Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 834 / 17 / 0
@up tak, kofeina powoduje zmniejszenie uczucia glodu nawet w niewielkich dawkach

ja tez mam pytanie
kupilem kfd caffeine 200mg w kazdej tabletce ale na opakowaniu napisali ze zaleca sie spozywac 1 tabletke dziennie. moge brac 3 skoro maksymalna bezpieczna dawka kofeiny to 600mg/ dobe?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 4 / / 0
Zależy, czy brałeś już jakieś inne stymulanty
  • 834 / 17 / 0
@up nie brałem
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 4 / / 0
To weź na początek 2 i zobacz jak na Ciebie działa
  • 401 / 20 / 0
nie sądzę że odczujesz zmniejszony apetyt po kofeinie. Przerobiłem kofy w tabsach naprawdę sporo i nigdy nic takiego nie odczułem. Conajwyżej suchość w ustach :D

Za to po yerba mate tak. To dobry supresant apetytu
  • 113 / 16 / 0
@essen

Minimalnie yerba czy duże ilości kofeiny szczeólnie z np. czekoladą do tego czy kakao zmniejszają apetyt i przyśpieszają trawienie do czasu do czasu ale jest to łagodne i nie ma co porównywać do amfetaminy ,czy innych takich ale minimalnie czuć zmniejszenie apetytu lekkie u mnie, ale powiem wsyzstkim że to się nie nadaje do odchudzania ani nic takiego na dłuższ czas tylko działanie stymulujace osłabnie.

@Huk

Możesz brać 2, jak masz tolerancję 3 , jak jesteż zdrowy najwyżej dostaniesz nerwówki i będziez zdenerowany przestimowany ale raczej nic się nie powinno stać. Zawsze zaniżają dawkowanie na suplementach co nie znaczy że należy brać więcej, możesz brać 3 chociaż dla mnie to za spora dawka naraz i tak mocniej nie pobudzi a rozdrażni nie wiem jak u ciebie jak już lepiej podzielić dawkę na 3 kapsułki w ciagu dnia.
"Ten kto staje się potworem zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"
  • 373 / 149 / 0
200mg kofeiny to jak dla mnie bardzo dużo, chyba że są to tabletki o zmodyfikowanym uwalnianiu :P Wyraźne działanie czuję już przy 100mg. Jest to ilość idealna do nauki. 150mg działa na mnie wyraźnie euforycznie. Wgl nie wiem dlaczego jest to tak niedoceniany narkotyk... z tym że czysta kofeina w proszku działa na mnie dużo lepiej niż kawa ( i taką czystą kofeinę bardzo polecam).

Wczoraj bawiłam się na psytransach na 150mg kofeiny i było świetnie (na pewno częściowo była to kwestia s&s ale substancja też zrobiła swoje). Planuję częściej ją stosować :) Ma same zalety: jest tania, przebadana naukowo, używana od tysięcy lat i mało szkodliwa. Nie wiem jak z dorzutkami bo nie próbowałam, ale wkrótce to się zmieni. Mam tylko nadzieję że z czasem nie zajdą trwałe zmiany w odbieraniu przeze mnie tej substancji i ze nie zrobię sobie jakiejś trwałej tolerki.
  • 341 / 121 / 0
15 stycznia 2017aired pisze:
200mg kofeiny to jak dla mnie bardzo dużo, chyba że są to tabletki o zmodyfikowanym uwalnianiu :P Wyraźne działanie czuję już przy 100mg. Jest to ilość idealna do nauki. 150mg działa na mnie wyraźnie euforycznie. Wgl nie wiem dlaczego jest to tak niedoceniany narkotyk... z tym że czysta kofeina w proszku działa na mnie dużo lepiej niż kawa ( i taką czystą kofeinę bardzo polecam).
Mam podobnie, nawet założyłem o tym osobny wątek - ogólnie bardzo rzadko spotykam kogoś, kto by miał podobne odczucia.
15 stycznia 2017aired pisze:
Mam tylko nadzieję że z czasem nie zajdą trwałe zmiany w odbieraniu przeze mnie tej substancji i ze nie zrobię sobie jakiejś trwałej tolerki.
U mnie większa tolerka pojawiła się jakoś dopiero po ... kilku latach używania. Ale działanie nie przeszło całkowicie, tylko nieco osłabło. Odstawienie na jakiś czas też prędko pomaga przywrócić siłę działania.
  • 834 / 17 / 0
"Odstawienie na jakiś czas też prędko pomaga przywrócić siłę działania."
możesz sprecyzować co to za czas? ile dni?
  • 373 / 149 / 0
Obrazoburca, myślę że wrażliwość na kofeinę jest u Ciebie większa niż u mnie :D
Np. nie czuję działania herbaty i kofeina działa u mnie krócej. Po 3-4h mogę iść spać i zasnę, choć będę czuć jeszcze działanie. Ale pewnie ma na to wpływ nie tyle siła działania substancji co moja osobnicza łatwość w zasypianiu.
Ale jeśli chodzi o to co opisałeś w punkcie 2 "profil działania" to mam tak samo. Po dawce 150mg mam wyostrzoną percepcję jak po stymulantach i euforię np z muzyki. Chociaż zauważyłam że to zależy od s&s... ale jak biorę sama to zawsze mam te pozytywne, euforyczne efekty.

Praktycznie zaczynam dopiero używać kofeiny, może te fajne efekty szybko się nie skończą. Powstrzymuję się by nie używać jej do nauki cały czas... pseudoefedryna jest do tego jeszcze lepsza, ale kofeina zdecydowanie też daje radę :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.