Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
Zablokowany
  • 3129 / 26 / 0
Podpisałeś - płacisz. Tak, trzeba będzie zrobić parę gał na dworcu, żeby spłacić mandat, masz nauczkę.
High, how are you?
  • 418 / 1 / 0
dziwisz się że cię hejtują? ZAJEBAŁEŚ Z BIEDRY 2 PAKI MAKU, COŚ CO JEST WARTE 9 ZETA!
i jeszcze dałeś się złapać. Żenada w ogóle, tak zniszczonym ćpunem jesteś? takim degeneratem? zeby z biedry.. xd szkoda gadać

uprzejmie upraszam o zakończenie moralizowania, jeśli nie będzie ono okrasą dla wnoszących coś konkretnego do tematu treści merytorycznych. Chyba, że wszystko zostało już powiedziane - wtedy temat zamkniemy. Dzięki, p.Ł.K.
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2014 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: prośba
Aa, a, kotków sześć,
Nieskończoność w szklance mieść.
  • 1072 / 123 / 3
Nic nie zrobisz. Można się teoretycznie odwołać od wypisanego mandatu w terminie 7 dni ale sąd tam bada tylko czy czyn jest faktycznie wykroczeniem czy nie (a ten czyn jest wykroczeniem). Zajebali Ci wysoki mandat ale w granicach ustawowo dozwolonych i dobranoc.
  • 1041 / 4 / 0
Nadzieja_ i co? Zapłaciłeś czy jak sprawę rozwiązałeś? Bo termin już mija, a ciekawa jestem skąd 5 stów wytrzasnąłeś, skoro 9zł na mak nie miałeś.
  • 1678 / 265 / 0
Podoba mi się ten temat.
A co do mandatu, nie płać. Chyba że mieszkasz z mamą i boisz się jej reakcję na list ponaglający zapłatę mandatu. Kradzież sklepowa do 400zł nie jest przestępstwem, nic Ci nie zrobią jeśli nie zarabiasz. Pamiętaj, że gdy już zaczniesz zarobkować warto płacić podatki na Cyprze czy innym Luksemburgu. W internecie dowiesz się jak założyć działalność gospodarczą na Cyprze. Nigdy nie zakładaj rachunku w polskim banku. Używaj portfeli internetowych typu moneybookers lub neteller, używaj kryptowalut. Ja mam kartę płatniczą moneybookers i wyjebane na ZUS i US, wszystko idzie przez zagraniczne banki. Korespondencję mailową szyfruj pgp. Nie chwal się na forum z działalności przestępczej. Bądź zawsze czujny. Przyjaciół trzymaj blisko a wrogów jeszcze bliżej. Co jakiś czas zmieniaj numery w telefonie. Nie ustawiaj się na ćpanie przez fejsa.
Jesteś bezpieczny i dymasz policje na 500zł.
Największy przegryw na forum
  • 1072 / 123 / 3
A co do mandatu, nie płać. Chyba że mieszkasz z mamą i boisz się jej reakcję na list ponaglający zapłatę mandatu. Kradzież sklepowa do 400zł nie jest przestępstwem, nic Ci nie zrobią jeśli nie zarabiasz.
Kodeks Wykroczeń pisze:
Art. 25. Zamiana grzywny na pracę społecznie użyteczną lub zastępczą karę aresztu
§ 1. Jeżeli egzekucja grzywny okazała się bezskuteczna lub z okoliczności sprawy wynika, że byłaby ona bezskuteczna, sąd może zamienić grzywnę na pracę społecznie użyteczną, określając czas jej trwania. Praca społecznie użyteczna trwa najkrócej tydzień, najdłużej 2 miesiące. Przepisy art. 20 kara ograniczenia wolności, § 2 i art. 21 nieodpłatna dozorowana praca na cele społeczne, § 1 stosuje się odpowiednio.
§ 2. Jeżeli egzekucja grzywny okazała się bezskuteczna lub z okoliczności sprawy wynika, że byłaby ona bezskuteczna, sąd zarządza wykonanie zastępczej kary aresztu, gdy:
1) ukarany oświadczy, że nie wyraża zgody na podjęcie pracy społecznie użytecznej zamienionej na podstawie § 1 albo uchyla się od jej wykonania, lub
2) zamiana grzywny na pracę społecznie użyteczną jest niemożliwa lub niecelowa.
§ 3. Zarządzając wykonanie zastępczej kary aresztu sąd przyjmuje, że jeden dzień zastępczej kary aresztu jest równoważny grzywnie od 20 do 150 złotych; kara zastępcza nie może przekroczyć 30 dni aresztu.
§ 4. Na postanowienie w przedmiocie kar zastępczych, o których mowa w § 1 i 2, przysługuje zażalenie.
Ja się bujam z mandatem 50 zł od maja i nie płacę bo teraz się ma przedawniać po roku więc mam w pizdzie jak mi wyślą w tym roku jakieś wezwanie za 50 zł+ odsetki ustawowe to im zapłacę jakieś śmieszne 60 zł. Ale tu jest kwota 500 zł a od niej i odsetki są wyższe i myślę że wyższe należności się sprawniej windykuje.

Zrobisz jak chcesz ryzyk fizyk.

Ps. Nie straszę ale znam jednego małolata który się bujał z 500 zł (zakłócanie ciszy nocnej) nie płacił i mu dojebali najpierw na społeczne zamianę odrobił kilka h i poleciał w chuja poszło pisemko o zamianie na areszt i co i już koleżka z płaczem po matkach po babkach i zebrał hajs i nie poszedł.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2014 przez Wincent, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1857 / 67 / 80
Najdroższe bakalie o jakich w życiu słyszałem %-D
Zrobiłeś sobie chociaż z tego PST? Mógłbyś sie poczuć zgrzany na bogato, jak 2g kogzu :-D
  • 456 / 14 / 0
podjąłeś każdą możliwą złą decyzje jaka byla do wyboru w tej sytuacji zaczynając od kradzieży, na pisaniu o tym na forum i nie przyjmowania konsekwencji kończąc to nie moze być przypadek zeby tak to spierdolić taka nagroda ci sie z pewnością należy
Uwaga! Użytkownik Czarli Czarnuch jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
Czarli nie pierdol, proszę :) Ćpanie to też degeneracja, czym ćpanie lepsze od złodziejstwa w jebanej biedrze? Biedra wyprowadza zyski do Portugalii, a pracowników ma za nic... więc półmetrowy im w dupska ;]
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 368 / 6 / 0
To jeszcze nic. Raz zgastrowany po gieblu zajebałem batona za 1 zł. Też dostałem 500 zeta mandatu i wpierdol od policjanta. %-D Podpisz kurwo albo zajebie bam, bam, bam. %-D Uroki małego miasteczka.
Zablokowany
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.