Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Co jest lepsze: tramadol czy kodeina
-kodeina
339
53%
-tramadol
209
33%
-to zalezy od nastroju:P
88
14%

Liczba głosów: 636

ODPOWIEDZ
  • 1384 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
sam tramal tak średnio mi podchodzi :-/ taki mało opiatowy haj.Najbardziej lubie właśnie trama z kodą-kode tak po1,-2godz po kroplach kapsach z pół-godzine pózniej po retardach.łatwo wtedy popadam w nooding-jest bardzo przyjemnie zwłaszcza jak się midazolamik doda(od biedy inne benzo)
TAAAAK taki miks bardzo mi pasuje
Ale se kórwa ciśnienia narobiłem :-/
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: H&M »
jacok pisze:
Za to wielki minus tramalu, który nie wiem czemu tak rzadko jest poruszany, to możliwość padaki! Bez kitu - to główny powód dla którego nie spróbowałem i nigdy nie spróbuję tramca. Nie mam ochoty wpierdalać benzo, które i tak podobno nie zawsze gwarantuje bezpieczeństwo. Dziwię się, że w porównaniu tak rzadko się o tym mówi - tramadolem imho łatwiej zrobić sobie krzywdę! In plus zaliczyłbym możliwość podania go iv i to, że podobno jest wjazd. Ale czy warto?
benzo pomaga przy tramadolu i praktycznie gwarantuje bezpieczeństwo. poza tym bez paniki - zdarzało mi się jeść prawie 2g tramadolu (dokładnie 1,8) bez brania jakichkolwiek benzodziazepin i żyję, a żadnych drgawek nie doświadczyłam. głupota - wiem, bo przezorny zawsze powinien być ubezpieczony.
w skrócie: do 1g drgawek bym się nie bała, powyżej 1g dla bezpieczeństwa biorę ze dwa klony, żeby nie było.

wracając do głównego pytania w tym temacie, to wybieranie między kodą a tramadolem to jak między szałwią a marihuaną. koda dziziała zupełnie inaczej, otula, ogrzewa, wprawia w stan trudnej do opisania błogości. tramadol za to to ujebywacz - też człowiek czuje się dobrze psychicznie, a fizycznie jest znieczulony jak jasna cholera. można sobie przebić ucho, język, pokroić nogę i nic w gruncie rzeczy nie boli. osobiście uważam, że tramadol w takiej konkretnej dawce (1,6-2g) jest mocniejszy przeciwbólowo niż morfina, i to mnie bardzo bawi ^_^
Uwaga! Użytkownik H&M nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Quetzalcoatl »
Wole tramadol, lepiej na mnie działa, o niebo lepiej. :*)
Kodeina? Najwyższa moja dawka to 300mg. Ledwo co widziałam %-D a mimo wszystko, żadna rewelka. Już nie wspomnę o tym, że wystarczy, żebym po kodeinie spojrzała na monitor komputera bądź ekran telewizora, i mam rzyganko przez następne dwa dni zapewnione :nuts: Czemu tak jest? Nie wiem i nie ogarniam tego >.<' Po morfinie to się chociaż przyjemnie rzyga, a tu, po prostu masakra, było mi tak niedobrze, że cała przyjemność kodeinowa się gdzieś rozpływała.
Tramadol - zajebiste wejście (ta euforia :diabolic: ), dłuższe działanie i ogólnie jak dla mnie przyjemniejsze. Jak się położę po tramcu do łóżka, to... %-D orgasm
Uwaga! Użytkownik Quetzalcoatl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 95 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Biosone »
jacok pierdolisz, to bardziej porownanie raczej niebieskiego-fioletowego, albo czerwonego rozowego, bialego-kremowego wiec spierdalaj.

edit:
sorry wkurwilem sie, mam zly dzien
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2010 przez Biosone, łącznie zmieniany 1 raz.
...
  • 3523 / 51 / 0
najlepiej robi tramadol z kodeiną ;]
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 25 / / 0
zgadzam sie z WildMonkey ;D

obie substancje dzialaja dobrze osobno ale polaczone sa swietne, zarowno przeciwbolowo jak i rekreacyjnie
Uwaga! Użytkownik ZulugulaBlackadder nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 648 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Shuudan »
Kodeina to opiat tysiąc razy lepszy niż ten zasrany tramadol. Tyle powiem. Bo taka jest prawda.
Matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności.

https://soundcloud.com/second_hand123 - Moja własna Twórczość muzyczna.
  • 25 / / 0
tramadol to nie opiat ;P
Uwaga! Użytkownik ZulugulaBlackadder nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 648 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Shuudan »
A ja napisałam że to jest opiat ;oo ????
Matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności.

https://soundcloud.com/second_hand123 - Moja własna Twórczość muzyczna.
  • 121 / / 0
no troche dziwnie napisalas... kolega mogl to odczytac w dwojnasob. odczytal akurat tak jak mu sie widzialo :cool:
Każdy jest trochę dziwny, może oprócz ciebie i mnie, choć czasami jednak nie mam pewności co do ciebie.
ODPOWIEDZ
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...