a) Być czystym
b) iść na jebaną terapię (już nawet zapisanie się żeby poczekać te parę miechów na darmową na NFZ jest kroczkiem do przodu)
1. Pamiętasz że ci kibicuje? Z dragami jest generalnie tak, że zrujnują ci któreś z:
a) finanse/pracę/karierę
b) relacje z rodziną/partnerką/ziomkami/przyjaciółmi
c) ambicje/pasje/hobby/nietoksyczne zainteresowania
d) zdrowie
Ale w zasadzie chyba tylko opioidy w długich ciągach i dużych dawkach gwarantują spierdolrnie wszystkich z powyższych bez wyjątku.
Więc nie ma sensu odwlekać nieuniknionego. Jaki maszpalan na detoks fizyczny (najpierw ogarnij to, to potem będziemy się martwić o to, co ktoś wyżej poetycko malowniczo nazwał "zabawą w prawdziwe życie". Z jakiego jesteś miasta? Województwa? Jakimi aktualnie dysponujesz zasobami (czytaj czego z punktu 1. nie udało ci się jeszcze definitywnie spierdolić)
E, nie, chyba mi się wydawało.
@augenblick tak, wyjaławia florę bakteryjną, probiotyki odpowiedzią. zsiadłe mleko i ogor kiszony, oto jest suplementacja heheheh.
Nie wiem jak tjoko wpływa na nerki ale prega obciąża je dosyć mocno, szczególnie w dawkach rekreacyjnych.
05 lipca 2026Lolxd pisze: Czesto gdzieś widze, ze ktos pisze ze prometazyna wzmacnia niby euforie z kodeiny ale przeciez nie widze jak by to mio dzialac czysto farmakologicznie, co najwyzej moze dawac mniejsze swędzenie i lekkie uspokajenie ale nie tamie w stylu benzo. Gdzies chat mi wplul, ze niby wydluza metabolizm przez Co dluzej trzyma. Ale nie widze ja mialaby podbijac euforie. Juz lepiej w tym sprawdza sie benzo. Chyba, że gdzies sie myle to bede wdzieczny za informację.
Sensowne wydaje mi się łączenie z malutką dawką kofeiny. Kiedyś popularne było popijanie kody colą, moim zdaniem chodzi o tą malutką dawkę kofeiny właśnie. Większa dawka spłyca sedację, ale mała dawka, naprawdę mała (np. herbata z 1 torebki, kubek coli, płaska łyżeczka kawy) może subtelnie zwiększyć przytomność, przez co kodę się bardziej odczuwa. No i papieros na wejściu podbija ogólne uczucie przyjemności, może też przez zwiększanie przytomności. Do tego muzyka, jazda autobusem, nocny spacer. Właściwe bodźce ogólnie. Odpowiednie bodźce mogą znacznie poprawić ogólny odbiór doświadczenia.
W przyszły piątek zaczynam dłuższe wolne od roboty i idziemy z najlepszym kumplem zgrzać się i polazic po miescie, knajpach lasach itd.
I dlatego do was apel, jeśli ktoś z was też będzie grzał. Uklęknijmy wszyscy ładnie na dwa kolanka, gdy nastąpi uderzenie do mózgu.
Taki właśnie mamy z kumplem zamysł, że odbijemy na chwilę gdzieś na ubocze w jakiś las, park, czy coś i jak już poczujemy, że wchodzi koda, że jest to gówne, kluczowe uderzenie, ten fajny taki kręciołek i rozlewająca się błogość (kojarzycie pewnie)
To padniemy w tym samym momencie na kolanka i zrobimy takie "ooooh" jakby nas oświeciło. I wy też to zróbcie.
Ten piękny gest ma na celu to, żeby oddać się temu błogiemu stanowi rozkoszy, nie walczyć. Nie myśleć w danym momencie jak to będziemy mieć przerąbane w przyszłości (bo to, że będziemy to nie ulega wątpliwości). Chodzi o to, żeby ten symboliczny gest pokazał jak piękne, a zarazem żałosne jest to wszystko. To, że jesteśmy tylko ludźmi, chcemy jak najlepiej i na głębokim poziomie każda ta niegodziwość, zło i wszystko co robimy tak naprawdę skrywa to, że po prostu nie chcemy cierpieć, że chcemy tylko, żeby było dobrze, a przez loterię, przypadkowy splot molekuł, wyładowań i miliardów innych detali mamy po prostu na grubo przerypane.
Proszę was byście solidarnie z nami w ten jeden dzień, jeżeli oczywiście zechcecie i będziecie może akurat przypadkiem grzać zrobili to dla starego kolegi z forum.
To dla mnie ważne, a nic na tym nie stracicie, wręcz bym powiedział, że wyjdzie wam to na dobre.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.