Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 520 / 8 / 0
Pier...sz. Jak ktoś schodzi z bezo to znaczy, że ma wyrobioną tolerancję, a to czyni ten lek bezużytecznym, no chyba żeby go jeść garściami to MOŻE zadziała. To lek dla pijaków, którzy nigdy nie bawili się benzo i w tym się jako tako sprawdza (u mnie jeszcze bez tolerki się nie sprawdził w ogóle). Drogo, niewydajnie i do dupy. Lepiej spróbować wysępić dwie paki rolek.
  • 606 / 8 / 0
Pisałem, że poczuć to może ćpun. Jak chcesz naprawdę zejść to zadowolisz sie wszystkim

a tak się składa, że klorazepat jest słabszy od rolek, ale WYCZUWALNY, co nie znaczy że masz po tym "dobrze"

kto jak kto, ale jako zatwardziały benzojad mogę coś o tym wiedzieć, więc odpierdol się waść

ps: sam odstawiałem tym benzo przy średniej jeszcze wtedy tolerancji. Rolki są lepsze, ale przy tym mniej ciagnie do walenia paczki na raz :-D
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 520 / 8 / 0
A bujaj wory filipku. Tez zjadłem życiu mnóstwo benzo i niebenzo, a sądząc po tolerancji pewnie więcej od Ciebie i też "coś mogę o tym wiedzieć", ale nie pozuje na "benzojada". Schodź sobie czym chcesz, jak Ci pomagają klorazepatowe cukierki to dobrze, ale mnie ten lek kompletnie nie rusza (a brałem go p.o., i.v. i w klamę w ilościach ogromnych). Na dzień dzisiejszy gdybym miał na to "cudo" reckę to bym jej w ogóle nie zrealizował, bo to nie jest nawet wartę pieniedzy jakie trzeba za to zapłacić w aptece, nie mówiąc już o wysiłku włożonym w urobienie lekarza, żeby to wypisał. Pewnie, że przy schodzeniu lepsze to niż nic, ale od tego są lepsze i bardziej wydajne specyfiki. Dla mnie (jak i pewnie dla wielu "benzojadów :) inwestowanie w klorazepat to pomyłka.
  • 606 / 8 / 0
Chwalenie się tolerką i pozowanie to delikatna pomyłka, cieszę się że stoję tam gdzie stoję, ale jak dla mnie problem tkwi w
(a brałem go p.o., i.v. i w klamę w ilościach ogromnych)
i w sumie eot, bo kwestia upodobań jest nierozstrzygalna
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 537 / 35 / 0
A ja panowie muszę pochwalić ten lek ( tak LEK )
od 2008r owpierdalałem się sporo alpry,broma,midasa, klonów z trampkiem ( 3 dni dochodziłem do siebie po dawce liściu klona 2mg i 4 dużych retardów %-D ) tak że jako takie doświadczenie mam.
Fakt faktem przez ostatnie 2 lata zjadłem tylko pudło sedamu

Dostałem od świrologa cloranxen na zejście z ciągu Morfinowego ( od października 2013 ), i muszę powiedzieć że ten lek działa ! ( dopierdalam do tego opripramol jakby co).
Lek działa, niweluje praktycznie wszystkie objawy skręta ( oprócz sraczki :-D )

