Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Miałeś na myśli, że preparat z tymiankiem daje popalić portfelowi czy to, że tymianek wyjaławia jelita nie gorzej niż sulfosyf. Rzeczywiście zdarzają się rewolucje żołądkowe czasem gorzej niż po tjoko. Natomiast robiąc cwe jak z antkiem to chyba wychodzi już mniej szkodliwie niż tjoko. Branie jakichkolwiek leków długoterminowo na depresję to moim zdaniem zamiatanie problemu pod dywan. A jak mam wybierać to wolę już tę pieprzoną kodę niż pieprzone leki od magika, ale ja to ja, jestem uparty. Nie polecam kody w ogóle brać na nic.
  • 104 / 14 / 0
@Swiezzy jak idzie nasze zaplanowane bodaj w maju na 4 max 5 dni zerowanie z kody? (Nuta ironii słusznie zastosowana). Na jakim jesteś etapie stricte z kodą? (O inne używki nawet nie pytam, bo bez terapii to logiczne że ucieczkę z jednej substancji będziesz kompensował ucieczką w inną). A żeby wyciągnąć z terapii jak najwięcej trzeba:
a) Być czystym
b) iść na jebaną terapię (już nawet zapisanie się żeby poczekać te parę miechów na darmową na NFZ jest kroczkiem do przodu)

1. Pamiętasz że ci kibicuje? Z dragami jest generalnie tak, że zrujnują ci któreś z:
a) finanse/pracę/karierę
b) relacje z rodziną/partnerką/ziomkami/przyjaciółmi
c) ambicje/pasje/hobby/nietoksyczne zainteresowania
d) zdrowie

Ale w zasadzie chyba tylko opioidy w długich ciągach i dużych dawkach gwarantują spierdolrnie wszystkich z powyższych bez wyjątku.

Więc nie ma sensu odwlekać nieuniknionego. Jaki maszpalan na detoks fizyczny (najpierw ogarnij to, to potem będziemy się martwić o to, co ktoś wyżej poetycko malowniczo nazwał "zabawą w prawdziwe życie". Z jakiego jesteś miasta? Województwa? Jakimi aktualnie dysponujesz zasobami (czytaj czego z punktu 1. nie udało ci się jeszcze definitywnie spierdolić)
  • 654 / 159 / 0
Czyżbym wyczuwał subtelna nutkę opiatowej empatii z domieszką racjonalizacji typu "inni bardziej lecą"?

E, nie, chyba mi się wydawało.

@augenblick tak, wyjaławia florę bakteryjną, probiotyki odpowiedzią. zsiadłe mleko i ogor kiszony, oto jest suplementacja heheheh.
  • 112 / 20 / 2
Czesto gdzieś widze, ze ktos pisze ze prometazyna wzmacnia niby euforie z kodeiny ale przeciez nie widze jak by to mio dzialac czysto farmakologicznie, co najwyzej moze dawac mniejsze swędzenie i lekkie uspokajenie ale nie tamie w stylu benzo. Gdzies chat mi wplul, ze niby wydluza metabolizm przez Co dluzej trzyma. Ale nie widze ja mialaby podbijac euforie. Juz lepiej w tym sprawdza sie benzo. Chyba, że gdzies sie myle to bede wdzieczny za informację.
%-D %-D %-D %-D %-D %-D %-D %-D %-D %-D
  • 70 / 11 / 0
Powiedzcie mi jedno, od czoko idzie sie nabawić kamienicy nerkowej no nie? Gdzies kiedys czytalem i niestety nie moge tego znalezc. A w mixie z prega nerki pewnie dostaja kilkukrotnie bardziej po dupie?
  • 368 / 45 / 0
@TakiSobieJa
Nie wiem jak tjoko wpływa na nerki ale prega obciąża je dosyć mocno, szczególnie w dawkach rekreacyjnych.
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 5 / / 0
05 lipca 2026Lolxd pisze:
Czesto gdzieś widze, ze ktos pisze ze prometazyna wzmacnia niby euforie z kodeiny ale przeciez nie widze jak by to mio dzialac czysto farmakologicznie, co najwyzej moze dawac mniejsze swędzenie i lekkie uspokajenie ale nie tamie w stylu benzo. Gdzies chat mi wplul, ze niby wydluza metabolizm przez Co dluzej trzyma. Ale nie widze ja mialaby podbijac euforie. Juz lepiej w tym sprawdza sie benzo. Chyba, że gdzies sie myle to bede wdzieczny za informację.
Mi proma nie podbijała euforii po kodzie, wręcz ją niwelowała, ale sedację zwiększała bardzo mocno
  • 28 / / 0
Odnośnie prometazyny, pamiętajcie, że to nie tylko antyhistamina, ale tez slaby neuroleptyk. Ma slabe, ale ma, dzialanie przeciwpsychotyczne
  • 2148 / 289 / 0
@Lolxd swojego czasu próbowałem wszystkich przewijających się tu opcji na podbicie kody i najlepiej działała na mnie sama koda.

