Półsyntetyczna pochodna alkaloidów krasnodrzewu pospolitego.
Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 254 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: eikrl »
[quote="divide"]
postawie ciekawą tezę]

kokaina nie uzależnia fizycznie, być może z tego to się bierze. hel wprost przeciwnie, fizycznie jak najbardziej.
O dziwo, na polskiej Wikipedii, przeczytasz że kokaina nie uzależnia fizycznie ("w przypadku kokainy nie udowodniono powstawania uzależnienia fizycznego"), na angielskiej że owszem ("Cocaine dependence (or addiction) is physical and psychological dependency"). WTF 8-( ?
Uwaga! Użytkownik eikrl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 146 / / 0
Nieprzeczytany post autor: divide »
hmm... jeśli chodzi o fizyczne uzależnienie to oczywiście nie ma porównania. Z własnego doświadczenia wiem że po długim ciągu na koksie organizm po prostu się przyzwyczaja do tego i jak nie weźmiesz następnej działki to czujesz się taki "wypomopwany" i wogule bez sensu, do tego dochodzą jakieś paranoje itp. Do tego serce czasem wypada z rytmu bo jest przyzwyczajone do "kopa" więc coś w tym musi być. Podejrzewam że różnice z wikipedii polegają na ilości konsumowanego towaru bo w Polsce mało kto bierze ilości potrzebne do stanu (lajtowego) uzależnienia fizycznego.

Ogólnie, wystarczy tydzień a normalny stan powraca, znów odbiera się świat normalnie, nie jest sie tak wytartym z wszelkich uczuć.

Ale ogólnie rzecz biorąc nie polecam tego ludziom o słabszej psychice, mam dużo kumpli którzy pracują już tylko żeby się skoksować...
Uwaga! Użytkownik divide nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 672 / 126 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nozer »
divide pisze:
Dobry towar powinien :

2. mieć taki trudny do wytłumaczenia, charakterystyczny zapach, NIE CHEMICZNY (nie wiem jak to wytłumaczyć)
hm, powiedzialbym ze ma miec zapach liscia swiezego, tak mi sie kojarzy. ;p

