Wchłonie się identycznie, tyle, że wolniej.
Pewnie, że branie kodeiny na pusty żołądek jest niezdrowe. Podobnie jak branie innych substancji, branie leków czy picie alkoholu.
Jak dla mnie wystarczające jest wypicie jogurtu przed zjedzeniem kodeiny.
To był ból jak mocne uderzenie z pięści w żołądek, który odnawiał się przy najmniejszym poruszeniu.
@slodkapszczolka Co do sulfogwajakolu - na pewno jest szkodliwy, wystarczy zauważyć co robi z zębami przy gryzieniu tabletek. Jednak alkohol śmiem twierdzić, że dosłownie jego działanie drażniące wręcz potęguje.
Wróćmy do tematu.
13 września 2023slodkapszczolka pisze: stary co ty pierdolisz, szamie tą kodeine od 5 lat w postaci thiocodinu w dawkach zaporowych i gówno mi jest. raz wydawało mi się że mam wrzody bo brzuch bolał parę dni ale potem okazało się że to chuj nie wrzody a wszystkie badania wychodzą mi wzorowo, więc ostro przesadzasz z tą szkodliwością sulfo, z resztą nie obraź się ale śledzę twoją działalność na forum i ogólnie twoje posty często mijają się ze stanem rzeczywistym albo nie mają sensu lub są nie zrozumiałe xD stary piszmy rzeczowo od tego jest to forum a nie od gdybania.
Dlaczego przypisujesz mi negatywne zdanie na temat wpieprzania tabletek Thiocodinu...?!
Zjadłem już wystarczająco dużo...
Które moje posty nie mają sensu?! Zauważ, że ja staram się pisać po polsku, a nie jak większość w jakiejś 'nowomowie' !!!
Jeśli śledzisz moja działalność to zapraszam na priv, chętnie pogadam z tobą.
nie cytujemy postów pod swoim postem oj chłopie popraw się, scalono ~xan
13 września 2023fanfik pisze: @jak89 czy ktokolwiek tutaj promuje branie kodeiny na pusty żołądek? Uważam, że sobie dopowiadasz.
Pewnie, że branie kodeiny na pusty żołądek jest niezdrowe. Podobnie jak branie innych substancji, branie leków czy picie alkoholu.
Jak dla mnie wystarczające jest wypicie jogurtu przed zjedzeniem kodeiny.
Proszę czytaj że zrozumieniem.
Nie napisałem o tym, że ktoś z was promuje branie tabletek z kodeiny a pusty żołądek!
Moim zamysłem było obalenie mitu iż 'na pusty żołądek lepiej klepie'. Sporo za dużo tego zjadłem i myślę, że poziom wypełnienia żołądka nie ma wpływu na działanie.
Chciałem też zwrócić uwagę na to, że brak treści żołądkowej po wrzuceniu doń dość 'nieprzyjemnej' substancji sprawi większe zniszczenia w ścianka żołądka. Tylko tyle.
Jeśli ktoś w was ma problemy ze zdaniami, które piszę bo już przeszedł na pismo obrazkowe bądź takie, które oparte jest na krótkich zwrotach to po pierwsze współczuję, a po drugie polecam ambitną literaturę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.