Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1609 / 1024 / 7
Myślę, że tak i również coś mi mignęło na anglojęzycznych stronach. Wiem to też chociażby z tego, że kiedyś przyjmując ssri zamawiałam kratom i żeby zadziałał "jak kiedyś" to potrafiłam 50g wypić i było po japońsku: jako tako. Także majstruje na pewno, nie omieszkam się dowiedzieć i się z Wami tym podzielić, no chyba że mnie ktoś uprzedzi.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 459 / 44 / 0
No wlasnie ostatnio zwiekszylem dawke esci na 15mg i kratom juz kiepsko i krotko dziala mimo dlugiej przerwy wiec albo sort gowniany albo to esci hamuje go.
  • 105 / 14 / 2
26 lutego 2022Nicholas6000 pisze:
Ja kompletnie nie czaję robienia jakichś wywarów czy herbatek, jestem z tych co biorą miarkę 6 gram, wsypują do pyska i popijają wodą, tak mi najwygodniej :D Ale wiadomo, co kto lubi! Peace, moi drodzy kratomowi miłośnicy!
może z 2 razy tak spróbowałam, ale efekt taki jakby się zjadło cynamon, natychmiastowy odruch kaszlowy bo organizm wyczuł ciało obce w postaci proszku, lul
peace :korposzczur:

wiem, że ktos tutaj juz o tym wspominal, ale też mam jakies trzesiawki po wiekszych dawkach kratomu, nie wiem zupelnie z czego to sie bierze. ale padaczki raczej nie dostaniemy

ja biorę 50mg sertraliny na codzień i nie zauważylam, zeby osłabiała mi działanie kratomu, tylko te drżenie rąk/ nóg
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 1609 / 1024 / 7
@odbytniczy1991 oraz reszta, bo to ważne i będzie wymagało wprowadzenia wzmianki na ten temat w FAQ'u: topic72087.html

Wszystko jasne, trwają badania (na szczurach), więc jeszcze wielu ważnych faktów brakuje, no ale sami – ci, co są na ssri, w tym ja, bo też próbowałam – są najlepszymi przykładami na to, że ewidentnie kratom macza paluszki w serotoninie...
Jako agonista receptora serotoninowego 5HT1AR 😉

Stąd drżenie rąk na przykład i ogólne dosyć silne pobudzenie. Raz pilnowałam koleżanki córkę, więc postanowiłam, że pójdziemy na plac zabaw. Ona sobie biegała, ja sobie wzięłam książkę. Przed wyjściem wypiłam właśnie kratom i załadował mi się na tym placu zabaw 🙆🏻‍♀️ Tak mnie telepało, że trzymając książkę, czytanie było niemożliwe 😆

Zatem ludzie na SSRI: działanie kratomu będzie zniwelowane, gdyż leki kontrolują i utrzymują serotoninę na stałym poziomie. Serotonina nie ma jak się "wylać", więc niweluje to odczucia po spożyciu. Niestety, ale...
Wygenerowało to pomysł z racji uderzenia w dopaminę i serotoninę, że kratom z tej racji mógłby wystąpić jako "wynalazek" na zaburzenia depresyjne 🌿

Ciekawostka na koniec: w mojej książce nie ma wzmianki o serotoninie. Książka z 2016.
Screenshot_20220228-200834_Gallery.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 20 / 2 / 0
Mnie też czasem telepie przy większych ilościach, powiedziałbym że wręcz składa do leżenia i mam lekki serotoninowy nieogar. Poza tym obraz mi się rozlewa.
  • 3 / 1 / 0
Musi to być równie przyjemne jak zjedzenie łyżki cynamonu xD
26 lutego 2022Nicholas6000 pisze:
Ja kompletnie nie czaję robienia jakichś wywarów czy herbatek, jestem z tych co biorą miarkę 6 gram, wsypują do pyska i popijają wodą, tak mi najwygodniej :D Ale wiadomo, co kto lubi! Peace, moi drodzy kratomowi miłośnicy!
ReTox - gra o braniu narkotyków - https://store.steampowered.com/app/1798130/ReTox/
  • 459 / 44 / 0
Macie jakies dobre patenty na zbicie tolerki na kratom oprocz oczywiscie robienia przerw ? Slyszalem o magnezie, ze ponoc dobrze dziala w tej kwestii
  • 684 / 26 / 0
Czy może mi ktoś podać namiar na jakiś zaufany sklep gdzie kupię kratom? Dotychczas brałem z Holandii, cut ale mają puste magazyny...
Ktoś wspominał o Cieszynie. Mogę prosić jakiś bliższy namiar?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 42 / 25 / 0
Przeglądam ten watek i widze ze nie tylko mnie telepie od kratomu. Musze nadmienić ze mam diagnozowane "Drżenie samoistne" + nie czynny alkus także zawsze dygocze w rożnym nasileniu. Wiec co w trawie trzęsie ?
Wyczytałem z waszych hipotez ze może to powinowactwo do receptorów serotoninowych, widze w tym sens teoretycznie i w praktyce bo na jaki ssri bym sie nie wspinał zawsze telepało, nie wspominając juz o agonistach. Mitragina stymuluje tez receptory adrenergiczne ale poprzez inhibicje wyrzutu noradrenaliny... teoretycznie powinno być przeciwciśnieniowo itp. nie ?
Biore betabloker (Propranolol) i nie cierpie nadaktywności noradrenergicznej, wtedy to dopiero trzęsie.

Z kratomem to u mnie wygląda tak :
Zielony- mala dawka 3-4g telepie na wejściu serotoninowo (łapki szczegolnie) przy większych dawkach nie daje rady szluga skręcić a przy niższych brak efektu. Przechodzi ale po ok. 2-3 godzinach zaczyna sie drżenie jakby "adrenergiczne" czyli rozdygotanie ogólne, każdy mięsień jeśli napięty drży... taka spina cielesna jak gdybym właśnie przeżył silny stress, sztywność itp. Potem schodzi i wyluzka.
Białego nie tykam juz. Straszna kurwica mnie na nim bierze
Czerwony bez turbulencji ale działanie dość subtelne mało euforyczne o ile w ogóle sie trafi taki co zadziała.
Kratom pierwszy raz zamówiłem jakoś w 2008 i przez powyższe uboki sie nie spodobał, po latach wróciłem do eksperymentów ale wygląda na to ze nic sie nie zmieniło... z tym ze teraz sie podoba ale jest to ale.
No nic.. opisałem swój przypadek może ktoś sie odważy zdiagnozować ?
Dodam ze pierwsze razy z makiwara tez miałem podobne reakcje.. potem juz nie ale nie chce romansować z opiatami
ah no i tramadol tez mnie zawsze spinał po 1-2godz. jedynie koda relaksowała.
Moze coś nie tak z moim systemem opioidowym ? (Nie uzależniłem sie nigdy, ani żadnych grubych ciągów).
Znając życie pewnie musze przyzwyczaić organizm. Kiedyś żadnych stimow nie moglem, sama kawa mnie do szaleństwa doprowadzała a teraz bez kawy/maty nie ma dnia. Taka moja neuro-architektura chyba.. jakaś nadwrażliwość systemu psia kość czy coś
  • 684 / 26 / 0
Kurwa, to nieźle masz. Ja biorę Kratom w ilości 40g i troszkę mnie telepie. Ale za to kopa daje niezłego.
W Twoim przypadku odpuściłbym sobie kratom. Nie jest Ci pisany.
Pozdrawiam!
Paweł
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".