęć - łysy
waży dokładnie 2.2 grama, jest to kratom Maeng Da thai zmielony na pył.
  • 319 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cannabizzz776i99 »
Z tego, co czytałem to łyżka stołowa to ok. 6g - powinno styknąć.
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
Kurwa, przecież pisałem, źe ważyłem kratom, płaska łyżeczka kruszonych liści to ok.0,7 g a zmielonego ok. 1,5.
Po prawie trzytygodniowym ciągu nie miałem żadnych objawów odstawiennych.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.