Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Co jest lepsze: tramadol czy kodeina
-kodeina
339
53%
-tramadol
209
33%
-to zalezy od nastroju:P
88
14%

Liczba głosów: 636

ODPOWIEDZ
  • 432 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
WildMonkey pisze:
politoksynarkonautka pisze:
Ewentualnie Thiocodin - codeinum + sulfoguajacolum, który raczej nie szkodzi. Ale mimo wszystko Tramsik rulezz, zwłaszcza iv i kropelki w dużej butli 96 :)
wywołuje wrzody żołądka, lepiej go unikać i robić EZ(ekstrakcję zimnowodną) z antidolu. I koda bo tramal na mnie nie działa
Zapomniałeś o jeszcze jednym ważnym fakcie - może spowodować infekcję płuc. Spytaj tych co jedzą w ciągach Thiocodin przez całe miesiące, mają taką brązowo-zieloną flegmę w płucach.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
c0deine pisze:
WildMonkey pisze:
politoksynarkonautka pisze:
Ewentualnie Thiocodin - codeinum + sulfoguajacolum, który raczej nie szkodzi. Ale mimo wszystko Tramsik rulezz, zwłaszcza iv i kropelki w dużej butli 96 :)
wywołuje wrzody żołądka, lepiej go unikać i robić EZ(ekstrakcję zimnowodną) z antidolu. I koda bo tramal na mnie nie działa
Zapomniałeś o jeszcze jednym ważnym fakcie - może spowodować infekcję płuc. Spytaj tych co jedzą w ciągach Thiocodin przez całe miesiące, mają taką brązowo-zieloną flegmę w płucach.
a może też palą dużo zielska ? Sulfo jest chyba środkiem wykrztuśnym i możliwe iż wyrzucają z siebie całą masę trującej smoły
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 432 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
Właśnie to zauważyłem ;P Ostatnio jadłem Thiocodin przez parę dni (śpieszyłem się do roboty więc nie było jak ekstrahować) i później plułem taką brązową flegmą ;P

Teraz płucka mam chyba oczyszczone. Aha, zioła nie palę już z rok (nie licząc kilku wpadek typu 1 buch i koniec), to raczej od szlugów mam taką flegmę paskudną...
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / 1 / 0
Tramadol jest gowniany :-/, dawki 400, 500, 700mg i nic. A dodam, ze to byly moje trzy pierwsze spotkanie z trampkiem. Stymulacja niby fajna, ale przedrostep PSEUDOopiat, jest jak najbardziej zasluzony <_< .

Za to chwile spedzane z koda sa niezapomniane. Dawka 300 porabia mnie juz tak, ze nic wiecej mi nie trzeba na tym swiecie. Nigdy nawet wiecej niz 300 nie bralem, przy moim braku toleracji, to jest juz raj.

Z tramadolem to predzej sie przekrece z przelomu serotoninowego niz nacpam. A toleracji na to tez nie mam zadnej, bralem 3 razy i tak sobie teraz lezy jeszcze 3 gramy tego w szufladzie. Pewnie zjem kiedys w desperacji troche, ale z kodeina bym tego nawet nie porownywal. :cool:
Traveling by telephone.
Hey ho, here we go
Ever so high.
  • 90 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nuail »
Kodeina.
Tramadol w dawkach 1 g/dziennie (2x dziennie) + Stimuloton = Wielki Zespół Serotoninowy Mówi Cześć. Tydzień wyjęty z życia. Zdecydowanie ciężki, kodeina jest bardziej euforyczna - chociaż faktycznie, sporo trzeba się tego napchać żeby poczuć. Oba u mnie powodują wstrzymanie apetytu, a flegmą pluje tak czy siak więc nie ma porównania ;]
(Próbowałam Tramadolu w różnych formach i dawkach..Tramudiny, Tramal, Adamon, doustnie i I.V, od 800 mg do 1,5g )
Uwaga! Użytkownik Nuail nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: yuppy »
zdecydowanie trampek . nie trzeba ekstrakcji robic i nadaje sie na imprezy . minusem jest to ze jest trudniej go dostac niz kode
To nie moje są słowa...
<><><>><<><><><><>
Mogłem być kałem albo kosmosem...
>>>>>>>>>>>>>>
mr. don igrkupe we własnej osobie !!!
  • 3523 / 51 / 0
Pierwszy raz wziąłem tramca we wrześniu i w ogóle nie czułem jego działania nawet przy dawkach 400mg. Brałem wtedy z diazepamem. A tu tydzień temu rano na pusty żołądek zapodałem 200mg i nie dość, że utulił mnie bardziej od kodeiny (było ciepełko) to jeszcze stan ten trwał cały dzień, i na dodatek zamiast przysypiać byłem fajnie pobudzony :-)
Ostatnio zmieniony 13 maja 2008 przez WildMonkey, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 180 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elkaudylio »
Tramadol działa dodatkowo serotoninergicznie i noradrenergicznie (z tego co kojarzę) i stąd ewentualne pobudzenie po nim. Ale nie każdy to odczuwa.

A jeśli chodzi o Thiocodin, to ze względu na zawarty weń sulfogwajakol radziłbym popijać to naprawdę sporą ilością wody czy innego płynu - nie ma co drażnić żołądka (bo to ma działanie lekko drażniące, z tego co opisują ulotki).
Uwaga! Użytkownik Elkaudylio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1111 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 116 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lorazepam »
Jaka kodeina jest w polsce dihydro czy czysta? Ja mieszkam w uk i z kodeina jest problem - jedyne co jest to nurofen plus ale nie da sie zrobic ekstrakcji .Pozostaje zamawianie z zagranicznych aptek heh ;)
ale plusem jest to ze dostajemy czysciutka kode bez zadnych dodatkow....
tramal pobudza , troche za bardzo w dodatku mam dusznosci i bole glowy tramalem wywolane,
kodeina nodding,relaks, i swietnie sie po niej spi, w dodatku nie truje sie organizmu tak jak tramadol.
Uwaga! Użytkownik Lorazepam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.