Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 55 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mandark »
Czy ktoś wie coś może na temat ewentualnych interakcji kratomu z SSRI?
http://www.narkopolityka.pl/
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Mandark pisze:
Czy ktoś wie coś może na temat ewentualnych interakcji kratomu z SSRI?
ja brałem sertraline i kratom żadnych niebezpiecznych interakcji nie było,
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Tremere »
Ktos uprawiał może tą roślinę lub wie skąd wziąć nasiona/sadzonki?
Uwaga! Użytkownik Tremere nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Ta roślina to drzewo.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
ja uprawialem.. niestety, wyjazdy mojej uprawie nie sluza i uschla... ale ladna jest :)
  • 44 / 2 / 0
Czy kratom nadaje się (w większych ilościach) na zastępnik benzodiazepin, na przykład na problemy ze snem?
(* Somewhere in middle of the network { } I have no time for...
(* We're looking for a center *) { } Empty words. I know there's
(* What if it turns out to be hollow? *) { } Life-within. Somehow
(* We could be what is broken... *) { } I'll set you free. Lucy Fair.
  • 463 / 6 / 0
Cóż...rozczarowałem się. Delikatne ciary na plecach, stan opiatowy w bardzo lekkim wydaniu, bardzo delikatne efekty, zahaczające o placebo, trwające kilka minut. Zarzuciłem kodeinkę na pocieszenie. Ten opiat jest dla mnie póki co wystarczający i idealny. No, może jeszcze tramalu bym spróbował jak trafi się okazja.
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
agquarx pisze:
Czy kratom nadaje się (w większych ilościach) na zastępnik benzodiazepin, na przykład na problemy ze snem?
Nie nadaje się. Mnie kartom pobudzał, gdy brałem wieczorem to likwidował zmęczenie
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 3 / 0
Czy kratom nadaje się (w większych ilościach) na zastępnik benzodiazepin
Tak, jeśli chodzi o rozluznienie i działanie przeciwlękowe.
na przykład na problemy ze snem?
Nie bardzo, mnie za huja nie chce się spać na kratomie,choć to w sumie jest możliwe.
Virus X, to w końcu zjadłeś ten susz czy spaliłeś gibonka?Pamiętaj że jak masz duża tolerke na kodę to kratom raczej ci nie podejdzie, nie otula tak ciepłym pluszem jak koda ;)
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 463 / 6 / 0
Virus X, to w końcu zjadłeś ten susz czy spaliłeś gibonka?Pamiętaj że jak masz duża tolerke na kodę to kratom raczej ci nie podejdzie, nie otula tak ciepłym pluszem jak koda
Zalałem przegotowaną wodą i wypiłem. Na kodę nie mam dużej tolerancji, 300-450mg mnie zadowala.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.