Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 423 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Frame »
Powiatowy, dzieki, szczegolnie ten Blue Lotus zaraz sprawdze.

darkoby, wyjebane mam na to ze jarają zielsko na ulicy, również z tego co ostatnio sprawdzalem tunezja nie leży na bliskim wschodzie a w afryce i to tak no hmm w pizdu daleko. mógłbyś przeczytać więcej niż nazwe wątku
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 614 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: duke01 »
w niektórych krajach arabskich jak np. Arabia Saudyjska za posiadanie opium i innych ciężkich narkotyków grozi gara śmierci.
  • 70 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: słaby.84 »
Uwaga! Użytkownik słaby.84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 423 / 1 / 0
No dobra, dziękuje wam serdecznie za pomoc i biore sie do roboty by miało to jakiś konkretny kształt =)
do zamkniecia/kosza/archiwum czy co tam sobie nicze wymyslil
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: diesel »
jak juz ktos pisal w tunezji wystarczy wyjsc na okolo hotelu wieczoerm i zaraz jakis malolat podbija

przy plazach widywalem takiego co mial koszulke z ganja

a po plazy smieszny typ chodzil i cos rymowal "banana... hashisz... marijuana"
"Kto staje się potworem ten zrzuca ciężar bycia człowiekiem"
                                                                      Dr. Johnson
  • 423 / 1 / 0
naucz_sie_czytać
  • 211 / 12 / 0
Nie pytam sie o turystykę. Jestem ciekaw jak wygląda podejście mieszkańców do substancji psychoaktywnych. Niby Szariat tego zdecydowanie zakazuje i ostro karze. Ale czy bogaci Szejkowie, nie lubią sobie powąchać koksu ? Czy rzeczywiście wszyscy muzułmanie to tacy abstynenci :) ?
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2714 / 512 / 0
Bogaci szejkowie =|= zwykli mieszkańcy tych krajów. Czy wszyscy muzułmanie to abstynenci? Nie. Czy jakikolwiek muzułmanin przyzna się, że ćpa bądź pije alko, mając na uwadze konsekwencje? Nie.

Poza tym zależy od kraju, w niektórych Ci zetną głowę, a w innych dostaniesz pięćset batów publicznie, bądź w najlepszym wypadku po prostu Cie deportują i dostaniesz zakaz wjazdu (jeśli jesteś turystą).

Znam sytuację z pierwszej ręki, w której taksówkarz w pewnym turystycznym kraju arabskim wyczuł od naszego rodaka woń alkoholu i zawiózł go prosto na posterunek policji, ponieważ publiczne bycie pod wpływem alko jest w owym kraju nielegalne.

Nieco inaczej ma się sprawa w arabskich krajach trzeciego świata. W takim Pakistanie albo Afganistanie opium lub hasz są po cichu społecznie akceptowane, natomiast jedynie gdy Allah nie patrzy, no i i tak publicznie nikt Ci się nie przyzna.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 1545 / 1586 / 0
19 listopada 2019kavakawa pisze:
Nie pytam sie o turystykę. Jestem ciekaw jak wygląda podejście mieszkańców do substancji psychoaktywnych. Niby Szariat tego zdecydowanie zakazuje i ostro karze. Ale czy bogaci Szejkowie, nie lubią sobie powąchać koksu ? Czy rzeczywiście wszyscy muzułmanie to tacy abstynenci :) ?
oczywiscie, ze nie :) pytanie jeszcze czy chodzi Ci tylko o tych mieszkajacych od urodzenia w swoich krajach ? oni tez lubia sobie cos wziac, choc jest ich zdecydowana mniejszosc w porownaniu do tych, ktorzy sie urodzili ´na ziemi niewiernych´.
ci drudzy raczej sobie nie zaluja ;)
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2714 / 512 / 0
Oczywiście gwoli ścisłości w moim poście wypowiadałem się o arabach urodzonych i żyjących w swoich arabskich krajach.

Ci którzy przyjeżdżają do Europy dość szybko zostają oślepieni stylem życia jaki tu panuje, zapominają o prawach szariatu i lubią grubo popłynąć, a ci urodzeni w europejskich krajach to już w ogóle z reguły arabami są tylko z nazwy.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.