Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 262 / 30 / 0
Jak długo działa na Was kratom w małych dawkach? Stosuje prawie codziennie wieczorem małe dawki około 2,5 - 3g i po 2 godzinach dorzutka połowę porcji. Działanie zaczyna się po około 20-30 minutach, ale najprzyjemniejszy peak trwa tylko do godziny, następnie schodzi i robi się mniej przyjemnie. Czy tak powinno być, czy mam kratom słabej jakości? Da radę jakoś przedłużyć ten przyjemny relaksujący stan?

Po dorzuceniu znowu robi się przyjemnie, ale już znacznie krócej. Dlatego biorę tylko wieczorami, zarzucając w dzień po godzinie-dwóch robiło się mocno nieprzyjemnie, nie wyobrażam sobie lecieć na tym od rana do wieczora, gdyż kolejne dorzutki nie dają tego efektu co pierwsza dawka. Może większe dawki działają proporcjonalnie dłużej?
  • 21 / 5 / 0
@Saguaro99 nie jestem zbyt obeznany w kratomie ale duzo lepiej by bylo jakbys odrazu zarzucił te 2-3g + to co pózniej bierzesz naraz. Dorzutki opio zwykle są słabe i jak juz faza nie wyjdzie to lepiej nie dorzucac bo jedyne co to sie wkurwisz ze nie jest dobrze oproczdluzszego dzialania albo ultra mały efekt. Zakładając ze bierzesz 3g na poczatek a potem 3g to lepiej po prostu odrazu wrzuć 4.5g i zobacz jak bedzie. jeslii za mocno to na następny dzięn wez mniej. Jesli za słabo to na jutrzejszy dzień weż wiecej. Proste.

Poza tym, jaki kratom bierzesz?
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2024 przez OxycontinLoveLove, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 262 / 30 / 0
@OxycontinLoveLove Najczęściej zielony maeng da solo, lub mix zielony z białym lub rzadziej zielony z czerwonym. Otóż dawka 3 gramy działa na mnie bardzo dobrze jakościowo, fajna euforyczna faza, największym minusem jest krótki czas trwania. Skoro dorzucanie kratomu nie sprawdza się, to jaki jest sens stosowania go przez wielu ludzi, przez cały dzień i dorzucaniu kilka razy? U mnie pierwsza dawka działa fajnie około godziny, kolejna już słabiej i jeszcze krócej a później wręcz wchodzą jakieś dziwne stany lękowe gdy faza mija. Może akurat na mnie tak to działa?
  • 2569 / 532 / 0
@Saguaro99 Na mnie tak krótko działał kiedy brałem duże dawki. Mniejsze działały lepiej i dłużej. Sprawdź jak zadziałają na ciebie.

Stany lękowe mogą świadczyć o mocnym działaniu adrenergicznym.
Uwaga! Użytkownik Vetulani44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 5 / 0
@Saguaro99 to proponuje spróbować mniejsze dawki tak jak wyzej napisal kolega.

Co do dorzutek to lepiej nie dorzucaj tak jak teraz to robisz to najlepiej po prostu brać 24-48h po ostatniej dawce po takie dorzutki to słabizna. A jak nie jestes w stanie tyle czekać to chociaż poczakej az faza KOMPLETNIE mnie i wtedy, ale to dosłownie jak już NIC nie bedzie czuć.

Ewetualnie mozesz sprobowac wieksze dawki bo może tolerka podskoczyła co sie rowna krotszemu czasie działanie. Pozdro, hope this helps :)

scalono - łysy

Am na te stany lekowe mozesz sprobowac hydroksyzyne albo prometazyne w niewielkich dawkch.

Pozdrawiam, i zycze powrotu do zdrowia. A na skręta koniecznie naproxen i ketonal, pregabalina a jeśli chcesz sobie nieco wydluzyc skreta i złagodzić to w najgorszych dniach MALUTKIE dawki kratomu albo kodeiny z paracetamolem (antidol 15 bez ekstrakfji 2 tab np.
  • 262 / 30 / 0
@OxycontinLoveLove Myślisz, że po dawkach do 5g dziennie wieczorami może wystąpić skręt? Czy podpowiadasz na przyszłość po większych dawkach ? ;)
  • 195 / 61 / 0
@OxycontinLoveLove
Na odstawkę opio najlepsze będą czerwone i mieszanki czerwonych z zielonymi.
Co do cen i źródeł to pytaj we właściwym wątku w sprzedawcach.

No i tak ogólnie napiszę, że nie ma sensu oceniać strainy po nazwie. Maeng da oznacza oryginalnie tyle, że dany kratom jest lepszy niż przeciętny. Patrzmy po kolorach i opiniach. Dwóch najlepszych obecnie europejskich vendorów nawet nie podaje kraju pochodzenia, co imo jest uczciwym podejściem, bo i tak ogromna większość kratomu na rynku pochodzi z plantacji w Indonezji. Tu znacznie ważniejszy dla działania gotowego produktu jest wiek drzew, staranna obróbka i pogoda w danym roku niż konkretne miejsce pochodzenia czy nazwa, pod którą kratom jest sprzedawany.
  • 1 / / 0
Witam.Zauważyłem, że po dodaniu cytryny do wywaru kratom ma jak by troche wiekszą moc .Czy to prawda,że obniżenie ph wywaru sprawia, że składniki aktywne zawarte w kratomie są lepiej przyswajane?Podobnie jak Lemon tek z grzybami psylo?
  • 321 / 31 / 0
Stestowalem wczoraj będąc na trampku (75mg) zielony maeng 1.5g to po 20min takie zbicie jakby baki zajaral czy czegos, choć na umyśle nie było jakiegoś młota w łeb, liczyłem na jakąś energię i lekko euforię jak po trampku a tu mocne zbicie było. Doparzylem 1.5g białego i przez 20min fajny spidzior wszedł ale potem znowu takie zbicie, że aż ciężko mi się grało w grę. Mocna szczytów trawala tak z godzinę, później jeszcze przez godzinę połowa efektów, potem lekki chilli do 8h. Ogólnie to lepszą motywacje i energię miałem po małej dawce kody (60mg) euforii też jako takiej nie czułem po tym, jedynie takie mocne zbicie.
  • 195 / 61 / 0
14 lipca 2024Bentonit pisze:
Czy to prawda,że obniżenie ph wywaru sprawia, że składniki aktywne zawarte w kratomie są lepiej przyswajane?
Tu zdania są podzielone. Być może zależy to od tego, jakie naturalnie pH mamy w żołądku. Jeśli o mnie chodzi, to próbowałem z i bez i trudno mi powiedzieć, czy z działa mocniej.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".