ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Hej mam pytanie kto miał do czynienia z tabletkami Neurotop Retard. Mam takowe jeszcze do 2015r. Nie stosuję ich już od kilku lat. W jakich sytuacjach mogę ich użyć? i w jakich dawkach?

Substancją czynną leku jest karbamazepina.
Jedna tabletka leku Neurotop retard 300 zawiera 300 mg karbamazepiny.
Jedna tabletka leku Neurotop retard 600 zawiera 600 mg karbamazepiny.

Inne składniki leku to:
Eudragit RS-PM, Eudragit L 30 D, koloidalny dwutlenek krzemu, magnezu stearynian, talk, sól
sodowa karboksymetyloskrobi, celuloza mikrokrystaliczna.

Jeszcze jedna taka sytuacja kryzysowa i będzie ban.
Od takich pytań są zwykłe wątki i opcja SZUKAJ.
| 13 |
Uwaga! Użytkownik hustlerbeats nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2972 / 255 / 0
Jedynie w leczeniu dwubiegunówki, choć są lepsze leki jak np lamotrygina. Na zjazdy/spadnie/lajt to się nie nada.
Poza tym to nie jest sytuacja kryzysowa, ludzie.
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
  • 184 / 1 / 0
Generalnie od dziecka, 2 razy w roku w lipcu i lutym, schodzi mi skóra z rąk aż do samego mięsa, poprzedzone jest wysypem czerwonych krostek na wew. Części dłoni, strasznie irytujące i przede wszystkim okropnie wyglądające, u dermatologow kilku byłem, żaden nie powiedział niczego konkretnego poza wykluczeniem alergii, w sumie pogodzilem się z tym, że tak już zawsze będzie ale chciałbym chociaż poznać środki lecznicze, które pomogą skórze szybko się odbudować, bo czasami pełna regeneracja trwa nawet do 2 miesięcy, jakieś zioła, mascie, suplementy?
  • 1343 / 18 / 0
"Czerwone krostki" to tak zwana histamina
Ja bym przepisał na miejscu lekarza maść, ale przedtem chociaż biopsje małą zrobić naskórka "chorego" i "wygladajacego na zdrowy", rezonans zrobić - być może po prostu potrzeba cholinolityka, jeżeli mimo schodzenia.
Lista preparatów, które przydałoby sie rozważyć:
W pierwszej kolejności cholinolityk, który jednocześnie zmniejszy "czerowne kropki" i może mieć działanie na ów dłonie:
Triheksyfenidyl (nazwa handlowa: Aparkan i Artane)
"Surowi" odwrotni agoniści receptorów histaminowych:
Zyrtec (od niego proponuje, bo to 2 generacji)
hydroksyzyna (nie zaszkodzi jej spróbować, bo to mogą brać dzieci i kobiety w ciąży)

Abstrahując od tej grupy leków, proponuję też żeby lekarz wypisał maść, tylko żeby wiedziec, czy np. balsamu peruwiańskiego nie dać, czy może potrzebny raczej hydrokortyzon lub same witaminki, powinien wykonać badania - napisałbym, żebyś sobie kupił maść z hydrokortyzonem, ale póki nie można wykluczyć drobnoustrojów, to teoretycznie ten stan mogłaby pogorszyć.

Suplementy: No dbaj mimo wszystko o Omega-3, zobacz czy w diecie nie przeważaja kwasy omega-6 nad omega-3, szałwia pod postacią naparu powinna pomóc, nalewkę miętową bym polecił zewnętrznie (na dłonie), jeżeli emocje są induktorami to intrakt z melisy wewnętrznie.

Napisz jak pójdzies od lekarza.
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 335 / 1 / 0
Od czego to zależy że jednego dnia mam gdzieś np. to że jestem samotny, nie mam nikogo, a drugiego mam tego dość?
Oczywiście trzeźwość :(
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 168 / 11 / 0
Rand: nie wiem czy mam tak samo jak Ty, ale mi schodzi skora z 2 palcow (oposzkow), tez jakos w wakacje. Zauwazylem, ze np 1-2-3 dniowy melanz + zle odzywianie ma na to duzy wplyw - od razu zaczyna schodzic.

Wyczytalem gdzies na necie, ze to grzybica skory albo cos takiego.

Na szybkie wygojenie (2-3 tyg) trzeba totalnie odstawic alko, uzywki (jesli cos zarzucic w miedzyczasie to moze sie znowu cofnac do poczatku). Ja dodatkowo myje te palce 2x dziennie ZOXINMED.
  • 57 / 3 / 0
U mnie schodzenie skóry na opuszkach powodowała kiedyś mocna zielona herbata. To samo potwierdził znajomy. Ostatnio po jakimś czasie używania - cynamon.
Always look on the bright side of death
Just before u draw yr terminal breath
Life´s a piece of shit when u look at it
Life´s a laugh and death´s a joke-it´s true
You´ll see it all a show keep on laughing as u go
Just remember that the last laugh is on u
  • 168 / 11 / 0
Skad pewnosc, ze to od zielonej herbaty w nadmiarze? Po odstawieniu sie zaleczylo?
  • 57 / 3 / 0
Przeszło po odstawieniu. Kolega nie wierzył, naczytał się, że zdrowe, pił mocną i też mu zaczęło schodzić.
Ale może być, że pierwsze dwa przypadki - anomalie a następne 98 norma.
Always look on the bright side of death
Just before u draw yr terminal breath
Life´s a piece of shit when u look at it
Life´s a laugh and death´s a joke-it´s true
You´ll see it all a show keep on laughing as u go
Just remember that the last laugh is on u
  • 887 / 11 / 0
Byłem w szpitalu, zrobili mi badania na poziom sodu, wyszło 139 mmol/l z tego co sie zorientowałem to poniżej normy. W jaki sposób można to uzupełniać? Pomijając picie wody z solą.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.