Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 199 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
Kiedyś kratom jadłem sporadycznie raz na miesiąc powiedzmy, w ciągu ostatnich 3 miesięcy szamam przynajmniej raz w tygodniu różne odmiany Thai, Bali, Malaysian, jednak najlepszą opcją dla mnie jest Maeng Da thai ze względu na największą moc. Przy tak częstym zażywaniu, mam odruch wymiotny jeśli mam zjeśc 7-8 g zwykłego kratomu, więc wole wziąć 3g Meang Da Thai. Tolerka rośnie szybko jeśli napierdalasz dzień w dzień, w moim przypadku nie urosła ona znacznie w przeciągu tych 3ch miesięcy. Powiedzmy, że zaczynałem z 5-6g Bali a teraz taki sam efekt otrzymuje przy 7-8g. Nigdy nie jadłem więcej i prędko nie zjem po tym traumatycznym doświadczeniu z czasów początków kratomienia. Co do samopoczucia na drugi dzień to nie było tragiczne, ale do południa byłem lekko skołowany (aplikowałem około godziny 22 ), ale nocka była totalnie zjebana. Dodam, że nie mam ŻADNEGO doświadczenia z innymi opiatami, no raz jadlem 100mg tramalu ale nic szczególnego nie czułem.
Wjebany się nie czuję, szamam rekreacyjnie bo mam go w huj na chacie (długa historia, dostałem praktycznie 2kg thaia za darmo), ale wyczuwam w nim tendencje uzależniające więc ostrożnie.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
@Diviner Sage . Zastanawiam się nad kupnem kratomu Bali i pytam czy 10g starczy na dwa razy przy zerowej tolerancji ? Po Twoim poście wnioskuję , że 5 - 6 g . robiło Cię dobrze . cut - źródło /łysy
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę Dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
moim zdaniem 10g na dwa razy to trochę za mało. Na jeden raz trza przyjąć jakies 7g. tylko że ja warzę 80kg a ty cosmodo pisałeś że jesteś chudy? jeśli tak to te 10g powinny starczyć na 2 razy
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 199 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
Ja waże 66 kg i dla mnie 10g starczyłoby na 2 ale raczej lajtowe fazy, 6 gram byłoby idealnym rozwiązaniem przy zerowej tolerancji oczywiście.
Co do jakości kratomu w polskich sklepach nie wypowiadam sie, gdyż nie testowałem żadnego z nich. Poprostu wolę zaopatrywać się za granicą ze względu na ceny.
  • 304 / / 0
Nieprzeczytany post autor: encryptedshrooms »
mam zamiar kupić Kratom Malezja Super proszek z cut - źródło /łysy ile byscie polecili na pierwsza faze tym specyfikiem dodam że z opiatów tylko kode szamałem z 3 razy no i waże ok 105kg dawkowanie jest zależne od wagi?
Chyba już nic nie wiem. nie ma nas a co ?
jestem tu gdzie jestem!
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
na taka wage to ja bym startowal od 10g, ewentualnie 6g, jesli jestes rozsadnym uzytkownikiem i lubisz sprawdzic swoja wrazliwosc i siebie systematycznie, ale sie nie zniechecasz jesli nie od razu jest idealnie :)
  • 67 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tobias777 »
Zachęcony tymi waszymi rozważaniami chyba stestuję ten wynalazek. Mam pytanie o dawkowanie na pierwszy raz. Dodam że nigdy nie używałem dłuższy czas żadnych opioidów, może kiedyś tam dawno temu miałem epizod jednorazowy z tramalem. Używki jakie preferuję obecnie to alko, mj i smoke blendy. W związku z tym pojawia się pytanie ile na pierwszy raz zapodać? Czy 5 g będzie ok? Jak to odmierzyć? Podobno płaska łyżeczka do herbaty ma 5g pojemności ale ktoś wcześniej pisał że 1,5g więc już sam nie wiem a chciałbym dobrze odmierzyć. Mam zamiar zamówić i przetestować 25g Super Malazjana z cut - źródło /łysy . Proszę o porady.
  • 319 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cannabizzz776i99 »
@Tobias777

W sumie to jestem w bardzo podobnej sytuacji. Nie miałem nigdy doczynienia z opioidami i zamówiłem na pierwszy raz 25g Super Malesiana z cut - źródło /łysy, zjadłem jakieś 4-5 gramów zmieszanych z ciepłym mlekiem i było całkiem miło, choć też nic nadzwyczajnego (ważę 65kg), przeszedł mi ból głowy, byłem lekko rozluźniony i zrelaksowany. Btw płaska łyżeczka do herbaty to jakieś 2g, łyżka stołowa to jakieś 6g.

zmieniono cytat na mention - łysy
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
@Cannabizzz776i99
Kratom zapijać ciepłym mlekiem? Blee 8-( . Wiem, że białko mleka potrafi wiązać wiele toksyn do nieaktywnych postaci. Nie wiem jak to jest z kratomem, ale smacznie pewnie nie jest ;)
Uważaj Cannabizzz776i99, z zapijaniem tego i owego mlekiem, zwłaszcza niektórych leków.
Tak tylko sobie tylko mniemam... :)

Zamawiajcie ludzie Super Malesiana z cut - źródło /łysy! Ciekawy jestem jego jakości. W ogóle to mielicie go przed spożyciem? A jak wygląda i jaki w smaku?
Ten, co ja zamawiałem na brytyjskiej stronie, czyli premium malaysian super sproszkowany, z wygładu taki nijaki. W smaku bardzo przypomina jakieś zioło (może melisa, albo coś), tylko jest bardziej gorzkie. Szamam na sucho, zapijając piwem. Jutro zważę, to pojutrze napiszę jaką dawkę przyjmuję aby było przyjemnie. :)

Ostatnio zmieniony 19 października 2008 przez mniemanolog, łącznie zmieniany 3 razy.
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 319 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cannabizzz776i99 »
@mniemanolog
Nie zapijałem mlekiem tylko wsypałem do niego, rozmieszałem i wypiłem, na dodatek całkiem mi smakowało ;)

ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".