ktos sie bawi w pl w speedballe w wawie?
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Omega »
Ile trwa takie pełne dojście do siebie po koko? miałem ta nieprzyjemność zkosztować( a to z powodu zjazdu) w sobotę, dzisiaj jest wtorek a ja ciągle jestem taki ociężały ze ojej, bez kofeiny nie jestem w stanie nic zrobić. Nie byl to napewno czysty towar bo piekł niesamowicie, śluzówka bolała jak sqrwysyn, zgaga pali jak cholera nawet teraz. Poszlo tak ok 0,7 - 0,8 w ciągu 4h, do tego 3 bro i 0,3 czystej. Co ciekawe fazy prawie w ogole, tylko wytrzezwiałem, rano się obudziłem, 0 kaca, niestety z minuty na minute zjazd się potegował, tak ze po 3 godzinach bylem święcie przekonany ze mam w domu policje, starzy stoją pod drzwiami z testem na dragi, juz dzwonią do wariatkowa, a ja miałem tylko ochotę na skoczenie z okna. Co zresztą nie było mozliwe bo pol dnia spędziłem na kiblu. Tak po ok 5- 6 godzinach za to dostałem takiego kopa, nie mogłem przestać rozmawiać, przypadkowo napotkanym ludziom mowiłem dziendobry, niemal biegałem po domu. Po 2 godzinach wszystko mineło, czułem ogromną ociężałość, senność i wyczerpanie, co trwa do dzisiaj. Jest może ktoś w stanie podać ~ czas kiedy wróce do stanu pełnej używalności;]?
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Nie byl to napewno czysty towar bo piekł niesamowicie, śluzówka bolała jak sqrwysyn, zgaga pali jak cholera nawet teraz.
Był chujowy. Ale nie panikuj, w parę dni będziesz ok.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Kokainę pierwszy raz wyekstrahował z koki Albert Niemann w 1860. W Niemczech chlorowodorek kokainy zaczęto stosować w medycynie w 1884. Jakkolwiek syntetyczne środki znieczulające są dzisiaj bardzo rozpowszechnione, kokainę nadal w pewnym stopniu wykorzystuje się w stomatologii i okulistyce.
Nie wiem w którym roku było to napisane ale artykuł raczej świerzy. Czy to by znaczyło że dentyści i okuliści mają dostęp do koakiny jak np. lekarze do morfiny? A może to już przestarzała metoda?
  • 146 / / 0
Nieprzeczytany post autor: divide »
Virus X pisze:
Kokainę pierwszy raz wyekstrahował z koki Albert Niemann w 1860. W Niemczech chlorowodorek kokainy zaczęto stosować w medycynie w 1884. Jakkolwiek syntetyczne środki znieczulające są dzisiaj bardzo rozpowszechnione, kokainę nadal w pewnym stopniu wykorzystuje się w stomatologii i okulistyce.
Nie wiem w którym roku było to napisane ale artykuł raczej świerzy. Czy to by znaczyło że dentyści i okuliści mają dostęp do koakiny jak np. lekarze do morfiny? A może to już przestarzała metoda?
..teraz koks wyparty został przez lidokainę. Niektórzy mają ale w bardzo małym stężeniu, z tego co się orientuję to parę %
Uwaga! Użytkownik divide nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kwik763 »
A ja wam napiszę że miałem ciekawą przygodę %-D Koleś musiał się nauczyć żeby zdać więc trzeba było ogarnąć coś fety :-p Ziomuś od którego zawsze wszystko biorę nic nie ma i będzie miał dopiero za 3 dni, u mnie na osiedlu fety brak, od innych znajomych też dupa :-/ Ale jeszcze kilka telefonów i sztuka ogarnięta :-D Koleś ma zaraz po nią jechać a mi się zachciało furnąć więc pojechał po dwójkę :-p Ale to nie ważne przejdźmy do konkretu. Wrócił, dał mi jedno zawiniątko a ja od razu to na stół żeby jebnąć i tu pierwsze zdziwienie... Sypkie to w huj, śmierdzi moczem i wybielaczem i na dodatek trochę brązowe :-/ Spróbowałem na język i już smakowało tak jak miało. No to jebnąłem (koleś swoją część zostawił do domu żeby się uczyć) i tu zdziwienie. Dziwny spływ. Powoli odczuwam działanie fety (byłem po kilku piwach i piłem następne). Po jakiś 10 minutach to znikło i zaczynam się czuć troszkę pijany i tu zacząłem się denerwować że feta hujowa (mam bardzo dużą tolerancję) :-( Ale to inne odczucie zaczyna być bardzo przyjemne. Zrobił mi się uśmiech na twarzy i przymykały oczy :-D Zacząłem się wklejać w kanapę %-D Po wyjściu z chaty pod klatką innego kolesia miałem już tak pięknie że się przytuliłem do ściany i zacząłem ją głaskać %-D Po prostu pięknie. Szybko minęło. W tym czasie rozkminiałem czy to nie była mieszanka koks + feta + jakiś śmierdzący syf. Koksu nigdy nie brałem a dużo czytałem i jak dla mnie koksik w tym był. To pokruszone pixy nie były bo wiem jak smakuje MDMA i wiem jaka po tym jest bania. Było podobnie ale na swój sposób inaczej pięknie :-D A co najlepsze daliśmy 35 zł za gram tej mieszanki :-D Co o tym sądzicie?? Co to mogło być?? Czy to była domieszka koksu??
777 - nowy, lepszy Szatan.

Czemu MDMA jest tak trudno dostępne? Przecież zarobiliby na tym kupę kasy...
  • 627 / 67 / 0
Nieprzeczytany post autor: vester »
http://www.gladsaxe.dk/Files/Billeder/S ... _large.jpg

Cos takiego jak to na lusterku po prawej z podpisem RYGEHEROIN ? Tylko ze bardzo gładkie, bez tych grud?
A co Ciebie boli, narkomanie?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
  • 438 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kwik763 »
No baaaaardzo podobne może to co miałem było odrobinę ciemniejsze. Jakby nie patrzeć na grudy to wygląda na taką samą bardzo sypką konsystencję. A to co miałem to było widać że są pomieszane dwa proszki. Biały - feta i brązowy - zapewne to... A jaki to ma smak??
777 - nowy, lepszy Szatan.

Czemu MDMA jest tak trudno dostępne? Przecież zarobiliby na tym kupę kasy...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.