W celach odstawiennych od opio sprawdza się znakomicie dawki 15mg rano (ciężko te kurewskie okrąglaki przeciąć ) 15 południe , a na noc 15mg midasa + 10mg zolpa )
Polecam , Krzysztof Hołowczyc
  • 12440 / 2419 / 0
Działa działa i to cholernie długo. Profil chyba najbardziej podobny do rolek. Idealno benzo do przerzucenia się z innego, krócej działającego.
  • 45 / 1 / 0
Ogólnie to nie polecam. Mam zerową torelancje na benzo. Nigdy nic z tej grupy nie brałem. Dostałem recke na tranxee 2 opakowania 5 mg. Zarzuciłem 15 mg nic, potem drugie 15 dorzuciłem nic. Postanowilem rozwalić kapsułki i wypić je zx napojem około 50 mg i lekki chillout, podkreślam leciutki. B słabe bezno na to wychodzi. No nic, nie chcialem tego robic, ale jutro dzwonie po alpre, broma, albo clona. Chce wyzerować sie z bupry i po to mi to ( rekreacyjnie ofc też ) Ale za tę cenę i takie efekty nie polecam tego preparaty. Może spełnia fukcje przy odstawianiu alko, ale nic poza tym. Aplre itd skminie na lewo, a przy najstepnej wizycie poprosze o cos mocniejszego, bo juz urobilem go na pierwze benzo,wiec pojdzie z góry. Strasznie łatwo mi manipulowaćtym typem. Za poł roku będzie mi pisał luminal z bananem na ryju ; D wchh troche socjotechniki i da się wszystko....reasumując klonazept rekcracyjnie to gówno, i drogie. lecznico może i okej, nie sprawdxałem, pozdro. :wall:
Sens życia polega na tym, że kiedyś się kończy. I to jedyny jego sens.
  • 53 / 3 / 0
Jedna z najsłabszych, o ile nie najsłabsza, benzodiazepina. Po dawce 10 mg czułam jedynie lekkie uspokojenie, trwające kilka godzin.
  • 537 / 35 / 0
znowu dostałem od psychiatry cloranxen, kurde 540mg cloranxenu mam w domu i niewiem co z nim zrobić :D

Od razu piszę żę jak ktoś ma tolerkę typu 10mg alpry czy tam 5mg klona to niech nie czyta nawet :-D

Klorazepat działa, i to działa bardzo długo. Jego działanie jest bardzo "utajone" / " w tle ".
Nie próbowałem go ćpać, ale ze względu na bardzo bardzo długi t½ jego metabolitów ma niski potencjał rekreacyjny, a zarazem niski potencjał uzależniający.
klorazepan jest bardzo szybko metabolizowany w około 80% do nordiazepamu ( N-demetylodiazepam ) który uzyskuje stężenie maksymalne po około 90 min ( czyli to jest jego peak ) a jego t ½ to 45-70h co jest całkiem długim czasem, około 2,5% nordiazepamu jest metabolizowane do oksazepamu. Trzeba zauważyć że nordiazepam ma tendencje do kumulowania się w organizmie.
Jako środek leczniczy sprawdza się świetnie, znosi w dawce 20mg mocny RLS, znosi zlewne poty, bóle mięśni na odstawce opio oraz uspokaja TAK uspokaja,
po detoxie nie brałem 3 dni klorazepatu, to myślałem że w pracy każdemu nawtykam co o nim myślę. Irytacja lvl 20. Po klorazepacie mogę normalnie rozmawiać z ludźmi nie łapie mnie irytacja, potocznie wqurw.
Z Negatywnych skutków zauważyłem że jak się nie skupiam na tym co mówię tylko z automatu coś mówię, to się mylę nagminnie przy mówieniu :huh: )
Także reasumując: klorazepat działa dobrze ale do ćpania raczej się nie nadaje ( no chyba że w dawkach 50-100-1500 mg %-D )
Tak jestem ćpunem bo codziennie pije 2L soku grejfrutowego, łykam trazodon i sertralinę , także dzieci pamiętajcie ćpunów nie słuchajcie %-D
  • 12440 / 2419 / 0
Philipos pisze:
^

szczerze mówiąc gówno prawda
to benzo jeśli właściwie stosowane jest nawet lepsze od rolek przy schodzeniu z innych cukierków (no chyba że zaczynamy dzień od 10mg klona %-D )

z tego co mi mówił lekarz nikt nie chce schodzić ani tym ani rolkami bo ZA DROGIE I ZA MAŁO.

myślę że tylu ludzi tkwi wjebanych w benzo po mając pod ręką użyteczne narzędzia każdy i tak wybierze klony na odstawkę, kurwa, wszystkiego: stimsy, alkohol, inne benzo, opioidy itp

sam jadłem i po wysyceniu organizmu jest znakomite- coś pomiędzy odstawką na sucho i z pomocą silniejszego benzo

Zgadzam się w zupełności. Do ćpania raczej się nie nadaje, ale do schodzenia i odstawki innej benzo jest znakomite. Sam stosowałem z powodzeniem i jest tak jak piszesz - kiedy dawki się skumulują działa naprawdę zajebiście. Nie czuć typowego benzo-uwalenia, a raczej spokój i relaks.
ODPOWIEDZ
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.