Sensowne wydaje mi się łączenie z malutką dawką kofeiny. Kiedyś popularne było popijanie kody colą, moim zdaniem chodzi o tą malutką dawkę kofeiny właśnie. Większa dawka spłyca sedację, ale mała dawka, naprawdę mała (np. herbata z 1 torebki, kubek coli, płaska łyżeczka kawy) może subtelnie zwiększyć przytomność, przez co kodę się bardziej odczuwa. No i papieros na wejściu podbija ogólne uczucie przyjemności, może też przez zwiększanie przytomności. Do tego muzyka, jazda autobusem, nocny spacer. Właściwe bodźce ogólnie. Odpowiednie bodźce mogą znacznie poprawić ogólny odbiór doświadczenia.
  • 544 / 109 / 0
A ja mam do was taką prośbę koledzy, drobną i symboliczną. Nie namawiam, ale jeżeli w kolejny piątek będziecie może przypadkiem akurat grzać to proszę byście zrobili dla mnie jedną, symboliczną rzecz:

W przyszły piątek zaczynam dłuższe wolne od roboty i idziemy z najlepszym kumplem zgrzać się i polazic po miescie, knajpach lasach itd.

I dlatego do was apel, jeśli ktoś z was też będzie grzał. Uklęknijmy wszyscy ładnie na dwa kolanka, gdy nastąpi uderzenie do mózgu.

Taki właśnie mamy z kumplem zamysł, że odbijemy na chwilę gdzieś na ubocze w jakiś las, park, czy coś i jak już poczujemy, że wchodzi koda, że jest to gówne, kluczowe uderzenie, ten fajny taki kręciołek i rozlewająca się błogość (kojarzycie pewnie)

To padniemy w tym samym momencie na kolanka i zrobimy takie "ooooh" jakby nas oświeciło. I wy też to zróbcie.

Ten piękny gest ma na celu to, żeby oddać się temu błogiemu stanowi rozkoszy, nie walczyć. Nie myśleć w danym momencie jak to będziemy mieć przerąbane w przyszłości (bo to, że będziemy to nie ulega wątpliwości). Chodzi o to, żeby ten symboliczny gest pokazał jak piękne, a zarazem żałosne jest to wszystko. To, że jesteśmy tylko ludźmi, chcemy jak najlepiej i na głębokim poziomie każda ta niegodziwość, zło i wszystko co robimy tak naprawdę skrywa to, że po prostu nie chcemy cierpieć, że chcemy tylko, żeby było dobrze, a przez loterię, przypadkowy splot molekuł, wyładowań i miliardów innych detali mamy po prostu na grubo przerypane.

Proszę was byście solidarnie z nami w ten jeden dzień, jeżeli oczywiście zechcecie i będziecie może akurat przypadkiem grzać zrobili to dla starego kolegi z forum.

To dla mnie ważne, a nic na tym nie stracicie, wręcz bym powiedział, że wyjdzie wam to na dobre.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.